Samsung Galaxy S 2 - prvo polnjenje

FireSnake

Pripravnik
27. avg 2007
49
0
6
Kako dolgo naj bi prvič polnili baterijo?

Nekak ni nobene pametne informacije glede tega ... zasledil pa sem, da to ni več potrebno.

Je to res?
confused-1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Jaz sem ga pred dnevi vzel in sem ga pred prvo uporabo nafilal do konca, drugič spraznil do konca in filal, in se mi zdej baterija tako hitro sprazne, da ga vsak dan morm filat. Tako da sedaj še sprobam filanje po 16 ur, pol pa več ne vem kaj naj mu naredim. Aplikacije za šparanje baterije tud niče ne pomagajo.

Kako dolgo pa vam zdrži baterija?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
najprej naloži najnovejši official rom oz. še prej poglej kateri vsi procesi ti laufajo v ozadju. Pa priporočam ti programček Fast reboot. Vse tiste juice defenderje in podobno sranje pa izbriši, ker so brezveze. Pa raznih Task killerjev tud ne rabiš.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Težko izvedljivo_Očitno pri googlu niso od začetka posvetli temu tolko pozornosti, kot apple ali pa zna slednji naredit boljši software.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
kako pa lahko android ima tako napak? a se ta napaka pozna samo na galaxy s2, ali je to splošna android napaka, ki se pozna na vseh ostalih android telefonih? hm.. res čudno..

kako so pa sploh odkritli, da ni kriv telefon/hardware? imamo kje kakšen link kjer so to testirali

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
najprej naloži najnovejši official rom oz. še prej poglej kateri vsi procesi ti laufajo v ozadju. Pa priporočam ti programček Fast reboot. Vse tiste juice defenderje in podobno sranje pa izbriši, ker so brezveze. Pa raznih Task killerjev tud ne rabiš.

Sem zbrisu vse te aplikacije (juice defender, watchdog..), res so nekoristne. Zdej sem zloadu fast reboot, pa bom videl. Ampak, še zmeraj čez noč se mi sprazne baterija za 20-30%. Počasi že obžalujem nakup. Ne bom še nič rootal, šele par dni ga imam, moram se malo spoznat z njim prvo, potem pa tudi kaj več pride v poštev, da ne bom že v startu kaj zaj***.. Hvala za napotek.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ne, sam telefon/hardware ni problematičen. Android je tisti, ki ga serje. Da smo si na jasnem
wink-1.gif
Pajade. Moj Galaxy S (enka) izklopljen iz polnilca ob petih zjutraj, pa kar dosti uporabljam telefon, sms, predvsem pa internet in VPN dostop do službenega računalnika. Pa ga poglej ob tej uri, do kam je napolnjen?

Priponke

• 1243943-20110624212535.jpeg
    215 KB · Ogledi: 153

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik xeno pravi:
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:

Sem zbrisu vse te aplikacije (juice defender, watchdog..), res so nekoristne. Zdej sem zloadu fast reboot, pa bom videl. Ampak, še zmeraj čez noč se mi sprazne baterija za 20-30%. Počasi že obžalujem nakup. Ne bom še nič rootal, šele par dni ga imam, moram se malo spoznat z njim prvo, potem pa tudi kaj več pride v poštev, da ne bom že v startu kaj zaj***.. Hvala za napotek.

na slo-android imas opisano, kak nadgradit na zadnji update, ki resi tudi porabo baterije

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Poglej temo v pod-forumu "Pametni mobilniki". Če hočeš naložiti novejši uradni software je tam tudi opisan cel postopek. Priporočam, da za enkrat naložiš KE7, saj ta ima slovenski jezik kot tudi slovensko tipkovnico. Baterija pa zdrži občutno več kot pri katerem koli prejšnjem firmware-u.
Najnovejši je KF2, ki pa nima slovenske tipkovnice, a mu baterija zdrži še za malenkost več.

Problem porabe baterije je v samem androidu, saj 2.3.3 naj nebi bil prilagojen za dvojedrnike. Vse skupaj naj bi bilo odpravljeno v 2.3.4, ki ga pričakujemo v kratkem.

LP
Torus

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Hvala za info. Berem celo temo od začetka na slo-and, sem skoraj že pri koncu, tako da bom kar naložil KE7. Probam, pa sporočim če je kaj drugače.

Danes sem ga vklopil ob 14h in do zdej ima še 85%, bil je pa v mirovanju, nisem se ga praktično niti dotaknil.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Uf, preveč ti to porablja baterije. Sicer pa android 2.3.3 ima težave, na mojem galaxy S, je večkrat android OS nabil porabo baterije, in telefon je zdržal ob neuporabi 10-12 ur.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To se je zgodilo 1× ali 2× po flashanju oz. če si flashal aparat, ko baterija ni bila do konca napolnjena.