Samsung Galaxy S II

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme - imam sicer galaxyS, amapk verjento je enako kot SGS2 - torej, pri skoraj vse aplikacijah ki jih inštaliram, se naredi na na sdcard folder z omenjeno aplikacijo. Obstaja kakšna varjanta, da se vse te folderje pomeče v en folder da je malo bolj pregledno vse skupaj..?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ja, pisi avtorjem aplikacij, da se drzijo predvidene poti za podatke na /sdcard/Android/data, kot po SDK guidelines.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
A mi lahko kdo pomaga glede pisanja SMSov preko SG2? Namreč ko napišem kr dolg SMS mi avtomatsko prešalta na MMS? Se pravi ko napišem pol romana mi avtomatsko preklopi na MMS in hoče to zadevo poslati tudi kot MMS. Jaz bi rad da mi raje pošlje 3-5 SMSov... TnX

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pa saj sem takoj šel v nastavitve "Sporočanja" pa ne najdem kje bi naj to nastavil? Pod kaj imaš ti to? Lp

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ne obstaja v nastavitvah, zato folk to modificira .apkje za izklop te funkcije. Potrebujes pa root za zamenjavo .apkja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ne obstaja v nastavitvah, zato folk to modificira .apkje za izklop te funkcije. Potrebujes pa root za zamenjavo .apkja.

Imam rootan GSM, kje lahko dobim hackan apk fail za SG2? TnX

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ufff to je prezahtevano zame
smile-1.gif
Jaz mam gori original 2.3.4, je pa rootan tako da nevem če bi delovalo sicer pa takšnih SMSov napišem ravno 5 na leto...

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Eno vprašanje!
In sicer zanima me, zakaj ko gledam pod imenik mi prikaže samo cifre na sim kartici, ki jih je okoli 50(Tako sem si naštimal). Ko pa grem pod tipkovnico mi pa najde še ostalih 200 shranjenih cifer! Predvidevam, da mi pod tipkovnico najde stike, ki so shranjeni pod Google računom.
Kako naj te Google stike, shranim v sim kartico?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pa še jaz imam eno vprašanje in sicer aplikacije "Imenik" in "Telefon" na Galaxyu S2. In sicer zelo me moti ko grem na zeleno ikono Telefon in si nastavim Priljubljene da mi ne ostane naslednjič na enakem zavihku? Torej če grem na to aplikacijo in si nastavim Tipkovnica ali Dnevniki mi zadeva vedno ostane, če pa kliknem katero izmed ostalih zavihkov pa naslednjič ko startam to aplikacijo ne ostane tam? Enako je pri Imeniku, če nastavim Imenik ali Priljubljene mi ostane, če pa kateri izmed ostalih zavihkov pa ne. Sprašujem namreč zato ker se mi zdi da mi je to včasih delalo... vem da sem butasto napisal ampak morda bo komu celo razumljivo
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
@ Dinotti: google kontakte bi mogoče lahk oshranil na SIM tako, da bi v imeniku nastavil, da ti kaže samo google kontakte, SIM kontakte onemogočiš, pritisneš tipko za dodatne nastavitve (leva soft touch tipka od home tipke se mi zdi) in daš uvoz/izvoz in daš izvozi na SIM.

@ AvtoFun: že pri SGS so se ljudje pritoževali, ker so recimo v imeniku scrolali po kontaktih in se ustavili pri črki recimo K, naslednjič ko so odprli aplikacijo pa je bil seznam zopet pri A, pri nekaterih verzijah SW-ja je bila ta napaka popravljena pri drugih pa spet ne. Tako da gre najbrž pri tebi za enako napako, le v drugem delu aplikacije. To da se ti zdi, da je ta zadeva prej delovala najbrž razmišljaš prav, ampak če si kaj nadgrajeval SW možno da je ta napaka prišla z novim SW-jem. Lahko pa je tudi kriv task killer, ko ubijaš zagnane apliakcije, in ti konča aplikacijo
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Task killer? To je kakšna dodatna aplikacija? Mislim da v tej smeri nisem nič nameščal...Lp

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Samsung ima v svojem sistemu že vgrajeno aplikacijo, ki opravlja to delo in sicer se imenuje Upravitelj opravil
smile-1.gif
pri SGS 1 je v starih verzijah SW-ja ta napaka bila odpravljena, potem so z nadgradnjami to odpravili, v zadnjih verzijah SW-ja pa se je spet pojavila. Domnevam da je pri SGS 2 podobno.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ce gres iz kontaktov, se aplikacija da v ozadje. Ko poganjas druge aplikacije in ne uporabljas kontaktov, se kontakti sprostijo iz pomnilnika. Ko ga zazenes nato ponovno, je seveda zresetirano stanje.

Ce hoces odpret dialer ali call log, zalaufaj Phone, ce pa dostop do adresarja pa Contacts.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Je že kdo kupil Usb JIG ključek? Gledam na ebayu pa jih je malo morje. Rad bo resetiral counter pa še backup mel če kdaj kaj zajebem
wink-1.gif