Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Uporabniki corny kegov en nasvet potrebujem ...
Koliko usedline vam ostane na dnu cornija? Če pustim corny na miru + cold crash in stočim ven dva kozarčka jo potegne vso ven ali bo potegnilo samo par cm okoli cevi?
Sprašujem ker za terensko (piknik) rabo bi moral kege prenašat naokoli kar bi v primeru usedline pomenilo da se bo točilo relativno motno pivo.
Sicer ena od prednosti pri kegih je da se da izvest pretakanje znotraj zaprtega sistem, torej ni problema recimo 2x pretočit iz enega kega v drugega in pustit usedlino na dnu!
Po treh tednih fermentacije sem pretočil v corny keg, naredil cold crash in uporabil zelatino. Po stirih dneh sem odprl pipico in priblizno 2-3 dl je bilo motnega piva, ostalo pivo je bilo kristalno cisto. Sod je bil na mestu in ven je priteklo vedno bistro pivo. Potem sem pa prevazal sod v avtu 10km, ga prikljucil na aparat in presenecenje... Motno pivo in se barvo je spremenilo v oranzno rjavo. Drugace je bilo popolnoma svetlo bistro pivo 7 SRM. Ocitno je ze dovolj minimalna kolicina kvasa ki ga se ostane v pivu, da naredi motno pivo in spremeni barvo. Tudi če gledaš piva na kakšnem festivalu, še nobeno ni bilo bistro, ki se je točilo iz kega. Razen filtrirani lagerji. Tako si jaz to razlagam. Pomoje je najboljše pivo čimmanj prenašat in vznemirjat.
Pozabil sem napisat, da sem pred cold crashom pustil pivo se en teden v kegu.
Nazadnje urejeno: