Citat:
Uporabnik header pravi:
Ali je kakšna velika razlika med sladi Castle Malting, Mouterij Dingemans in Weyermann.
Danes sem namreč dobil Weyermann pale ale slad po ceni 0,76€ za kg (25kg vreča). Zaenkrat je potrebno na slad malo počakati. Rad pa bi naročil še pils slad pa me zanima kako vi shranjujete slad in ali se splača počakati na Weyermann slad ali je vseeno če kupim v hmezadu Castle Malting?
Citat:
Uporabnik header pravi:
V soboto dopoldne sem naredil 22l pale ale z kvasom safALE S-04 (temp 20°c). V nedeljo je veha zelo hitro brbotala na pol sekunde ali še hitreje. Sedaj pa ni več nobene aktivnosti več. Dosedaj sem naredil 7 serij all grain pa še nikoli ni tako hitro povrelo.
Ali se je to že komu storilo oz. ali je to ok?
če je material emajl mislim da ne, zgleda pa dober za kuhanje bogračaCitat:
Uporabnik header pravi:
Možnost imam dobiti 60l kotel kot na sliki. Zgoraj je premer malo več kot 50 cm. Ali bi bil to primeren kotel za varenje?
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
jutri se mimogrede ustavim v Hmezadu kjer nameravam kupiti nekaj surovine in me zanima sledeče,
ali je smiselno vzeti kot osnovni slad pala ale in munich za ale piva? mešanje nekje 50:50
za grenkobo vzeti magnum ali northern brewer?
za aromo pa mislim vzeti stryan golding
tnx
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
če je material emajl mislim da ne, zgleda pa dober za kuhanje bogračaCitat:
Uporabnik header pravi:
Možnost imam dobiti 60l kotel kot na sliki. Zgoraj je premer malo več kot 50 cm. Ali bi bil to primeren kotel za varenje?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
če je material emajl mislim da ne, zgleda pa dober za kuhanje bogračaCitat:
Uporabnik header pravi:
Možnost imam dobiti 60l kotel kot na sliki. Zgoraj je premer malo več kot 50 cm. Ali bi bil to primeren kotel za varenje?
Če bi bil bakren bi bilo no-go. Kar se emajla tiče je vseeno, emajl je nevtralen in pivo bo ohranilo nevtralen okus. Lonec je lonec, dokler ima dno je vsak dober.
Kar se tiče takega kotliča je mogoče potrebno upoštevat dve malenkosti. Prva je da je zaradi oblike več izhlapevanja, druga pa da bo zaradi oblike na dnu višja usedlina.
Sicer za 50l+ bi rekel da je potrebno na loncu imet pipico za pretakanje + med hlajenjem je pametno lonec pokrit (= moraš dobit ustrezno pokrovko).