Samsung Galaxy Spica-simobil

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Torej za vse nove, morda bodoče kupce tega telfona pozivate naj raje počakajo da je uradno gor naložena verzija 2.1?

Nop, sploh ne. Jaz sem zelo zadovoljen s telefonom, pa tudi če bi ostal na 1.5.
Dela vse, danes bom sprobal še iGOta, da vidim če dela ko treba.
Bom pa vsekakor updejtal na 2.1, ko bo.

kv2000

Zelenc'
6. apr 2010
1
0
1
Sam si nameravam kupiti omenjeni telefon. Pri svojem delu pa rabim snemanje klicev, sam aparat pa v osnovi nima diktafona.

Zvedel sem, da se da naložiti program za snemanje, vendar me zanima, če je to kdo že preizkusil ali če lahko preizkusi, če se lahko snemajo tudi klici ali samo običajno kot diktafon?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
EDIT: Evo telefon sem nabavu. Edin problem ki ga trenutno imam je to, da ne vem kako hitreje preklapljat med dvema omrežjema, ki ga imam doma (brezžična)...

Nazadnje urejeno:

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
se se komu, nonstop v ozadju poganja myspace, gtalk itd.. in zerejo podatke in batarijo po nepotrebnem.

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
se se komu, nonstop v ozadju poganja myspace, gtalk itd.. in zerejo podatke in batarijo po nepotrebnem.

Am a se sploh da kako ustaviti internetno povezavo. Jaz imam skoz gor zraven signala tist znakec E pa dve puščici, kar pomeni, da deluje v ozadju internet in mi naprimer sinhronizira gmail, uro na namizju refreša pa ostale bližnjice aplikacij, ki jih imam na zaslonu. A SE DA KAKO UGASNIT INTERNET? Na mobitelovi internetni strani je napisano, da držiš gumb za ugasnt, pa klikneš AIRPLANE MODE, da sklopeš brežične povezave, ampak ko to naredim tudi klicat več ne morem, ne mene ne morejo ostali klicat. KAJ JE POTEM POMEN TEGA???? Problem se lahko pojavi ko greš v tujino in ti internet skoz laufa in ti tuji aparater lahko nabije račun tudi do 500€ in več, kot sem bral komentarje uporabnike HTC-ejev, ki so imeli podobne probleme in niso mogli vgasnit interneta.

Torej ve kdo kak se sklopi net in da ga vklaplaš ko ga rabiš in pri tem ti delajo vse ostale funkcije (sms,mms,klicanje)

In ali kdo ve kdaj se bo dalo dobiti Garmina XT za Androide ter sploh bo kdaj slovenski prevod na telefonu ?

Hvala za odgovore

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Za izklop interneta je APNDroid.
Kaj si tolk sitn s tem Garminom, ko pa maš tolk dobrih navigacij za Android.

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Kaj si tolk sitn s tem Garminom, ko pa maš tolk dobrih navigacij za Android.

THX sm že zrihto, dela ko singerca
smile-1.gif

Hja mam nuvija 760 in MIO navigacijo in tut TOM TOMA sm že mel na probi in me je od vseh navdušla garmin naprava in garminovi zemljevidi, sploh Aadria Route, ki pokriva 100% Slovenijo in večino balkana, medtem ko vsi tarnajo, da Igo in Sygic al ka že je pa sam 60%, zato je moj glavni RAZLOG TEČNARJENJE po garminu
nahrung002.gif

Aja pa rootan telefon morš met in s tem zgubiš garancijo ali jo je še kak drugače možno namestit na SD kartico, da bi pol v mobitelu delvalo brez problema?

Hvala za odgovore.

Tu je še link za 2.1 updejt, kak zgleda
http://www.greaky.com/2010/02/samsung-i5700-galaxy-spica-android-21.html

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:

Jop, APNDroid je nujen. Samo meni žal ne delajo več mmsi, ker imam samo en apn nastavljen. Če nastavim posebej apn za mmse pa ne dela.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik him pravi:

Aja pa rootan telefon morš met in s tem zgubiš garancijo ali jo je še kak drugače možno namestit na SD kartico, da bi pol v mobitelu delvalo brez problema?

