Samsung Galaxy S IV - izid

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
pa baterijo tudi
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Pa ti je baterija dejansko nagajala ali so ti preventivno menjali? Namreč meni baterija zaenkrat dela brez težav, vem pa da jih napihuje na S4kah... kakšno težavo pa si imel da so ti menjali plato? Moj je imel dejansko težavo s preklapljanjem signala, skratka v nekem momentu se je odločil da bo ostal na edge, kljub 3G, 4G omrežju....lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
pri meni se ni dalo več vklopit wifi in bt, občasno se je sam resetiral in pa blazno se je grel, ko se je polnil

na delovnem nalogu piše tudi "napihnjena baterija"

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Aha, no jaz ga pocasi nesem nazaj zopet saj je na enem robu zacelo steklo odstopat iz displaya
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
jaz sem vesel, ker ga dejansko zrihtajo, pa še hitri so. včeraj zjutraj je šel na servis, ob 1h sem ga imel nazaj.

imam pa še lumio 520, ki se je v 4 mescih sploh še ni dalo normalno uporabljat. 3x je bila na servisu, nazadnje 35 dni. verjetno ni treba poudarjat, da je telefon iz servisa spet prišel nedelujoč? jutri gre nazaj, skupaj z zahtevkom za novega.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:
Kaj pa nastavitve posamičnega programa. A to se tudi shrani?
Z Helium

Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Zdi se mi da baterija zdrzi manj.... Je kdo enakega mnenja?
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
baterija gre pa k stoparca... izklopis iz polnilca in je hitr na 90%.

Baterija mi zdrži veliko več.Naložen imam Nemški rom.

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
ja, tud tukaj so kiksi

včeraj sem dobil telefon iz servisa z novim madrbordom in je bil gor že naložen 4.4.2

težave ima recimo samsungov bloatware s health, ki se sploh ne zažene in takoj fc-ja, pa v galeriji ne dela več predvajanje slik prek dlna (za karkoli napiše format not supported). ostale neumnosti moram še odkrit.
Ne moreš to govorit na splošno.To je nekaj narobe samo s tvojim telefonom,ker pri meni vse te naštete stvari delujejo brez problema.
Priporočam Factory Reset.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Imam S4 kupljen v prosti prodaji (Janus Trade) in danes sem lahko prek OTA posodobil na 4.4.2.

Sama velikost datoteke je bila nekej 430mb in sedaj imam občutek, da deluje bolj hitreje vse skupi
smile-1.gif

Za baterijo pa je še prezgodaj, da bi testiral. Sem pa videl v omrežjih je po novem nek print in ta je bil po defaultu vklopljen. Sem ga ugasnil, ker ne potrebujem printanje prek OTA, morda s tem prišparam nekaj energije.

Še eno malo čudno vprašanje: kot že rečeno je moj S4 bil kupljen v prosti prodaji. Nima nobene navleke od operaterjev gor. Kako sem lahko prek OTA prejel posodobitve, ko pa na sammobile strani je trenutno 4.4.2. samo za Simobil telefone??

Če izberem Slovenia - Mobitel je zadnji od decembra 2013 in enako je če izberem Slovenia - SIO.

Je moj telefon bil mišljen za Simobil, pa še ni prišel do njih, da bi oni dali svoj SW gor??

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Če imaš uraden S4 je gori SIO, in za SIO je danes prišel 4.2.2 ven, tudi na sammmobilu imaš to zavedeno... LP

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Ne moreš to govorit na splošno.To je nekaj narobe samo s tvojim telefonom,ker pri meni vse te naštete stvari delujejo brez problema.
Priporočam Factory Reset.

kaj mi bo factory reset, če ima telefon čisto nov motherboard? bolj factory resetiran kot to ne more bit

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Rom je bil nameščen po menjavi plošče kajne
17758-icon_confused.gif

In lahko pri flashanju pride do kakšne težave.Tako da se po vsakem flashanju priporoča FR.Če imaš narejen backup nimaš kaj izgubit.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sedaj ko zelim rocno posodobit vreme mi zahteva vklopljen GPS. Prej je bilo dovolj ze internetna povezava (wifi ali data).

Je res potreben GPS ponovem, da osvezim vreme?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Rom je bil nameščen po menjavi plošče kajne
17758-icon_confused.gif

In lahko pri flashanju pride do kakšne težave.Tako da se po vsakem flashanju priporoča FR.Če imaš narejen backup nimaš kaj izgubit.

po parih rebootih telefona zdaj dela. sem kar zadovoljen, se mi zdi bolje kot prej.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
4 ure uporabe telefona na 3G omrežju na bateriji in na voljo imam še 94% baterije
smile-1.gif

442.jpg

Meni si zdi ta posodobitev za enkrat zelo dobra. Sem pa naredil posodobitev prek ODIN programa in pa wipe data in factory reset.

Nazadnje urejeno:

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Od danes tudi za mobitel

Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4
Country: Slovenia (Mobitel)
Version: Android 4.4.2
Changelist: 481100
Build date: Thu, 13 Feb 2014 11:47:45 +0000
Product Code: MOT
PDA: I9505XXUFNB8
CSC: I9505MOTFNB1
MODEM: I9505XXUFNB8

matiam

Zelenc'
5. apr 2008
6
0
1
Torej imam Galaxy S4 kupljen pri Mobitelu... Naj kar na začetku povem da se na te stvari ne spoznam najbolje zato se obračam na vas... v tem tednu so se na telefon naložile posodobitve. Če se prav spomnim je bil file velik cca 300mB. Odkar so sedaj naložene te posodobitve pa telefon absolutno ne dela več kot bi moral. Pred tem je delal perfektno: Nikoli zaštekal ali karkoli sedaj pa... zbrisalo je že v osnovi naložene bližnjice do gmaila, youtubea, googlov search bar... ok saj to sem natsavil nazaj ampak vseeno. Ko je telefon zaklenjen moram za ponovni vklop vsaj 3x pritisniti na tipko na strani pa še to potem počasi prižge zaslon, da lahko vrišem vzorec za odklep. Naslednji problem je odzivnost zaslona. Prej si se samo malo približal zaslonu in je takoj zagrabilo sedaj pa sami problem (moram po 2x pritisn na kako ikono, vzorec za odklep moram 2x vrist ker prvič ziher ne zagrabi...
Kaj lahko anredim? kako bi izbrisal ta zadnji popravek in ostal na prejšnjem? Naložene imam mogoče 3-4 aplikacije iz google play tako, da to nebi smelo biti problem...
Prosim za predlog, kaj lahko naredim!
Hvala in Lp