Samsung Galaxy S II

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Mam oba telefona, SGS 2 in Sensationa. SGS 2 je malo cenejši, ker jih je veliko več v prodaji, Sensation je pa rahlo specifičen telefon, po hardweru rahlo švohnejši od SGS 2, po izdelavi pa kakšna 2 razreda višje, vsaj kar se kompaktnosti tiče tako da, če želiš telefon, ki ti daje v roki občutek trpežnosti potem je Sensation zakon, če pa te ne moti lahka plastika in občutek krhkosti pa nabavi SGS 2
smile-1.gif

Povzel si točno to, kar sem zadnjič razlagal kolegici (na koncu se je odločila za S2 in je zelo zadovoljna z izbiro). Se ne bi mogel bolj strinjati s teboj!

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ma ja, sej kle nimaš kej velik za zaribat pri izbiri med tema dvema aparatoma, oba sta trenutno top, imaš pa potem nekaj detajlov v katerih se razlikujeta in se lahko na podlagi njih potem odločaš, kaj ti paše in kaj ne
smile-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Mi lahko kdo pove kako lahko svojega sg2 updajtam na 2.3.5?
Imam namreč 2.3.3. kies mi pa javlja da imam zadnjo različico

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na tejleli strani se registriraš: www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9100.htm
-Potegneš dol zadnjo verzijo softwara
-Potrebuješ še program Odin in .PIT datoteko (oboje dobiš na omenjenem naslovu), slediš navodilom in imaš v roku 5 minut na telefonu zadnjo verzijo programske opreme
smile-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
bvader sem se registriral pa potegnil dol i9100xxki3(zadnji firmware)
Notri so 3 pit datoteke, pa ne vem katero kje uporabit.
Poleg tega piše na tej strani če imaš 3 datoteke da moraš obkljukat re-partition- a to pomeni da bom izgubil vse kaj mam gor na telefonu?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Še operaterji bodo mogli malo znižat cene SGS 2, ker jih je že povozil čas.

Povozil čas? S čem?

Po mojem bodo morali znižati cene. Sedaj lahko recimo dobiš Galaxy Notea po nižji ceni. Pa mislim da SGSII nima lih nekih velikih prednosti pred Galaxy Note. Note ima to prednost, da je zaslon HD, če koga ne moti velikost, da je večji zaslon, ostalo pa je po večini podobno. Če ti velikost telefona ni tako velik faktor se raje ozreš, če vprašaš mene, raje po Samsung Galaxy Note.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Še operaterji bodo mogli malo znižat cene SGS 2, ker jih je že povozil čas.

Povozil čas? S čem?

Zato, ker že skor dva SGS2 dobiš za tak denar, kot se prodajajo v prosti prodaji pri operaterjh.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Najbolje da si vedno, ko take stvari delaš narediš backup podatkov, drugače pa na internem spominu naj bi podatko ostali, aplikacije pa se zbrišejo, če daš repartition.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Evo posodobil sem si telefon.Sem pa izgubil VSEEEEE kaj sem imel prej gor,tak da maddog malce si me napeljal.Najbolj me je zjebalo to da sem vse fonske z telefona izgubil,pa se slike ki sem jih imel gor

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če si kreiral gmail account in imel sinhronizacijo, ti je kontakte sinhroniziral na gmail account, preveri gor... Nekako je samoumevno, da se ob posobitvi os-a vse izgubi, škoda ker nisi prej backupa naredu preko HTC Sync programa...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Evo posodobil sem si telefon.Sem pa izgubil VSEEEEE kaj sem imel prej gor,tak da maddog malce si me napeljal.Najbolj me je zjebalo to da sem vse fonske z telefona izgubil,pa se slike ki sem jih imel gor

Huh ? Repartition pomeni, da se na novo particionirajo sistemske particije za /system, /data, /cache itd (nevidne uporabniku brez roota). Internega spomina ti ne zbrise, tak da nevem kak ti je to uspelo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Sej kontakti niso na internem spominu (kao SD particija) ampak so na sistemski particiji, aplikacije pa prav tako in seveda SMS sporočila možno pa da se tudi motim, ker se nisem nikoli preveč s tem ukvarjal.

Kako so slike šle dol pa tudi jaz ne vem, vem pa da sem ponavadi, ko sem delal z repartition funkcijo sem backupal zadeve od A do Ž
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kontakte ter SMSe se zgubi seveda, slik (in ostalih stvari na interni kartici) pa ne bi smel zgubit s tem. Razn da je sel formatirat spomin, pa ni vedel kaj dela.