Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Moj nasvet. Najprej moraš osvojit all grain tehniko, začni s preprostim receptom, najbolje stoutom, ker odpušča napake. Za začetek pozabi vso šaro z vseh koncev youtuba, ki jo imaš v glavi (vem, ne pusti spat) in se loti osnov. Čistoča, mletje, kontrola temperature tako v mash tunu, kot med fermentacijo in za začetek bodo navadne unionske ali pa laško flaše idealne in najcenejše, pa še kište so praktična stvar. Tista cevka za flaširanje, ki jo imajo pri mojepivo.si je zlata vredna. Steklenice s keramičnimi zamaški zgledajo super, vendar so zanič, ker nikol ne veš, al dihta al ne. Navaden kronski zamašek vedno dihta.
Pomembno je, da se zavedaš, da če se držiš osnov, ne moreš zafrknit, kar boš naredil, to bo za spit brez panike, če gravitacija ni čisto po beersmithu, delaš svoje pivo in ne kloniraš piva nekoga drugega. Ko bo prva sezona okoli, tam čez poletje, je pa potem čas za nadgradnjo in igranje s sodi in podobnim, ker imaš osnovo za sabo in imaš dva tri recepte, ki so ti uspeli in lahko primerjaš.
Mal gledam zgodovino te teme in sem našel svoj nasvet izpred nekaj časa. Ta še vedno drži in je pomojem najboljši kar sem jih dal. Limam za novoprčrnr začetnike.