Samsung Galaxy S IV - izid

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Klic, zasedena linija, telefon se zakleni. To je res nadležno.

Govorim o tem, da se zaslon zakleni po vsakem klicu, ko ima klicani zasedeno linijo. In potem moram vnašati vsakič ponovno vnašati vzorec, ko imam take vrste klic. V nastavitvah nisem našel rešitve. Prav tako sem googlal za rešitvani in nič.

Sicer imam zaklepanje zaslona urejeno s časovno zakasnitvijo ene minute. To, da moram pa vnašati vzorec med tem, ko aktivno uporabljam telefon, je pa neumnost in je moteče.

Mogoče kdo s podobnimi izkušnjami in rešitvijo?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pa ta android 4.4 je podn od podna. V google playu imam označeno, da se aplikacije lahko nadgrajujejo samo preko WIFija. Pa ponavadi takoj ko vklopim mobilni internet začne meni nadgrajevati aplikacije.
Druga stvar; Pred meseci so se ven metali z članki, kako bo android 4.4 varčn in imel nižjo porabo pomnilnika. V bistvu je temu ravno obratno.
Tretja stvar; NFC enkrat deluje, drugič ne.
Četrta stvar: Če imam aktiven S-health mi potem ne delajo pravilno aplikacije, kot so npr. Runtastic, Sportstracker.
Seveda sem po nadgradnji naredi factory reset, še SD kartico sem si novo nabavo. Opažam, da je vsaka verzija slabša.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ni nujno, da je kriv samo KitKat, lahko je tudi kaj pri Samsungu. Se spomniš težav, ki so jih imeli določeni uporabniki S3, ko se je posodabljalo na 4.3.

Moj aparat (Sony) še ni dobil KitKata in verjetno sploh ne bom nadgradil (omejitve pri zapisovanju na SD; pa še 4.3 verzija dela super), ti pa lahko povem iz prve roke za HTC One stari, da Kitkat dejansko porabi manj rama, nadgrajuje samo preko wifi-ja, aplikacij, ki jih navajaš pa ne poznam in počakaj na odgovor nekoga, ki le te appe uporablja ...

22. jul 2007
1.400
57
48
malo off:
Imam S4, ki je bil prvotno delan za Francoski trg (XEF), ter nato uvožen v Slovenijo in tu kupljen pri enem operaterju... Sedaj me pa zanima, kako je z garancijo, če jaz naložim preko Odina pososdobitev za Slovenijo (SIO) ali le-ta še velja ali ne več?
Če mogoče kdo ve?

I

Izbrisan uporabnik 17097

Ne velja več.
ne-ne-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Buče

Če z odinom naloži zadnji uradni fw se mu ne bo zgodilo popolnoma nič. Knox števec se ne bo sprožil. Pa tudi če se, v EU ne pomeni prekinitve garancije.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Fusion, to sem storil po nadgradnji. Pol še pa 1x ko sem zamenjal SD kartico.
Kar se pa tiče nadgradnje preko ODINA tudi če je uradni ROM., mislim da se ti knox postavi na 1.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Pa nehajte že prodajat te buče no

Če prek odina flešaš NOVEJŠO verzijo ORIGINAL firmwara, potem se knox ne bo postavil na 1. Če boš poskušal flešat STAREJŠO verzijo ORIGINAL firmwara, potem pa se bo knox res sprožil.

Torej na kratko: prek odina flešat najnovejšo originalno različico ni nevarnosti, ni pa potem več poti nazaj

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če bo na xef csc naložil rom z sio cscjem potem garancija ne velja več! Če naloži novejšo cerzijo fwja z xef cscjem ne bo problemov!

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Če bo na xef csc naložil rom z sio cscjem potem garancija ne velja več! Če naloži novejšo cerzijo fwja z xef cscjem ne bo problemov!
Je tako kot pravi bvader.
Hermann mal buče prodaja.
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
... Pa tudi če se, v EU ne pomeni prekinitve garancije.
Ne mu verjet.To ni res.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Se posipam, drug csc sem spregledal
redface-1.gif

Kar se pa garancije tiče drži: serviser mora dokazat, da je napaka posledica tvojega posega in ne avtomatično zavrnit zahtevka. Prav tako ne more zavrnit garancije za dele, ki s tvojim posegom niso povezani. Nekaj zaščite kupcev v EU pa vseeno poznamo...

Ja razumem, da naši vrli serviserji vse takoj avtomatično zavrnejo, ker se premalo kupcev postavi zase se jim preprosto splača...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Pa ta android 4.4 je podn od podna. V google playu imam označeno, da se aplikacije lahko nadgrajujejo samo preko WIFija. Pa ponavadi takoj ko vklopim mobilni internet začne meni nadgrajevati aplikacije.
Druga stvar; Pred meseci so se ven metali z članki, kako bo android 4.4 varčn in imel nižjo porabo pomnilnika. V bistvu je temu ravno obratno.
Tretja stvar; NFC enkrat deluje, drugič ne.
Četrta stvar: Če imam aktiven S-health mi potem ne delajo pravilno aplikacije, kot so npr. Runtastic, Sportstracker.
Seveda sem po nadgradnji naredi factory reset, še SD kartico sem si novo nabavo. Opažam, da je vsaka verzija slabša.

Za Wi-Fi ti lahko potrdim, da pri meni drži in ni niti enkrat poizkušal naložiti preko mobilnega omrežja, kljub vklopljeni sinhronizaciji, ostalo nisem še poizkušal.

Tisto kar pa sam opažam je to, da mi čeprav izklopim samodejno sinhronizacijo, mi uleti sporočilo od skypa ali yahoo-ja sporočilo
rolleyes-1.gif
.

Lp.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Meni na 4.4.2.nikakor ne dela WatchON. Poskusil sem vsaj 2x wipal dato in factory reset naredit in vse na novo namestit, ampak ne pomaga.

Izberem TV - Samsung - Da, ta koda deluje - se s tv nič ne zgodi. Tudi če izberem druge kode (100 novih kod), ne deluje. Enako velja za ostale TV sprejemnike (Philips recimo).

Kot da bi IR "oko" na telefonu bilo neaktivno (ne dela).

Ima še kdo enake težave?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

hmmm - se pravi, da jaz iz jss15j.i9505xxuemkf ne smem naložiti kateri drugi ROM brez da bi zgubil garancijo?

Dobil prejšnji teden S4 (novo) iz Nemčije - z omenjemim ROMom - preko OTA ni nadgradnje na 4.4.

Zdaj je vprašanje - ali preko Odina SIO dati gor ali ostati na 4.3 ?
17758-icon_confused.gif

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

hmmm - 9505xxuemkf

Iz tega ni možno razbrat kateri rom imaš naložen, lahko bi bil tudi SIO ker ima isti PDF.
No verjetno pa imaš naložen kakšen Nemški rom glede na to da je iz Nemčije, odvisno preko katerega operaterja je bil kupljen.To pa lahko ugotoviš preko CSCja.T-Mobile, O2, 1&1 ti so namreč imeli v PDFju-MKF.Nobeden od teh pa še nima posodobitve na 4.4
Predlagam da raje počakaš par dni ker bodo v kratkem dobili posodobitev.Če pa že pa bolje da naložiš rom Germany DBT ki je eden boljših in dobi posodobitve med prvimi,pravzaprav jo je dobil prvi na 4.4