Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
A je kdo kdaj že razmišljal ali probal v smeri, da bi Corny keg priključil na običajen točilni aparat za pivo? Pač vzel glavo stran ter priključil gor pin lock priključke za plin in pivo. Ali bi to sploh delalo?

Seveda bo delalo, zakaj nebi?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Seveda da deluje, čisto BP. (problem je da je cena aparata x3 cene hladilnika zato homebrewerji raje točijo iz hladilnika brez aparata)

To vem, samo je težko dodaten hladilnik samo za pivo vdelat v že obstoječo kuhinjo. Kakšen tak manjši točilni aparat
TOCILNI-APARAT-ZA-PIVO_556f574399f00.jpg

je lažje postavt na pult pa cev izpeljat iz omarce. Ne bi glih za vsakič, ko bi mi zapasalo eno pivo ga hodu v klet si natočt
wink-1.gif

Računaj, da mora bit domače pivo na hladnem, če hočeš da bo več časa trajalo. Tudi to je eden izmed razlogov, da homebrewerji točimo pivo iz hladilnika. V bistvu aparat za točenje piva ni drugega kot pretočni hladilnik.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Z nekaj predelavami spraviš v mali hladilnik dva kega in potem se naredi točilni stolp na vrhu na dve pipi. Z malo spretnosti lahko to rata precej lep samostojen kos pohištva.
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
A je kdo kdaj že razmišljal ali probal v smeri, da bi Corny keg priključil na običajen točilni aparat za pivo? Pač vzel glavo stran ter priključil gor pin lock priključke za plin in pivo. Ali bi to sploh delalo?

Jaz imam to varianto
smile-1.gif

Trenutno točim iz party keg pipice, ker je 10°C v kleti poleti pa dam na aparat, da lahko reguliram temperaturo pa še peni se ne iz aparata.
Letos imam plan vzet co2, kege in aparat na morje in tam točim
smile-1.gif
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Seveda da deluje, čisto BP. (problem je da je cena aparata x3 cene hladilnika zato homebrewerji raje točijo iz hladilnika brez aparata)

To vem, samo je težko dodaten hladilnik samo za pivo vdelat v že obstoječo kuhinjo. Kakšen tak manjši točilni aparat
TOCILNI-APARAT-ZA-PIVO_556f574399f00.jpg

je lažje postavt na pult pa cev izpeljat iz omarce. Ne bi glih za vsakič, ko bi mi zapasalo eno pivo ga hodu v klet si natočt
wink-1.gif

Točno takega imam in še enega na 2x pipi.
Tale mali je super, ker je res majhen in lepo hladi
smile-1.gif
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Jaz sem letos spil 1 leto staro pivo in je bilo na temperaturah od 10 do 20°C, ker pač niha temperatura v kleti in ni bilo problema, da bi bil kaj slab. Pomoje tle bolj kot si picajzl in paziš na čistočo bolj bo pivo BP.
Zdaj bom šel na 2 leti, da vidim, če bo ostalo pivo OK po tolikem času...
Še en pir imam, ki bo marca 1 leto ampak bom počakal še malo
smile-1.gif
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
A je kdo kdaj že razmišljal ali probal v smeri, da bi Corny keg priključil na običajen točilni aparat za pivo? Pač vzel glavo stran ter priključil gor pin lock priključke za plin in pivo. Ali bi to sploh delalo?

Jaz imam to varianto
smile-1.gif

Trenutno točim iz party keg pipice, ker je 10°C v kleti poleti pa dam na aparat, da lahko reguliram temperaturo pa še peni se ne iz aparata.
Letos imam plan vzet co2, kege in aparat na morje in tam točim
smile-1.gif

Kakšne in kako dolge imaš cevi? Jaz imam tudi takšno varianto, vendar se mi vedno zelo peni...
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
A je kdo kdaj že razmišljal ali probal v smeri, da bi Corny keg priključil na običajen točilni aparat za pivo? Pač vzel glavo stran ter priključil gor pin lock priključke za plin in pivo. Ali bi to sploh delalo?

