Včasih kakšno stvar narediš samo zato ker se to DA naredit!
Glede škrobnih dodatkov, sveže sestavine so problematične ker je potrebno poznat delež škroba in stopnjo vsebnosti vode. Brez tega delaš na pamet, pa tudi z encimsko močjo se lahko zahaklaš. Krompir (tudi sladek), koruza, riž ... se že dolgo uporabljajo v pivovarstvu kot dodatki za dviganje sladkorja/alkohola brez vpliva na okus. Stavit grem da bi večina komercialnih lagerjev imela notri krompir samo če bi bil cenejši od žitaric (koruza, riž)!
Glede škrobnih dodatkov, sveže sestavine so problematične ker je potrebno poznat delež škroba in stopnjo vsebnosti vode. Brez tega delaš na pamet, pa tudi z encimsko močjo se lahko zahaklaš. Krompir (tudi sladek), koruza, riž ... se že dolgo uporabljajo v pivovarstvu kot dodatki za dviganje sladkorja/alkohola brez vpliva na okus. Stavit grem da bi večina komercialnih lagerjev imela notri krompir samo če bi bil cenejši od žitaric (koruza, riž)!