Samsung Galaxy S II

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Seveda ga kupiš ceneje od kakega mustafiča z max. 12 meseci garancije. Pa še to ko ti kaj crkne, se morš hodit kregat zaradi garancije.

Ocitno operaterji potem niso nategovalci
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Seveda so. Samo raje zaupam operaterju, kot pa nekomu ko lahko čez 1 uro zapre podjetje.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
potem pa se zapelji čez severno mejo, in boš imel garancijo 24 mesecev, pa tudi ceno nižjo kot v SLO
wink-1.gif

pa bodimo realni, SGS 2 se že prodaja za 350 € po bolhi, toliko o tem kako samsung drži ceno, kot da bi hyudaija kupil xD

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
potem pa se zapelji čez severno mejo, in boš imel garancijo 24 mesecev, pa tudi ceno nižjo kot v SLO
wink-1.gif

Meni je to jasno, nekaterim s postom nad mano ocitno ni ;] Kdo pravi da mors kupovat od salabajzerjev.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Potem pa nekdo, ki ne hodi redno v tujino kupi mobitel, kateri ima EU garanicjo, pa mu na koncu pri nas ne velja garancija. Potem pa študiraš, za koji ku*ac smo sploh v EU.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
A, to je pa druga pesem. To bo pa vsekakor drzalo.
"Dopuscam moznost", da sem zadevo prevec povrsno (??) prebral.
Lp

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Potem pa nekdo, ki ne hodi redno v tujino kupi mobitel, kateri ima EU garanicjo, pa mu na koncu pri nas ne velja garancija. Potem pa študiraš, za koji ku*ac smo sploh v EU.

Mogoce bi pomagalo se obrnit na podjetje samo, oz. njegovo EU predstavnistvo, ker verjamem da so nasi servisi nekak na pol kurca, pac balkan (osebno sicer nimam nobene izkusnje, toda po branju odzivov dobim taki vtis).

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
A je kje napisano kako rootat telefon?
tnx

Tega je ogromno!!! Malo povprašaj strica googla... Če še vedno ne boš našel, potem pa pojdi na xda, poišči forum za tvoj telefon, izberi rom development in verjetno bo na vrhu strani pod sticky tema kako rootati SGS2.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

pišuka... mene pa kr matra tale zadeva. Sam se ne morem odločit za nakup! rad bi kvaliteten telefon v rangu e52, ampak ne vem, zakaj tega razreda ne razvijajo več?! Men ni všeč tista qwerty tipkovnica pri bratrancih od e52! Pa itak so grdi vsi te telefoni s qwerty tipkovnico.
In tako sem prisiljen vzet drugo top zadevo na trgu, in se predati pritiskom touch-screena. Vendar delam veliko na terenu, kjer nimam vedno prostih obeh rok, nimam časa se igrat z dotiki, a zadanem na pravo točko al ne... Iphone mi ne diši, ker se mi zdi, da se tale andronoid dobro razvija, pa še nisem ravno pristaš macov...

Sam skrbi me recimo baterija... kolega ima S1 pa ima skoz praznega. če mu 1,5 dneva drži je že vesel! Zanima me, a bo recimo pasala baterija od Galaxy note-a v S2, ker sem gledal note-a in ima kar konkretno boljšo baterijo! Koliko kaj vam drži S2? Recimo, da ne browsam kej dost... Torej mi služi bolj za osnovno funkcijo - klicanje...

Torej - malo še manjka, da ga grem iskat...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Baterijo lahko dokupiš tudi večjo (3rd party), ki naj bi podaljaša življensko dobo za faktor 1,5. Poleg dobiš tudi večji pokrovček za zadnjo stran, ker je tudi baterija debelejša. Baterija iz Note-a dvomim da bo pasala v SGS2, ker je že sam telefon precej večji in je temu primerno oblikovana tudi baterija.

Meni baterija drži nekje dva dni. Včasih manj, včasih malo več... Ob tvoji uporabi lahko rečem, da ti bo sigurno držala dva dni, če namensko varčuješ (manjša svetilnost zaslona...) pa verjetno še kakšen dan več. Sam še nisem poizkušal, ker nimam potrebe po pretiranem varčevanju ...

Touch screena se navadiš v enem tednu, tako da naj te to ne skrbi, če nisi ravno antitalent za tehniko
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Sej kaj sploh taka fora med pametnim telefonom in navadnim?

Vidim baterijo ja... sam 100€, pa še debeljši gsm... no ja... sej vsak večer spim pri štekarjih...
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Sej kaj sploh taka fora med pametnim telefonom in navadnim?

Vidim baterijo ja... sam 100€, pa še debeljši gsm... no ja... sej vsak večer spim pri štekarjih...
smile-1.gif

Če rabiš samo za klicat, potem razlike praktično ni. Itak so danes že vsi telefoni "pametni", kar pomeni, da lahko gor nalagaš aplikacije. Tako da vprašanje, če ti sploh hočeš tak telefon. Če ga ne misliš uporabljat za drugo kot licanje, se vprašaj kaj bi sploh rad imel kar trenutni nima. Še vedno je razlika v ceni med touch in zelo solidnim navadnim telefonom (e52) precej velika...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej to me še malo zadržuje od nakupa! Trenutni ima skoraj vse, samo mi nagaja... crkuje, razpada,... da ne govorim, da mi ne zvoni, če kdo kliče... Ta vikend je bila cela štala recimo, ker so me klicali, in me niso dobili... no, jest sm pa šele zjutraj dobil sms o neodgovorjenih, ko sem telefon resetiral!!! Jest takega gsm ne morem imet.

Ampak - E52 je že star telefon. Symbian ne dohaja androida. Valda, da pol ko imaš tako igračo, jo tud malo bolje znaš izkoristit, tko da glede uporabe bi si ga že tko spimpal, da mi nebi bilo dolgčas. In kot sem rekel, če bi bil en ličen moderen gsm na tipke (pa ne qwerty) od nokie ga takoj kupim....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Naj ti zjahan telefon ne pokvari okusa
wink-1.gif
E52 je res star telefon ampak še vedno precej kvalitetno narejen in zanesljiv. Če ti dodatne aplikacije na telefonu niso pomembne, potem te tudi "zastarelost" Symbiana ne bo motila. Ti se moraš samo odločit ali boš uporabljal prednosti toucha ali ti bodo mogoče predstavljale celo oviro.

Če se boš odločil za touch screen pa ti priporočam SGS2. V tujini ga dobiš že za 350€, kar je zelo dober price/performance.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej to - kakšne so prednosti touch screena, razen hitrejšega skakanja med meniji?

ga bom pa vzel pri simobilu, če se odločim!