Samsung Galaxy S II

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Nekaj sem opazil fanes glede icsa. Na 2.3.x sem imel, ko sem pritisnil na domači naslov v kontaktih opcijo ali želim poiskati naslov v google maps ali pa v navigacijskem programu, ki sem ga sam namestil, v mojem primeru je to igo. Zdaj v icsu, te možnosti nimam več, avtomatsko se poženejo gmaps kar pa je pri nas za navigacijo seveda popolnoma neuporabno. Je opazil kdo podoben problem in če ja, kako/ali vam ga je uspelo rešiti? Res me zanima če lahko dobim nazaj funkcionalnost iz "slabše" verzije androida ali je to še ena od bedarij na katero se bo žal treba navadit.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Dobro, original rom je res stranje, je počasen in moteč, lahko pa si daš gor en soliden rom kjer ti bo popolnoma vse delalo, le moteče stvari bodo odpravljene, ter hitrost bo sporihtana...

Pa kje vam je počasen S2 na original ICSu? Jaz nič ne opazim.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne saj ni počasen, dela korektno, ampak če daš gor pravi 2.3.6 custom rom je proti njemu pač počasen.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Zagotovo ne VSE, ampak pomembne stvari pa bi naj ja.Glede stabilnosti pa ne morem rečt, da je 100%, ker še original ni. NOBEN program ni 100% delujoč, stabilen oz. VSAK program ima napake.Seveda govorimo o kompleksnih programih ala nekaj deset tisoč in seveda mnogo več vrstic. Takšni, ki so pač dandanes v uporabi. Napake so, vendar če se pri izvajanju ne pojavijo, jih pač "ni" in jih ne rabimo odpravljat. Vsaj pred leti na wm6.5 so bili custom romi opazno slabše stabilni, kot original. Le ta pa je bil pčočasen, požrešen s pomnilnikom, ki ga v tistih časih ni bilo nikoli dovolj( danes je 1GB na telefonu prek zadosti) in vsebovali so preveč nekih aplikacij, ki jih je uporabljalo zeelo malo ljudi.Za večino nepotrebna šara.

Za primer: Windowsi xp svebujejo dobrih 40 milijonov vrstic kode
smile-1.gif
Pa so veliki kot aktualen rom za ios. Torej slab 1GB.Android romi so , malo manjši, ne?! bolj okoli 500MB?
mogoče malo off topic, toda stock rom na Desire je bistveno manj stabilen od cyanogenmod7. Pri meni je bil to glavni razlog za menjavo (hard reset ni pomagal), pridobil sem pa še hitrost. Glede baterije niti ne vem, ker ga vsak večer dam polnit, dokler sem imel pa vedno dost. In nisem našel stvari, ki ne bi delala. Oziroma ok, stock rom ima SENSE, ki ga tu pač ni
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Eno vprašanje.

S2 mi poimenjuje slike posnete s fotoaparatom na dva različna načina. En je recimo "2012-07-12 14.21.57" drugi pa "20120712_142157". Se da kje nastavit da naj se telefon drži samo enega načina poimenovanja? Na telefonu mi sicer slike prikaže v pravilnem vrstnem redu a na računalniku so nato vse pomešane, kar pa je precej nadležno ko hočeš urediti nekaj 100 slik.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Pozdravljeni!

Telefon omogoča en majhen trikec, kjer potegneš po gornji vrstici levo in desno in s tem zmanjšaš oz. zvečaš svetlobo zaslona... To dela vsem ljudem okrog mene, samo meni ne, čeprav imam v nastavitvah izklopljeno možnost samodejnega osvetljevanja. A mogoče veste, v katerem primeru tale "swipe left right to brighten or dim screen" ne deluje?

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
drzis kako sekundo?

Imam 4.0.3. Držim sekundo ali 5, poznam ta trik, saj mi je na prejšnjem SGSII delalo, na novem pa mi ne. Je mogoče, da je to povezano z novim ICS? Kolegica ima update 4.0.3. pri Mobitelu in ji normalno dela, meni in frendu, ki sva pri SiMobilu, pa ta trik ne dela
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če dvema na simobilu ne dela, potem je čisto možno, da so odstranli iz roma.
nalož si gor enga odprtga, pa ti bo delalo.
jst imam tako in mi dela.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
en moj problem

Naredil slušalke kot je bilo omenjeno, FM radio aplikacija se zalaufa ampak ne dobim zvoka na konektane BT slušalke tulifon seveda pošilja zvok v žične slušalke, kako pa speljem zvok še na BT slušalke??

se pravi kako dobim zvok na BT slušalke v primeru da so vštekane žične, ki pa služijo samo kot antena?