Da še mojo zadnjo izkušnjo z S4 opišem, kot kolegu pred mano se je začelo dogajati da je pri 15% baterije ali več kar ugasnil, no ker je že pri njemu bila izkušnja in tudi prebral sem, da je težava s prvotno serijo baterij - ki "otečejo" in povzročajo omenjene težave.
Po primerjavi baterij je bila moja opazno "otečena". Ne glede na izjavo Samsunga, da omenjene baterije menjajo, ker pač živimo v Sloveniji, kjer ni Samsung prodajaln sem bil primoran stopiti v kontakt z uradnim servisom Ram2 (kolega je v Ljubljani in so mu dejansko takoj menjali) za ostale nesrečnike, ki nismo v Ljubljani je proces bolj zapleten in dolgotrajen kar v primeru, da uporabljaš telefon za službo predstavlja težave.
Se pravi baterijo skupaj s slikami zadnje strani telefona (zaradi IMEI) in garancijski list (sam sem poslal kopijo, da original ostane pri meni - kar je po njihovem narobe, v primeru, da bi se izgubil bi pač drugače reševali) sem poslal v torek popoldan, danes šele bo prevzem v servis, če bo po sreči bom novo baterijo prejel v petek.
Opcija, da bi oni meni naprej poslali novo baterijo predhodno pa jaz njim vse dokumente in slike po elektronski pošti, nato pa jaz njim pokvarjeno baterijo, ko bi prejel novo, da bi lahko nemoteno uporabljal telefon za njih ni bila izvedljiva.
Še zanimivost, glede na pogovor pri Ram2 menjajo baterije samo v enem letu od nakupa, koliko je pač splošna garancija za baterije, če se ne motim, medtem ko Samsung ni nikjer navedel v kolikem času menjajo te baterije iz defektne serije, kar se mi ne zdi prav.
Lahko bi šlo za skrito napako.
Pri meni je recimo bil telefon kupljen junija in so se težave pojavile šele v maju, kolega je kupil avgusta in so se težave pojavile aprila.
Tako, da obstoječi lastniki dajte preverit svoje baterije za vsak slučaj.