Samsung Galaxy S IV - izid

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Na glas zvoni ker imaš vklopljeno tisto funkcijo za glasnejše zvonenje naprave v žepu. Bere ti ker imaš vklopljeno to funkcijo. Preveri pod nastavitve za invalidne osebe. Kar se tiče zaslona, izklopi način za varčevanje baterije, nastavljeno imaš najbrž da se vklopi ko % baterije padejo pod neko določeno mejo, takrat ti tudi potem ne pusti prčkati po zaslonu.

Mislim da v tem primeru ni problem v telefonu ampak v uporabniku
smile-1.gif

Hvala za info ampak vseeno nevem a si ti mel predhodnike 4ke? Ce si imel ves da kljub temu da je varcevanje zaslona vklopljeno si imel moznos v fast meniju hitro nasponat svetlobo, to ti krvavo potrebno pride ko si zunaj in se to zgodi ker v drugacnem primeru ne vidis nic. Se v stanovanju je problem.
Glede invalidnih nastavitev pravtako z funkcijo za branje smsov , nisem nic sam vklapljal, sploh ne hodim v nastavtive in puscam gsm tak kot je ziroma mi 2 tedna ni bral, prejsne jutro je bral, potem pa spet ni bral. Pa mi ti zdej povej kaj sem naredu.

PS varcevanje z zaslonom sploh ne najdem, glasnejse zvonenje v zepu je pa izklopljeno. Sej glede zvonenja mislim da slusalka vpliva na to da ko na slusalki dajes naglas ali potiho da se spreminja na gsmju se vse drugo, al si pa kaksne nastavitve zapomn i, nevem

PS2 rdeca lucka ko se polni sveti in ko se napolni se kr sveti. Nevem vec kako je bilo sicer na sg3 ampk mislim da se izklopi ko je nafilan

PS3 sem najdu varcevanje z zaslonom

PS4 ja definitivno manjka oziroma pogresam stelanje svetlosti zaslona v hitrem meniju, ne pa 100 drugih ikon k so jih dodal.

Nazadnje urejeno:

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Malo zadihaj, imam enak aparat in niti približno ni teh problemov (govorjenje smsov, ...)

Glede rdeče lučke, sveti dokler se telefon polni, ko se napolni oz. je poln sveti zelena lučka, če imaš obvestila utripa modra - perfektno.

Glede nastavitve varčevanja z energijo si ustrezno prevedi, ker imam sam angleški jezik.

Settings/My Device/Power saving mode kjer imaš gumb za vklop in izklop če pa tapneš na tekst pa dobiš podroben pregled na čim naj varčuje, eden od teh je Screen power saving.

Nastavitev za svetlost zaslona, še je vedno z dol potegom statusne vrstice z enim prstom (celi zaslon gumbov dobiš z dolpotegom z dvema prstoma), dodatno imaš možnost glede na avtomatsko nastavitev nastavit + in - glede na osebne želje, sam imam na -2 glede na avtomatsko nastavitev.

Mislim pa, da ko pade baterija pod 5% izgine možnost nastavljanja svetlosti (to govorim na pamet sedaj, tako, da me ne držati)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Na glas zvoni ker imaš vklopljeno tisto funkcijo za glasnejše zvonenje naprave v žepu. Bere ti ker imaš vklopljeno to funkcijo. Preveri pod nastavitve za invalidne osebe. Kar se tiče zaslona, izklopi način za varčevanje baterije, nastavljeno imaš najbrž da se vklopi ko % baterije padejo pod neko določeno mejo, takrat ti tudi potem ne pusti prčkati po zaslonu.

Mislim da v tem primeru ni problem v telefonu ampak v uporabniku
smile-1.gif

Hvala za info ampak vseeno nevem a si ti mel predhodnike 4ke? Ce si imel ves da kljub temu da je varcevanje zaslona vklopljeno si imel moznos v fast meniju hitro nasponat svetlobo, to ti krvavo potrebno pride ko si zunaj in se to zgodi ker v drugacnem primeru ne vidis nic. Se v stanovanju je problem.
Glede invalidnih nastavitev pravtako z funkcijo za branje smsov , nisem nic sam vklapljal, sploh ne hodim v nastavtive in puscam gsm tak kot je ziroma mi 2 tedna ni bral, prejsne jutro je bral, potem pa spet ni bral. Pa mi ti zdej povej kaj sem naredu.

PS varcevanje z zaslonom sploh ne najdem, glasnejse zvonenje v zepu je pa izklopljeno. Sej glede zvonenja mislim da slusalka vpliva na to da ko na slusalki dajes naglas ali potiho da se spreminja na gsmju se vse drugo, al si pa kaksne nastavitve zapomn i, nevem

PS2 rdeca lucka ko se polni sveti in ko se napolni se kr sveti. Nevem vec kako je bilo sicer na sg3 ampk mislim da se izklopi ko je nafilan

PS3 sem najdu varcevanje z zaslonom

PS4 ja definitivno manjka oziroma pogresam stelanje svetlosti zaslona v hitrem meniju, ne pa 100 drugih ikon k so jih dodal.

