Citat:
....
Domnevno bomo odslej prodajali
1 sodček ali več po 50 EUR
5 sodčkov ali več po 40 EUR
10 sodčkov ali več po 30 EUR
komplet dve sklopki + 4 objemke + 3m cevi: 10 EUR
vse je ball lock, sodček ima zraven pokrov z ventilom.
Cene so vključno z DDV.
Sodčki so v "operativnem stanju" = uporabljamo jih za sok in so očiščeni (po standardih za sok, mogoče jih je za pir treba še bolj rigorozno?)
Ker imamo dostavo soka po celi Sloveniji, se večinoma lahko dogovorimo, da vam sodčke (ne ravno na naslov, verjetno pa blizu vašega kraja) pripelje naša dostava brezplačno.
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Zdaj sem mlinček predelal, da mi res zmelje vse... ker prej mi je kar nekaj zrn ušlo mimo, da ni zmlelo in pH po novem kontroliram, ker prej tega nisem delal.
Zdaj sem naredil imperial stout, ki bo okoli 11% ABV in sem imel 81%.
Naredil sem še ene par drugih pirov med 4,6 in 6% in pri teh sem dobil okoli 90%.
Delam pa po 20 do 25L batche in ponavadi uporabljam za klasiko 15L mash in 13L sparge ali pa 18L in 10L sparge odvisno od željene količine, ker sem omejen do 25L max
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne vem če jih še imajo pri Nektar naturi, ampak takole je en alter uporabnik pisal:
Citat:
....
Domnevno bomo odslej prodajali
1 sodček ali več po 50 EUR
5 sodčkov ali več po 40 EUR
10 sodčkov ali več po 30 EUR
komplet dve sklopki + 4 objemke + 3m cevi: 10 EUR
vse je ball lock, sodček ima zraven pokrov z ventilom.
Cene so vključno z DDV.
Sodčki so v "operativnem stanju" = uporabljamo jih za sok in so očiščeni (po standardih za sok, mogoče jih je za pir treba še bolj rigorozno?)
Ker imamo dostavo soka po celi Sloveniji, se večinoma lahko dogovorimo, da vam sodčke (ne ravno na naslov, verjetno pa blizu vašega kraja) pripelje naša dostava brezplačno.
Kontaktiraj torej Nektar natura pa preveri situacijo. Nove nisma smisla kupovati, cena na mojepivo je konkurenčna ostalim ki prodajajo nove. Tudi v tujini se prodaja večinoma rabljene oz. obnovljene.
Žal lahko s tem narediš samo 5-6l pira. Encime ima samo PA, se pravi imaš na voljo 1 kg PA, ter do 0,5 kg drugih zadevščin.Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Zdaj sem mlinček predelal, da mi res zmelje vse... ker prej mi je kar nekaj zrn ušlo mimo, da ni zmlelo in pH po novem kontroliram, ker prej tega nisem delal.
Zdaj sem naredil imperial stout, ki bo okoli 11% ABV in sem imel 81%.
Naredil sem še ene par drugih pirov med 4,6 in 6% in pri teh sem dobil okoli 90%.
Delam pa po 20 do 25L batche in ponavadi uporabljam za klasiko 15L mash in 13L sparge ali pa 18L in 10L sparge odvisno od željene količine, ker sem omejen do 25L max
Se pravi bo treba mlin predelat. Imaš Corono? Si mlelne plošče in polža fiksiral tako, da ti zmelje v nulo. Zmelješ tudi lupino semena?
__________________________
Ima kdo izkušnje z Aromatic maltom (Dingemans). Koliko ga je preveč? Sicer na dekleraciji piše max 30%. Se bojim, če ga dam toliko notri, da bo samo po temu okus. Bom pa tako vprašal. V kateri stil piva se doda veliko Aromatic malta?
Zanima me, ker so se mi nabrali ostanki PA (1kg), Aromatic (1kg), cel kup neslajene pšenice, nekaj malega cristalnega sladu in v zadostnih količinah Mroosta (900 in 1400). Kakšni predlogi za recept. Količina med 10 in 20l. Moram nekak to pokuhat predno dopolnim zaloge. Aja pa kvas Lallemand Windsor imam na lagerju. Hvala za predloge.
Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Zdaj sem mlinček predelal, da mi res zmelje vse... ker prej mi je kar nekaj zrn ušlo mimo, da ni zmlelo in pH po novem kontroliram, ker prej tega nisem delal.
Zdaj sem naredil imperial stout, ki bo okoli 11% ABV in sem imel 81%.
Naredil sem še ene par drugih pirov med 4,6 in 6% in pri teh sem dobil okoli 90%.
Delam pa po 20 do 25L batche in ponavadi uporabljam za klasiko 15L mash in 13L sparge ali pa 18L in 10L sparge odvisno od željene količine, ker sem omejen do 25L max
Se pravi bo treba mlin predelat. Imaš Corono? Si mlelne plošče in polža fiksiral tako, da ti zmelje v nulo. Zmelješ tudi lupino semena?
__________________________
Ima kdo izkušnje z Aromatic maltom (Dingemans). Koliko ga je preveč? Sicer na dekleraciji piše max 30%. Se bojim, če ga dam toliko notri, da bo samo po temu okus. Bom pa tako vprašal. V kateri stil piva se doda veliko Aromatic malta?
