Samsung Galaxy S IV - izid

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
A se je kdo ukvarjal s sledečim:

Sistemski jezik imam nastavljen na angleščino, medtem ko vodenje v google navigation bi pa rad imel v slovenščini.

Znotraj navigacije ni videti, da je to možno nastaviti.

Če nastavim sistemski jezik na slovenščino pa je glasovno vodenje v google navigation v slovenščini.

Sem poskusil z nastavitvami TTS pa ni učinka.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Pri navigaciji iGO Primo imaš lahko sistemski jezik na telefonu na ANG, navigacija pa laufa v SLO, če tako želiš. Pri Navigonu je pa tako kot pri Googlu, navigacija laufa v tistem jeziku, ki je nastavljen kot privzet sistemski jezik telefona. Za druge navigacije ne morem povedati, ker jih ne uporabljam.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Naj bi stekla uradna posodobitev na 4.3 (vsi, ki imamo "brandane" telefone pa se še bomo načakali...

http://www.sammobile.com/2013/...oid-4-3-update/

CHANGES AND IMPROVEMENTS IN ANDROID 4.3 UPDATE
- OpenGL 3.0 Support
- GALAXY GEAR Support
- TRIM Support (Makes the device much faster)
- ANT+ Support
- Samsung KNOX Implementation (KNOX bootloader and dedicated application)
- Samsung Wallet comes pre-loaded
- Improved RAM management
- Improved Display colour reproduction (Display looks much sharper than before)
- Improved TouchWiz Launcher (Much less launcher redraws and less lag)
- New Samsung Keyboard
- New Samsung Browser (Full screen by default, new tab interface and more)
- New Reading Mode (Optimises display for reading, used by only a few specific applications)
- New Camera firmware
- Minor UI tweaks (Contacts app, Flashlight Widget, dialog boxes etc)

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
če je telefon kupljen pri Si.mobil-u ali pa v prosti prodaji bo hitro posodobitev...Tisti ki ga je kupil pri Mobitelu pa se bo res načakal..
wink-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kakor vidim, imamo samo v Nemčiji trenutno možnost nadgraditve na 4.3.

Preden bomo mi, ki smo telefon kupili v prosti prodaji prišli na vrsto, bomo čakali še dobra 2 tedna ali več?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tega nemškega si lahko preko odina naložiš. Če si ga pri kakem privatniku kupil, ki sam uvaža, je itak najvrjetneje nemški telefon. Če te jezik skrbi, vsi imajo ang in slo;)
GT-I9505 Germany 2013 October 4.3 I9505XXUEMJ5 I9505OXAEMJ5

Čakal boš pa v vsakem primeru, ker ne posodbijo vseh telefonov hkrati, ampak so neki intervali.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ko se uproablja bluetooth slusalka in ce jo aktiviras da se poveze z telefonom se aktivira nek samungov voice guide ki je res nadlezen in bi ga rad skenslal, se da? PS sedaj sem dal potijo, in nisem uporabljal slusalke pa me sedaj ko me je pponovno nekdo klical zacelo do fula naglas zvonit tadrugi ton pa ze na tisti jakosti ki sem jo nastimal???

Opazam tudi da nastavim eno glasnost zvonenja in glasnost opozoril in sistema in ko pri uporabi bluetooth slusalk dvigam in nizam glasnost, mi potem ko me kdo klice skoraj do konca naglas zvoni, a se da to povezavo kako skelnslat al stvar ki pac dviguje glasnost?

V katerih mapah se nahajajo filmcki itd ki so prednalozeni, kajti v explorerju pdo movie direktoriji nic ne najdem, pa ko snemma film vidim da mi kaze v galeriji neki robe od telefona? Mogoce bi pa res dal kaksen nov firmware, kajti tale od mobitela ima pa res en mali miljon nekih ikon in stvari ki jih ne rabim.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Kakor vidim, imamo samo v Nemčiji trenutno možnost nadgraditve na 4.3.

Preden bomo mi, ki smo telefon kupili v prosti prodaji prišli na vrsto, bomo čakali še dobra 2 tedna ali več?
Imamo tudi v Sloveniji možnost nadgraditve
bonk.gif

Ravno tisti,ki smo kupili telefon v prosti prodaji imamo to možnost
grims-1.gif

Se je že včeraj posodobil.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Tale od mobitela ima pa res en mali miljon nekih ikon in stvari ki jih ne rabim.

Mobitelove aplikacije lahko uninstaliraš.

Glede bluetooth slušalke sem podobno opazil kot ti, s tem, da sem mislil, da je razlog v tem, ker je pač od Nokie.
Glasnost v bluetooth slušalki je bila ločena od vse glasnosti v nastavitvah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za glasnost stelat obstajajo app-i. Ni vrag, da ker ne pomaga.

V galeriji klikni na film (ne ga predvajat) , in potem na menijska tipka + podrobnosti, pa ti pokaze kje je shranjen. Pa naloz si X-plore, velik boljs za brskat po mapah.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nevem tale s4 je pa ves neki cudn, dam fotic, zraven ikone za slikat je narisana kamera za preklop jo kliknes, prestavi na kamero in kr avtomaticno ze snema wtf? Meni od fotica je tudi toilk cudn da rabs 3 klike da prides v nastavitve, kot da jih ne rabis.

Glede zvonenja sem zdej opazil da spoh nima veze z slusalko, mam ga zelo potiho in ko kdo klice do konca naglas po drugem zvonenju in naprej pa potiho zvoni kot je nastavljen, nevem a ga je to zmedla slusalka in zdej noce delat kot mora al kaj.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Tale gs4 je cist v peesdi. Zdej mi kr do konca naglas zvoni ne glede na to kaj jest stimam vedno neki soki, vcerja mi je zjutraj zenski glas bral smse pa nisem nic stimal. Ko gre baterija proti koncu se zatemni ekran na nivo da se v stanovanju ne vidis kaj je na ekranu kaj sele da bi bil zunaj, ko si na gs3 imel isto sceno si fast menu zalaufal in nasponal svetlobo, pri gs4 p atega ni mozno narediti niti ce do nastavitev zaslona prides???

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na glas zvoni ker imaš vklopljeno tisto funkcijo za glasnejše zvonenje naprave v žepu. Bere ti ker imaš vklopljeno to funkcijo. Preveri pod nastavitve za invalidne osebe. Kar se tiče zaslona, izklopi način za varčevanje baterije, nastavljeno imaš najbrž da se vklopi ko % baterije padejo pod neko določeno mejo, takrat ti tudi potem ne pusti prčkati po zaslonu.

Mislim da v tem primeru ni problem v telefonu ampak v uporabniku
smile-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Nevem tale s4 je pa ves neki cudn, dam fotic, zraven ikone za slikat je narisana kamera za preklop jo kliknes, prestavi na kamero in kr avtomaticno ze snema wtf? Meni od fotica je tudi toilk cudn da rabs 3 klike da prides v nastavitve, kot da jih ne rabis.

Dejansko je to kar gumb za zajem videa in ne gumb za preklop, kar je bolje, ker je hitreje, dejansko je bil tisti preklop nepotreben korak, kar se mi zdi dobrodošla sprememba. Glede dostopa do nastavitev pa so res podaljšali dostop.

Camera_Layout.png