Samsung Galaxy S 2 - prvo polnjenje

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Če koga zanima nakup tega telefona in se mu ne ne vem kako mudi:

klik

Zanimivo
smile-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Marketinška poteza, da se celoto ohani priživljenju na trgu!
Profita za uporabnika s tem povečanjem takta ne bo. Telefon je popolnoma zadosti odziven za vsakeršno uporabo. Kakih večjih projektov, ki zaenkrat pritičejo PC-jem ali prenosnikom pa na njem itak ne gre izvajat saj je velikost zaslona omejitev.

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Stanje s baterijo se je umirilo po updatu na KE7. Prvič mi je baterija zdržala 2 dni. Včeraj zjutraj sem ga dal dol iz polnilca in do zdaj ima še 10% baterije. Več pa ko igram kakšno igrco ali uporabljam aplikacije, se kar hitro sprazni, tako da bom verjetno naročil še kakšno dodatno baterijo.

Sicer pa, če izklopim podatkovno povezavo čez noč, baterija se nič ne izprazni, prej pa se je tudi do 20%.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Vse kar je potrebno je update na Andorid 2.3.4 XXJVP ali XXJVQ.

Domnevam, da je XXVJQ zadnja DEV verzija, ki jo bo Samsung dal tudi na Kies za update vseh Galaxy-jev. Trenutno sem še na XXJVP, sodelavec pa že na XXJVQ.

Seveda, pa Exchange Push mail pobira dosti baterije, če samo syncaš na npr. 15 minut, malo manj, najmanj pa, če imaš ugasnjeno sync-anje.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Seveda, pa Exchange Push mail pobira dosti baterije, če samo syncaš na npr. 15 minut, malo manj, najmanj pa, če imaš ugasnjeno sync-anje.
Eh, a ni finta Push-a ravno to, da klient ne kliče "non-stop", ampak server pošlje, ko je pač kaj za poslat?

Ali je "push" le še marketinški izraz?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Eh, a ni finta Push-a ravno to, da klient ne kliče "non-stop", ampak server pošlje, ko je pač kaj za poslat?

Ali je "push" le še marketinški izraz?

Push mail pokuri zelo malo baterije. Porabo baterije oz. bremenitev CPU po aplikacijah se da spremljati z aplikacijo System Panel.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A za CPU cooler programe prvič slišiš?
smile-1.gif

To je popolna neumnost; ze 15 let se OS sam potrudi, da spravi procesor v stanje nizje porabe, ce nima pametnejsega dela. Ne samo, da kakrsnakoli aplikacija pobira dodatne delovne cikle, v normalnem OSu (kar sta tudi oba najbolj aktualna mobilna OSa, torej Android in iOS, morda pa tudi ostali - teh ne poznam niti malo) sploh ne bi smelo priti do tega, da neka aplikacija ocenjuje kaj se njej zdi bolj primerno, ker je zaprta v svoj mali peskovnik. Ce pa mece halte na slepo, je pa to seveda slabse, kot ce ne dela nic (isto namrec lahko pocne tudi OS, le da ne potrebuje dodatnega context switcha v in iz aplikacije).

In ne, zanje ne slisim prvic ... zgolj prvic v tem tisocletju
cheer.gif

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Na ruterju moram odpret ip za Samsung Galaxy S2 Pa me zanima kje pridem do mac adresse na omenjenem telefonu ?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lipan pravi:
Na ruterju moram odpret ip za Samsung Galaxy S2 Pa me zanima kje pridem do mac adresse na omenjenem telefonu ?

Ponavadi se gre pod MENU/NASTAVITVE/VIZITKA TELEFONA/STANJE (About phone)/ pogledaš, če se ne motim pod naslov MAC Wi-Fi

ali pa določene informacije lahko tudi pogledaš prek ukaznega niza *#*#4636#*#* ter poklikaš.

Lp.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Ali pa skonektaš telefon z ruterjem in pod prijavljene naprave pogledaš mac telefona.

W13

Zelenc'
9. nov 2011
23
9
3
Vidm da je mal stara tema, sam vseen,
1. Po vsaki nadgradnji/spremembi roma je potrebno naredit kalibracijo baterije in sicer tako da izbrišeš fajl battery_stats (to lahko narediš tud z programčkom battery calibration). In sicer zato ker ostanejo podatki od prejšnega roma v aparatu in ma zaradi tega napačno odčitavanje baterije.
2. Izklopi "fast dormancy" in sicer pokliči na *#9900#, pritisni "disable fast dormancy" in nato exit
Še razlaga (eng, ne da se mi prevajat...):
By default, the Samsung Galaxy S II has Fast Dormancy support enabled. One of the goals of Fast Dormancy is to increase the battery life of a device, by limiting the amount of signaling between the phone and the cell network. But, when Fast Dormancy it is not enabled in the network and is enabled on the phone it ironically works the other way around, and actually drains more battery than before.