Zanima me, ker so se mi nabrali ostanki PA (1kg), Aromatic (1kg), cel kup neslajene pšenice, nekaj malega cristalnega sladu in v zadostnih količinah Mroosta (900 in 1400). Kakšni predlogi za recept. Količina med 10 in 20l. Moram nekak to pokuhat predno dopolnim zaloge. Aja pa kvas Lallemand Windsor imam na lagerju. Hvala za predloge.
Citat:
Uporabnik stanly pravi:
Pozdravljeni,
tudi jaz sem nov v vaši družbi in sem v fazi nabave, tako, da bi mi prišel prav kakšen skupni nakup.
Header, v naprej hvala.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Vprašanje glede karbonizacije: do zdaj sem vse moje runde karboniziral pred flaširanjem z dekstrozo.Količina skalkulirana po spletnih kalkulatorjih (120-150g na batch, glavna fermentacija poteka med 16-20 st.C). Pena se sicer pojavlja na spodnji meji zadovoljivosti glede količine, mehurčki so pa zelo majhni.
Me pa moti to, da relativno hitro grejo v maloro in je po nekaj minutah (ne eksam ravno vsakega kozarca) pivo brez mehurčkov.
Kaj uporabljate ostali za karbonizacij in ali vzamete kaj več sladkorja, kot je naračunano. Ali navaden sladkor res dela toliko več vsedline, kot dekstroza?
Čez nekaj dni bom namreč dry stout flaširal pa me zanimajo vaše izkušnje, kako se s končnimi mehurčki v pivu spopadate...
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Vprašanje glede karbonizacije: do zdaj sem vse moje runde karboniziral pred flaširanjem z dekstrozo.Količina skalkulirana po spletnih kalkulatorjih (120-150g na batch, glavna fermentacija poteka med 16-20 st.C). Pena se sicer pojavlja na spodnji meji zadovoljivosti glede količine, mehurčki so pa zelo majhni.
Me pa moti to, da relativno hitro grejo v maloro in je po nekaj minutah (ne eksam ravno vsakega kozarca) pivo brez mehurčkov.
Kaj uporabljate ostali za karbonizacij in ali vzamete kaj več sladkorja, kot je naračunano. Ali navaden sladkor res dela toliko več vsedline, kot dekstroza?
Čez nekaj dni bom namreč dry stout flaširal pa me zanimajo vaše izkušnje, kako se s končnimi mehurčki v pivu spopadate...
Problem s peno ni povezan s samo karbonacijo ampak s predhodnimi postopki. Torej zaradi spremembe karbonacije ne boš dobič nič občutno boljše pene. Kaj vpliva na obstojsnot pene smo pa že govorili.
Glede usedline je enako, nobena metoda karbonacije ne bo naredila pivo brez usedline. Da bi pa samo od karbonacije dobil "veliko več" usedline pa ksoraj ni možno. Sicer bolj kot vrsta sladkorja vpliva na usedlino iz njega nečistoča. Dekstroze daš več za ustrezno enako karbonacijo tako da ima lahko posledično tudi več usedline. Ampak še 1x, usedlino od karbonacije boš videl mogoče če imaš res v nulo spucano pivo (kar za ale piva več ali manj niti tehnično ni možno razen če delaš filtracijo).
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Vprašanje glede karbonizacije: do zdaj sem vse moje runde karboniziral pred flaširanjem z dekstrozo.Količina skalkulirana po spletnih kalkulatorjih (120-150g na batch, glavna fermentacija poteka med 16-20 st.C). Pena se sicer pojavlja na spodnji meji zadovoljivosti glede količine, mehurčki so pa zelo majhni.
Me pa moti to, da relativno hitro grejo v maloro in je po nekaj minutah (ne eksam ravno vsakega kozarca) pivo brez mehurčkov.
Kaj uporabljate ostali za karbonizacij in ali vzamete kaj več sladkorja, kot je naračunano. Ali navaden sladkor res dela toliko več vsedline, kot dekstroza?
Čez nekaj dni bom namreč dry stout flaširal pa me zanimajo vaše izkušnje, kako se s končnimi mehurčki v pivu spopadate...
Citat:
Uporabnik anze92 pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Vprašanje glede karbonizacije: do zdaj sem vse moje runde karboniziral pred flaširanjem z dekstrozo.Količina skalkulirana po spletnih kalkulatorjih (120-150g na batch, glavna fermentacija poteka med 16-20 st.C). Pena se sicer pojavlja na spodnji meji zadovoljivosti glede količine, mehurčki so pa zelo majhni.
Me pa moti to, da relativno hitro grejo v maloro in je po nekaj minutah (ne eksam ravno vsakega kozarca) pivo brez mehurčkov.
Kaj uporabljate ostali za karbonizacij in ali vzamete kaj več sladkorja, kot je naračunano. Ali navaden sladkor res dela toliko več vsedline, kot dekstroza?
Čez nekaj dni bom namreč dry stout flaširal pa me zanimajo vaše izkušnje, kako se s končnimi mehurčki v pivu spopadate...
Če po nekaj minutah pivo nima nič mehurčkov (ugibam, da jih tudi na jeziku ni), nekaj ni vredu.
Na približno kakšni temperaturi imaš pivo pred in po flaširanju?