Jaz imam to varianto
smile-1.gif

Trenutno točim iz party keg pipice, ker je 10°C v kleti poleti pa dam na aparat, da lahko reguliram temperaturo pa še peni se ne iz aparata.
Letos imam plan vzet co2, kege in aparat na morje in tam točim
smile-1.gif

Kakšne in kako dolge imaš cevi? Jaz imam tudi takšno varianto, vendar se mi vedno zelo peni...

Ne vem točno koliko so dolge cevi v temu aparatu ampak od corny kega do aparata imam 2 metra. Cevi so pa klasične za njihov aparat.
9,5mm al kok so že...

Meni čisto nič ne peni. Pač počakat moram da se aparat ohladi in pač kak liter moraš počasi iztočiti, ker malo peni potem lahko pa na polno skor kot voda.
Je pa fora kako je karbonirano, ker smo poleti na točili na 40°C al kok jih je že blo in je penilo, ker se je tudi pir cel segrel
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Imajo jih tukaj "http://www.vsb.si/" ter v Maltu ampak so cene kar hude.
Na sejmu pridejo full cenej ali pa, če naročiš drito iz Lindra ampak nad 2000 eur... mi smo takrat naročili skupno in je bil en aparat malo pod 400 eur...

Imajo pa kompresor, če ne rabiš na CO2 priključit oz. če boš sod porabil v par dneh potem ne rabiš CO2 ampak kar kompresor in pa hladilnik, ki ima rang temperature od 4 do 10°C. Vsaj tako piše
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Aha kul
smile-1.gif

Ali je kdo pri njih že kupoval surovine, sem slišal da majo eno čudno politiko...
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Sem povprašal ampak naročajo že za znane kupce torej velike količine.
Dobave so po 1x na mesec tako, da če želiš povprašaj in boš videl kaj pride.
Imajo pa fermentis kvas, slovenske, nemške, češke, ameriške... hmelje in full različnih vrst ječmenov... v glavnem vse lahko zrihtajo samo
pomoje smo premajhni za pri njih naročat oz. deluje da ni nek interes, če nisi lih velik odjemalec
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
No sej meni nebi bloproblem kupit 100kg, bom povprašal.
Bi pa rad kupil pri njih ravno zaradi wayermanna, ker je odličen, boljši kot belgijske sladarne
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Sej cenik je nekje tle na Alterju... pač malo dražji je tale Weyermann.
A si kje dobil kake primerjave, ker jaz bi tudi za foro malo preizkusil z isto recepturo kaj dobim od Weyermanna kaj pa Castle Malting...
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Nisem dobil direkt primerjav. Mi je pa že ogromno ljudi reklo da imajo nemci precej boljšo standardizacijo in nasploh kakovost kot belgijci.
Ravno zadnjič ko smo bli v unionu, pa sem pil njihovega temnega in se bil dejansko presenečen nad kvaliteto, pa sem to tud povedu tehnologu, ki je bil z nami in je rekel da odkar so prešaltaL na weyermanna se je kvaliteta občutno dvignila, sploh naj bi to veljalo za caramelne in roasted sladove.
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
No sej to tudi bi jaz rad izprobal glede, da niso tako strahovito visoke cene glede weyermanna. Bom tudi jaz eno rundo ob priliki kupil od weyermanna
smile-1.gif
 

pivce

Zelenc'
12. feb 2015
29
0
1
Včeraj sem prvič shranil kvas, ko sem stekleničil, zato me zanima če bo tole dovol za 17l in če samo zlijem v fermentor in je to to
smile-1.gif
kvas bi uporabil jutri.
2388662-IMG_20160222_084053.jpg
 

Priponke

  • 2388662-IMG_20160222_084053.jpg
    2388662-IMG_20160222_084053.jpg
    99,5 KB · Ogledi: 297
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
če je glaž litrški in je torej kvasa cca pol litra je za 17 L pivine preveč, jaz bi dav samo polovico.
Sicer pa ja, ogreješ na sobno temperaturo in zliješ v fermentor
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.