Samsung Galaxy S IV - izid

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Če kdo zasledi kje zadnji pokrovček za S4 v takšni izvedbi kot je S5 ali kaj gumiranega se priporočam za info.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kje se nastima, da se aplikacije lahko samo preko wifi updatajo? hvala. lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

se to: katera je preverjena aplikacija za blokado podatkovnega prometa (ko tega ne zelis)?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Če to misliš tiste preko google playa,odpreš aplikacijo Trgovina Play greš v nastavitve in pod samodejno posodabljanje aplikacij označiš samodejno posodabljanje samo v omrežju Wifi.
Citat:
Uporabnik smt pravi:
se to: katera je preverjena aplikacija za blokado podatkovnega prometa (ko tega ne zelis)?
Najbolj sigurno je če v notification baru izklopiš mobilne podatke-en klik

I

Izbrisan uporabnik 3287

to imam nastimano. v not baru je zadeva 100% bullet prof ali ne? ko beres razne zadeve po forumih.... sem na itelefonu sto let... zdaj pa za drugi telefon s4 (za tujino).

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Lahko pa tam označiš brez samodejnega posodabljanje pa posodobiš ročno.

Citat:
Uporabnik smt pravi:
Najbolj sigurno je če v notification baru izklopiš mobilne podatke-en klik
Ja to je najbolj ziher.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kako nastimam, da se vse kar nalagam na telefon (recimo dam preko compa na spominsko igro) gre direkt na spominsko kartico? dam gor igro in potem dam namesti in gre vse v telefonski pomnilnik. hvala. lp

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Zdravo.

Na nekaterih straneh piše, da Galaxy S4 ne podpira LTE, spet na drugih, da ga.
Kaj je res? Je morda več verzij in je odvisno, katero dobi operater oz. država?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Modeli I9505,ki se prodajajo trgovinah v Sloveniji in preko slovenskih operaterjev vsi podpirajo LTE.Je pa res da nekateri modeli I9500,9502,I9507,I9508,I9515 kupljeni izven Slovenije ne podpirajo LTEja.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Kul, hvala.
smile-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Zgodilo se je kar sem najmanj pricakoval in potreboval ta trenutek
cry12bpy.gif
, s4 padel je na tla z višine 10 cm in se je razbil ekran ter zgoraj kamor se priklopijo slusalke je poskodovan okvir.Je kdo v kratkem popravljal na ramu?Zanima me cena za tako popravilo.Najlepsa vam dala.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Da še mojo zadnjo izkušnjo z S4 opišem, kot kolegu pred mano se je začelo dogajati da je pri 15% baterije ali več kar ugasnil, no ker je že pri njemu bila izkušnja in tudi prebral sem, da je težava s prvotno serijo baterij - ki "otečejo" in povzročajo omenjene težave.
Po primerjavi baterij je bila moja opazno "otečena". Ne glede na izjavo Samsunga, da omenjene baterije menjajo, ker pač živimo v Sloveniji, kjer ni Samsung prodajaln sem bil primoran stopiti v kontakt z uradnim servisom Ram2 (kolega je v Ljubljani in so mu dejansko takoj menjali) za ostale nesrečnike, ki nismo v Ljubljani je proces bolj zapleten in dolgotrajen kar v primeru, da uporabljaš telefon za službo predstavlja težave.
Se pravi baterijo skupaj s slikami zadnje strani telefona (zaradi IMEI) in garancijski list (sam sem poslal kopijo, da original ostane pri meni - kar je po njihovem narobe, v primeru, da bi se izgubil bi pač drugače reševali) sem poslal v torek popoldan, danes šele bo prevzem v servis, če bo po sreči bom novo baterijo prejel v petek.

Opcija, da bi oni meni naprej poslali novo baterijo predhodno pa jaz njim vse dokumente in slike po elektronski pošti, nato pa jaz njim pokvarjeno baterijo, ko bi prejel novo, da bi lahko nemoteno uporabljal telefon za njih ni bila izvedljiva.

Še zanimivost, glede na pogovor pri Ram2 menjajo baterije samo v enem letu od nakupa, koliko je pač splošna garancija za baterije, če se ne motim, medtem ko Samsung ni nikjer navedel v kolikem času menjajo te baterije iz defektne serije, kar se mi ne zdi prav.
Lahko bi šlo za skrito napako.
Pri meni je recimo bil telefon kupljen junija in so se težave pojavile šele v maju, kolega je kupil avgusta in so se težave pojavile aprila.
Tako, da obstoječi lastniki dajte preverit svoje baterije za vsak slučaj.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
No da malo posodobim:

Vedno, ko sem slišal kakšno tarnanje čez servise vzamem malo z rezervo ampak, ko si sam v podobni situaciji vidiš, da je stanje še slabše kot bi pričakoval.

Defektno baterijo (skupaj z zahtevanimi dokumenti in dopisom glede težav in opažanj) sem poslal na Ram2 d.o.o. 20.05.2014 ob 17:28, se pravi so paket prejeli naslednji dan 21.05.2014. Ker do 22.05.2014 sploh ni bilo podatka o stanju naprave na njihovi servisni spletni strani sem jih poklical. So rekli, da bodo preverili in naj pokličem naslednji dan torej v petek, ko so ugotovili, da so paket založili-takrat našli in da bodo še isti dan odposlali novo baterijo. Status naprave na servisni spletni strani se je dejansko pojavil z opisom napake in opisom del menjava baterije.
Ker baterije ni bilo v soboto in ne danes v ponedeljek 26.05.2014 sem jih ponovno poklical in povprašal po številki paketa, da preverim, če se je kje na pošti izgubila mi povedo, da še je dejansko baterija pri njih in še bo komaj odpravljena in da datum odpreme na spletni strani ne pomeni dejanskega datuma odpreme ampak samo odprema od serviserja do naslednjega oddelka.

Ob tej neverjetni učinkovitosti bom baterijo najverjetneje prejel drug teden.

Tako da RAM2 sramota za neko distribucijsko podjetje v današnjem času. Slovenija pa v Evropi, po čem že. Potem pa se slovenski uvozniki in distributerji čudijo zakaj kupujemo v tujini.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Jaz lahko samo pohvalim RAM2.Prejšni teden nesel osebno na popravilo tablico,imel sem pač določene težave z zaslonom,po treh dnevih dobil sms da naj pridem po tablico,zamenjali celoten prednji del tako da sem super zadovoljen.Res pa je da vse take in drugačne stvari boljše urejat osebno.Seveda so problemi ker je servis samo v Ljubljani toda tudi jaz sem se peljal cca 60km.V takem primeru bi verjetno dal tam cca 20€ za novo baterijo in teh problemov ne bi bilo.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Zakaj bi pa kupoval novo baterijo, ko pa še je v garanciji + da je Samsung podal uradno izjavo o napakah na bateriji pri prvih serijah.
Najbolje, da kupiš telefon za 400-500+ eur potem pa po 10 mesecih kupujem baterijo (četudi je samo 24 eur).
260 km pa tudi ne bom delal.
Dober nasvet ni kaj.
Dobro da nisi kar zaslona kupil, če ti je nagajal, verjetno bi, če bi bil malo cenejši kot 60 km, ki si jih naredil.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Če si si lahko privoščil telefon za 400-500€ pa ne moreš dat 20€ za bencin ali 24€ za baterijo žalostno.Potem pa čakaj pa ne jokaj.