Citat:
Uporabnik trpo pravi:
3 tedne nazaj sem kuhal preprost stout (batch velikosti 13 L):
73% pilsner malt
10% ječmenovi kosmiči (1/3 sem nadomestil z ovsenimi, ker mi je ječmenovih zmanjkalo)
10% pražen ječmen
7% chocolate malt
mash delal 60min pri 66C
Fermentiral s S-04 prvih nekaj dni pri 18C, potem dvignil na 20C. Po dveh tednih v fermentatorju naredim coldcracsh (2 dni na 4C), pred flasišranjem sem pa pomiril še gostoto, ki je pa bila 1.019. To je pa precej visoko, glede na pričakovano 1.011. Potem sem dvignil temperaturo na 21-22C in narahlo premešal. Po enem tednu na višji temperaturi je gostota padla na 1.017. Ni pa videt nobene aktivnosti v vehi več.
Kaj bi mi zdaj svetovali? Naj počakam še kakšen teden? Naj še dvignem temperaturo za kakšno stopinjo? Do dodal celo nov kvas? Ali naj čez par dni kar spravim v steklenice, če se FG ne spremeni več?
Hvala za nasvete.
Če se FG me spremijna več, je to to...Jaz ti svetujem, da si ga vzem na izi.....pozabti na coldcrash...spij še 3,4,5,...pirov ....pozab na recepte....
Nazadnje urejeno: