Linijo moraš balansirat, torej izbrat pravo dolžino cevi glede na upornost.
Po domače povedano v kegu imaš X pritisk (ki je praviloma enak karbonaciji) in ti moraš do pipe postavit toliko upornosti da dobiš 0 bar oz. malenkost več, toliko da pač teče.
tule imaš en tak preprost kalkulator, sicer ni metrični ampak se boš že znašel. Če imaš recimo 6mm (1/4") cev potem pri 17 psi pritiska rabiš vsaj 5 m cevi.
Opcija je da daš pivo bolj na mrzlo in potem boš imel manjši pritisk, kar pomeni krajšo cev. Lahko seveda tudi znižaš tlak ampak boš izgubljal karbonizacijo.
Pa dalje če imaš pivo slučajno prekarbonirano ne bo pomagala tudi daljša cev ne ker se bo pač pivo samo od sebe penilo. Enako če je cev toplejša od piva dobiš dodatno sproščanje CO2ja v cevi kar spet privede do penjenja (cev je pametno ohladit). Prvi kozarec ali dva bost itak pena ker se bo pivo širilo v cevi, dokler ni v cevi sama tekočina nimaš kaj.
Pa še prav moraš točiti, pipice se (VSE, razen redkih izjem) odpreš čimhitreje do konca. ČE boš cincal se bo pivo penilo na ustju + pojavi se možnost da se bo začelo penit v cevi. Skratka pipico vedno do konca odpreti in ko imaš dovolj takoj zapret. Piknik pipice so sploh zahtevne glede tega ker imajo en velik silikonski štoflc na koncu cevi in če ne odpreš do konca pivo lepo dela peno čez tisti zamašek.
Aja pa še to, zniževanje pristika bi načeloma moglo pomagat samo da se ti pritisk v kegu izravna rabi nekaj časa oz. pač plinska enačba pride v poštev. Če želiš takoj spravit prisitsk na željenega zapri co2, odpri izpustni ventil na kegu da gre ves co2 ven in potem nastavi na regulatorju nov pritisk. Zniževanje pristika kot rečeno je zadnja stvar ki jo greš delat, razen če boš keg izpraznil v parih urcah (pivo bo izgubljalo karbonacijo).