Samsung Galaxy S IV - izid

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
108
63
Jezik našteli v angleščino, je ponavad bolj razumljivo, pa še google lažje pomaga...

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
To je najbrž neka manjša nadgradnja za mobitel ( okoli 17 Mega). Meni je kies zatežil za nadgradnjo in lepo nadgradim. Seveda se mobitel zažene ponovno in obstane čisto na začetku ( bootloaderju). In jaz nekako v recoveryu naredim factory reset in potem zadeva dela v nulo. Samo kaj, ko imam zdaj knox flag 1. Pa mi ni niti malo jasno zakaj.

Meni je obstal na sredini, ko je nalagal tisti crap od telekom aplikacij. Sem moral odstranit baterijo in ponoviti postopek. Mi pa ta polizdelek včasih ne zbudi ekrana pri dohodnem klicu, ga moram na roke zbuditi na power tipki. Jajc od telefona, komaj čakam, da se ga znebim.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
To je najbrž neka manjša nadgradnja za mobitel ( okoli 17 Mega). Meni je kies zatežil za nadgradnjo in lepo nadgradim. Seveda se mobitel zažene ponovno in obstane čisto na začetku ( bootloaderju). In jaz nekako v recoveryu naredim factory reset in potem zadeva dela v nulo. Samo kaj, ko imam zdaj knox flag 1. Pa mi ni niti malo jasno zakaj.

Meni je obstal na sredini, ko je nalagal tisti crap od telekom aplikacij. Sem moral odstranit baterijo in ponoviti postopek. Mi pa ta polizdelek včasih ne zbudi ekrana pri dohodnem klicu, ga moram na roke zbuditi na power tipki. Jajc od telefona, komaj čakam, da se ga znebim.

To prav je pred zadnja posodobitev odpravila se pravi druga 4.3 posodobitev, tretja 4.3 posodobitev je verjetno popravek za varnostno luknjo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Od 25.12.2013 na voljo nova posodobitev v velikosti 129,54MB za S4 kupljene v prosti prodaji
smile-1.gif

Ne vem, kaj je novega - se trenutno prenaša prek OTA.

GT-I9505 Galaxy S 4 LTE
PDA: I9505XXUEMKF
CSC: I9505OXXEMK3
MODEM: I9505XXUEMKF
Added: 2013-12-25

Ima kdo kaj več info, kaj je novega?

Edit: evo kaj je novega
rolleyes-1.gif

In to znaša skoraj 130MB...

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sem pred novim letom poslal mail našim pooblaščenim serviserjem. Garancija mi naj nebi veljala, ker se ti knox counter ne more spremenit, če nadgrajuješ preko OTA in preko KIESA.
V Nemčiji, sem šel samo vprašati, kako je z garancijo z sabo imel naš garancijski list in so mi zadevo v pol ure uredili za 15 €, tako da imam spet pri nas garancijo. in tam so mi povedal, da se lahko knox counter premakne, če nadgradnja roma zamrzne. In to se ni dogajalo samo mani, ampak kar veliko uporabnikom, ki so uporabljali KNOX container.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
A tebi so knox counter spet dali na 0 brez da so ti zamenjali matično ploščo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. zakaj so ti zaračunali, če je šlo za garancijsko popravilo?

2. v nemčijo še enkrat pošlji email, da imaš v pisni obliki in to potem posreduj na slovenski samsung in seveda na ram2.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
1.Zaračunal so mi zato, ker telefon ni kupljen pri njih.
2. Sej sem vprašal, kako je z tem knoxom. Dokler Samsung nebo uradno dal ven, splošnih pogojev glede knoxa, je vse skupaj odvisno od servisa do servisa. Pri naših tak nebi nič zaleglo, ker ne odobravajo EU.

Sem se pa malo poglobil v to knox zaščito. Na XDA je rečeno, da bi to naj bi eFuse, kar dejansko ne drži . Za eFUSE, bi bil potreben posebaj čip v mobilniku. Sam mislim, da ga SGS4 nima. Ker če bi bil prisoten eFuse, enostavno več nebi mogel nadgrajevat romov. Če imaš knox counter 1, lahko še vseeno nadgrajuješ ROMe eFuse imajo tudi nekateri strežniki in sam vem iz izkušenj, da ko enkrat pofuraš ta eFuse, ne moreš biosa ne nadgradit in ne downgrajdat. Ker če bi recimo imel SGS4 ta eFuse čip, bi že knox bil prisoten čisto od začetka. Sam mislim, da je to samo nekakšna programska zaščita v bootloaderju.

pitastrudl

Pripravnik
13. jan 2014
40
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Pozdravljeni :D

Glede knox counterja je bil predstavljen zaradi knox aplikacij, kjer rootanje sproži knox števec, in zaot tudi knox aplikaicje ne delujejo več. V EU že tako rootanje nebi smelo izničiti garancije, kaj pa šele knox counter. Na XDA sem bral, da je nekomu iz EU poslal samsung odziv, da če je trippan knox števec, še ne pomeni da je izničena garancija. Baje se ti tudi lahko tripne, ob OTA ali kies posodobitev, če se kaj zacikla.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Pozdravljen in dobrodošel na forumu.
Ne bi bilo slabo da bi pisal vsaj tako da te malo razumemo.Ne bi bilo pa slabo da bi si prebral vsaj en post višje.Lahko pa si prebereš vse kaj je Cia napisal par postov nazaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
A je komu jasno pri S4, kako se spremeni pri omrežjih Točka APN? Torej če greš Nastavitve => Več omrežij => Mobilna omrežja => Imena dostopnih točk in potem pridem na Točke APN in sedaj imam notri 3 različne opcije, prva je označena z zeleno piko. Kako lahko zdaj prestavim npr. na drugo ali tretjo točko da mi bo upoštevalo tiste nastavitve? Hvala!!! LP

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Potrebuješ itak največ dve opciji kaj ti bo tretja?Internet in mms,pika je na internetu,ostalo odstraniš in če imaš pravilno vpisano mora delovat oboje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Nisi me najbolj razumel, jaz sem vprašal KAKO to gre nastavit ne kaj rabim, točno vem kaj rabim. Problem je v tem da so zdaj označene določene nastavitve ki niso prave, na seznamu pa so nastavitve ki so prave in jaz bi te rad označil ampak ne gre...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Če si npr. poberem iz sammy spletne strani uradni ITA rom, ki je že 4.4 - ali ga lahko namestim na Slovenski S4?

S tem bi recimo pridobil razne dodatne funkcije, ki so v ITA omogočene, pri nas pa ne (recimo gledanje trailerjev in filmov prek hub-a).

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Sem te prav razumel nč bat.Je pa tko kot sem ti povedal.Rabiš samo dve točke.Točko v kateri niso prave nastavitve zbriši.Kot sem ti že povedal potrebuješ-delujeta lahko samo dve točki.Ostalo zbriši ali pa povej kaj bi sploh rad,ker izgleda da ne veš.Prvo povej za katerega operaterja se gre lahko pa tudi prilepiš screene ali prepišeš pa bomo skupaj ugotovili kaj je narobe in zakaj ne deluje.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16