Thx.
Kaj pa glede stekleničenja kateri sladkor uporabljate? Jaz sem dajal klasičen namizni beli sladkor od mercatorja ali lidla. Ali pa rjavni trsni nerafiniran od Hoferja in zdej na koncu daja Glukozo oz. dekstrozo iz Mullerja.
Pa pri merjenju OG kako merite? Jaz recimo, ko imam poln fermentor pripravljen za dodati kvas in je fino prešejkan zlijem v tulec in nato izmerim. Saj to je pravilno ane? Mora biti prešejkano, da ne meriš z tistimi beljakovinami oz. usledlinami, ki nastanejo pri kuhanju ker jaz imam tiste za kake 2cm plasti v fermentorju.
Preden flaširam pa izmerim gostoto nekje vmes in nato prištejem ene 0,5% alkota, ker jaz dam z cedilom v vsako flašpo posebej sladkor in ga ne kuham in potem vse to precejam v drugo posodo. Al je pametno, ker se mi zdi, da je spet izpostavljeno zraku in infekciji pa še kake cevke bi spet rabu pa dodatno posodo k moraš umivat itd?
Kaj pa glede stekleničenja kateri sladkor uporabljate? Jaz sem dajal klasičen namizni beli sladkor od mercatorja ali lidla. Ali pa rjavni trsni nerafiniran od Hoferja in zdej na koncu daja Glukozo oz. dekstrozo iz Mullerja.
Pa pri merjenju OG kako merite? Jaz recimo, ko imam poln fermentor pripravljen za dodati kvas in je fino prešejkan zlijem v tulec in nato izmerim. Saj to je pravilno ane? Mora biti prešejkano, da ne meriš z tistimi beljakovinami oz. usledlinami, ki nastanejo pri kuhanju ker jaz imam tiste za kake 2cm plasti v fermentorju.
Preden flaširam pa izmerim gostoto nekje vmes in nato prištejem ene 0,5% alkota, ker jaz dam z cedilom v vsako flašpo posebej sladkor in ga ne kuham in potem vse to precejam v drugo posodo. Al je pametno, ker se mi zdi, da je spet izpostavljeno zraku in infekciji pa še kake cevke bi spet rabu pa dodatno posodo k moraš umivat itd?