Če hočeš namestiti navigacijo, ne rabiš imeti rootanega telefona. Sam program se še vedno namesti na telefon, karte pa lahko imaš na SD.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kaj sploh je to, rootan telefon? gre garancija? kaj je boljše, met rootanega ali ne? skratka, naj en malo razloži, ker sem velikokrat videl to, da so rootali, pa potem lahko marsikaj naredili s telefonom ...

kar se mms-a tiče mi pa itak ne delajo, pa če mam APNdroid priklopljen ali ne ... je pa res, da z APNdroidom baterija reeeeeeeees drži, meni bi po tri dni, ampak ga drugi dan čez noč dam polnit (je na 50%), ker se mi zdi, da ne bi zdržal čisto do večera ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kaj sploh je to, rootan telefon? gre garancija? kaj je boljše, met rootanega ali ne? skratka, naj en malo razloži, ker sem velikokrat videl to, da so rootali, pa potem lahko marsikaj naredili s telefonom ...

kar se mms-a tiče mi pa itak ne delajo, pa če mam APNdroid priklopljen ali ne ... je pa res, da z APNdroidom baterija reeeeeeeees drži, meni bi po tri dni, ampak ga drugi dan čez noč dam polnit (je na 50%), ker se mi zdi, da ne bi zdržal čisto do večera ...

Root na Androidu je nekaj podobnega kot je Jailbreak na iPhone-u ... To pomeni,d a se del datotecnega ssitema, ki je normalno zaprt za uproabnika, odklene in tako omogoca spreminjaje in dodajanje nekaterih zadev, ki jih proizvajalec ne dovoli... V bistvu je to poln dostop do particije, kjer tece OS ...

Pri nekaterih napravah poti nazaj ni... Ko je enkrat root-an, se ne da na enostaven nacin to odstranit... Kolikor sem bral naj bi recimo HTC Tattoo bil tak. Pri Google G1 je bil postopek tudi "reverzibilen" ...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Meni pa je čudno to, da mi brez APNdroida drži baterija 3 dni. Ko pa uporabljam prej omenjeni program, se mi baterija sprazni po dnevu in pol. Nekako mi to ni logično, ampak je preverjeno tako. Ko blokiram spletni promet, mi baterija drži manj, kot če imam omogočenega in dejansko brovzam po spletu, samodejno osvežuje vreme, sinhronizira zadeve... Pa ne vem zakaj je tako.
Ima kdo razlago?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Je že kdo nameščal 2.1 androitd, recimo tale firmware: I570EXXJCF??

V zipu je namreč samo en .tar fajl, a to v odinu pol daš pod "one package" al kam?

B81

22. jul 2007
37.659
10.951
113
WIreless se ti vklopi nekako...meni wifi sprazne baterijo v 1 dnevu, drugače bi pa 3 dni komot zdržala.
Poglej, kako imaš nastavitve za wifi nastavljene.

Kaj novega z bluetoothom? Dela pri 2.1 ali sploh ne bo delal? Malo neumno, ne? Pa kaka opozorilna lučka ne bi škodila.

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
WIreless se ti vklopi nekako...meni wifi sprazne baterijo v 1 dnevu, drugače bi pa 3 dni komot zdržala.
Poglej, kako imaš nastavitve za wifi nastavljene.

Kaj novega z bluetoothom? Dela pri 2.1 ali sploh ne bo delal? Malo neumno, ne? Pa kaka opozorilna lučka ne bi škodila.

Kaj si mel ti tut kak problem z bluetoothom. Men se nikakor ni povezu z samsung prestonom, pisalo je PAIRED but not connected. Vse kar sm probu se ni dalo povezat.
bonk.gif

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
tak kot na ta 2.1 cakamo, bomo prej nove telefone kupli.

sicer meni tud negre mmsov sprejemat ko mam apn prizgan, to me malo jezi.

bluezob pa bi naj v 2.1 delo normalno, ce nebo samsung spet kaj zbrklo
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.659
10.951
113
Pa nimaš obkljukano Keep MMS enabled v APNdroidu?

@him: že prodajalka mi je rekla, da BT ne dela....