Imam sgs3. Varčevanja z baterijo ne uporabljam. Glede glasnosti zvonenja vem da je mene enkrat zajebavalo to kot sem ti napisal, ko sem se nekaj igral s tem glasnejšim zvonenjem v žepu in mi je ves čas zvonilo na ful.

Lučka kot ti je že moj predhodnik odgovoril, ko se telefon napolni gori zelena lučka.

Če nimaš tistega drsnika za nastavljanje svetlosti probaj gor po obvestilni vrstici kjer je stanje baterije in signala s prstom vodoravno drsati levo in desno, če se bo svetlost kaj spremenila.

Za govorjenje smsov sem pa 100% prepričan da je to nekak vklopljeno, ker je nekdo na forumu že imel enake težave in je bilo samo nekaj potrebno izklopiti.

Bi ti rad bolj pomagal ampak nimam s4 in so kakšne malenkosti v softwaru drugačne kot pri mojem.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Bom kar v angleščini... Settings-> Display-> Notification panel-> obkljukaj Brightness Adjustment

Glede branja sms.. poglej, če imaš morda vklopljen kak "Driving Mode" al karkoli že je v slovenščini (nastavitev je najbrž med tistimi gumbi v obvestilni vrstici)

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
ksz

Tale gs4 je cist v peesdi.
bonk.gif
Ha ha keri kekec
Mal se umiri.
A pa si ti siguren da imaš GS4
bonk.gif

Veš to so pametni telefoni za pametne ljudi.
priden.gif

Citat:
Tudi to je treba dodati,tiste ki ti ne pašejo pa lahko preložiš
grims-1.gif

Ti bom še jaz povedal v slovenščini:Nastavitve-Moja naprava-Zaslon-Obvestilna plošča in tam obkljukaš Prilagoditev svetlosti.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
Na gsmareni piše da je podpora za qi wireless charging odvisna od trga.
Teli s4 pri nas podpirajo brezžično polnenje ali ne ?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Bom kar v angleščini... Settings-> Display-> Notification panel-> obkljukaj Brightness Adjustment

Glede branja sms.. poglej, če imaš morda vklopljen kak "Driving Mode" al karkoli že je v slovenščini (nastavitev je najbrž med tistimi gumbi v obvestilni vrstici)

Ok to svetlost sem postimal zdej. Driving mode ne najdem in kot sem napisal se je to zgodilo samo enkrat.

Ce je telefon prazen na 10% in laufas brezvezen programcek ti v minuti sam izklop cel telefon, tega pri predhodnikih ni bilo in je delalo do procenta natancno.

@ oktopussy
Da je pa gs4 v pesdee sem pa napisal v smislu cist prevec dodanih ikon in moznosti napram predhodnikom. Pameten telefon je pa danes vec ali manj za tiste ki se jim da drkarit po telefonu nonstop, tisti ki bi ga imel pa zaradi dolocenih bonbonov pa tko tko.

Pa kar se tice pametnih telefonov za pametne ljudi, upam da nisi ti pameten zato k so ti ga dal na mobitelu na obroke kot vecini danasnjim uporabnikom.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
108
63
Citat:
Ce je telefon prazen na 10% in laufas brezvezen programcek ti v minuti sam izklop cel telefon, tega pri predhodnikih ni bilo in je delalo do procenta natancno.
Poglej baterijo ce je kej napihnjena.. jaz sem imel podobno težavo ampak že pri 30%. Baterija je bila napihnjena - par postov višje je celo link da gre za napako: http://www.sammobile.com/2013/...llen-batteries/ . Jaz sem šel na mobitel kupit novo in sedaj telefon tako kot je treba.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Jaz sem šel na mobitel kupit novo in sedaj telefon tako kot je treba.
To je serijska napaka pri prvih modelih in ti na servisu Ram2 brezplačno zamenjajo za novo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Poglej baterijo ce je kej napihnjena.. jaz sem imel podobno težavo ampak že pri 30%. Baterija je bila napihnjena - par postov višje je celo link da gre za napako: http://www.sammobile.com/2013/...llen-batteries/ . Jaz sem šel na mobitel kupit novo in sedaj telefon tako kot je treba.

Hehe to sem opazil ze ko sem ga nabavil da je bila nekam cudna baterija pa danes v tej pocariji neves kaj je prov in kaj ne in sploh ne reagiras. Kaj je pa spet rpvi model me pa prov zanima kaj bodo na ramu rekl.

PS sm jih klicu in so rekl 1 leto garancije tko da ga nesem ke pa naj rihtajo creva

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
A ve kdo kolk bi pršla menjava ohišja? Imam poškodovan zadnji pokrov in tale kromiran rob okoli telefona.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Zadnja ploščica na ebayu par €, krom obroba zaslona in zaslon je vse en kos on se menja samo komplet, cca. 200€ stroška.