S koga se pri Kii norca delajo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Aja, realno je pa tako: švohnejši motor je v sicer enakem vozilu in načinu vožnje (vključno z razmerami) načeloma varčnejši od močnejšega, a le, dokler ni enostavno prešibak glede na prej omenjene faktorje. Takrat mu poraba enostavno toliko poskoči, da ga zmogjivejši avto pri porabi premaga.
V koliko primerih oz % voznje so motorji s cca 100 konji in 200+ nm navora presibki za voznjo po omejitvah( predvsem po mestu)? Ocitno ne veliko, ker stajerce resno skrbijo novi radarji.

Moj avto ima oba zgornja podatka nizja, pa sem velikokrat posteno cez omejitve, hitrejsi od drugih udelezencev v prometu, zadnji v koloni, je pa res da je takrat tudi obcasno pedaltothemetal.
Pa imam kljub temu povprecno porabo ( v 100kkm) 5,4l na konstrukcijsko cca 15 let starem motorju v vozilu ki tehta skoraj 1,4 tone.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
(Retorično vprašanje, itak vsi vemo, da si prtegnjen okoli Kie).

Še nedolgo nazaj sem tukaj hvalil novega Ceeda, celo napisal sem da bi ga imel raje kot Focusa in to je zate pritegnjenost okoli Kie? Pa da se razumemo, Ford je pri meni zelo zelo visoko na lestvici priljubljenosti.
rolleyes-1.gif

Pravzaprav, če izvzamemo Golfa in premium trojico bi imel novega Ceeda najraje v tem rangu.
wink-1.gif

In da, Siolova poraba se mi zdi popolnoma realna primerjava, glede na to, da sta avta bila peljana po enaki trasi. Nevem kaj tukaj zate ni realno? Razen porabe Riota.

Si že s kar nekaj posti pokazal svoje mnenje o korejskih vs. nemških avtih (avatar imaš pa takšen zaradi korejk, ne?
tongue-1.gif
).

In v vseh ostalih režimih ima porabo nižjo ali enako kot 1.2 TSI. Pa tudi takšnemu kupcu končna hitrost nikakor ne bo pomembna.

Ima nižjo ja, ampak ne toliko da bi opravičil performanse na nivoju nepremičnine. Zakaj pa končna hitrost kupcu tega Riota nikakor ne bo pomembna? Ker ne bo šel nikoli na AC? Saj ni nujno da ga preganja do konca po AC, tudi pri 130 km/h se bo avto ki doseže višjo končno hitrost lepše in lažje peljal kot pa tisti ki je že skoraj na koncu svojih zmogljivosti.

Kar se tiče izpusta pa sploh ne bom komentiral, ker ne poznam nikogar ki bi mu pri nakupu vozila to bil kakršenkoli faktor.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Izpusti so zelo pomembni, če se na njihovi podlagi plačuje kakšna ekološka taksa. Ne me držat za besedo, ampak če se ne motim, imajo nekaj v tem smislu urejeno v A in D (in morda še kje)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Zadnjič sem šel med tednom okoli 12-te s starim R Cliom I 1.2 60 KM po AC (100 km poti), prehitela sta me 2 avta, pa nisem nič kaj pretirano divjal, vožnja okoli 130-140 kmh .

Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Samo alter dirkači kupujejo avto le, če ima od 0 do 100 manj kot 10s.
Zdej si pa pihnu, kar ni pod 5s je v bistvu nevarno za speljevanje na glavno cesto.
Nam zaupaš kateri avto voziš, če ni nissan gt-r 2012 z launch controlom ali wrc specialka (3s do 100 kmh po makadamu) te bom prijavil modrijanom !
https://www.youtube.com/watch?v=R1GWjEFGMY8
https://www.youtube.com/watch?v=Xlf8z5A2P9Q
https://www.youtube.com/watch?v=TENQXCsG7SM&feature=related

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
mislim da tistega iz drugega yt linka. Ali sem zamenjal s kaksnim drugim uporabnikom?
Aja ni wrc, vendar tudi 1.6 ni.
Vorasanje ce ni ze pred desetletjem dobil kaksnih pozdravov od.modrijanov zaradi speljevanja.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Zadnjič sem šel med tednom okoli 12-te s starim R Cliom I 1.2 60 KM po AC (100 km poti), prehitela sta me 2 avta, pa nisem nič kaj pretirano divjal, vožnja okoli 130-140 kmh .

Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Samo alter dirkači kupujejo avto le, če ima od 0 do 100 manj kot 10s.
Zdej si pa pihnu, kar ni pod 5s je v bistvu nevarno za speljevanje na glavno cesto.
Nam zaupaš kateri avto voziš, če ni nissan gt-r 2012 z launch controlom ali wrc specialka (3s do 100 kmh po makadamu) te bom prijavil modrijanom !
https://www.youtube.com/watch?v=R1GWjEFGMY8
https://www.youtube.com/watch?v=Xlf8z5A2P9Q
https://www.youtube.com/watch?v=TENQXCsG7SM&feature=related

Sarkazem detektor crknil?
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Jaz vidim problem pri takem testu v tem, da se avto z malo kubature in konjenice vozi kot bi imel vsega vsaj 50 % (ali celo 100 %) več.

Kaj to pomeni? Da se avto priganja in ob priganjanju seveda adijo poraba.

Take malčke (po kubaturi in moči seveda) bi bilo treba testirat po AC z maks. 120 km/h, ostalo relacija in nekaj mestne vožnje. Vse z mislijo v glavi, da želiš (enkrat pač...koliko omogočajo omejtive) priti od točke A do točke B.

Ker 99 % kupcev takih avtomobilčkov je ravno takih - nezahtevnih. In temu primerno imajo tudi porabo - in njim na ljubo prilagodiš tudi testiranja - vsaj tako jaz vidim smisel testov.

In na koncu kaj sproočiš s takim testom? Ne da ima avto pretirano porabo..ker je bil itak 'napačno testiran' ampak da je test neverodostojen.

Ne vem no..kot da je problem testiranja prilagoditi namembnosti vozil.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Izziv za vse Alter-jevce:

Moj 2.0 bencinar + avtomatik porabi 11l / 100km
cheer.gif

Ajde da se enkrat hvalimo, kateri porabi več!
evil.gif

Ali ima kdo pri isti velikosti motorja večjo porabo?
aplauz.gif

Pa da vas vidim
uf-1.gif

zmaga.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik steni pravi:

cheer.gif

evil.gif

aplauz.gif

Pa da vas vidim
uf-1.gif

zmaga.gif

s svojim 2.0 bencinarjem imam rekord povprečne porabe cca.32 litrov na 100km, max. trenutna je pa seveda vsaj povprečna x2. ja, pri 1997ccm
tongue-1.gif

po drugi strani pa imam z 2.0 dizlom povprečno med 5 in 6,3 (računano ročno in ne preko BC), max. poraba pa je okoli 11,5.... (driftanje v klanec navzgor)
tongue-1.gif

povzetek - višja poraba pri isti kubaturi kot pri tebi v obeh primerih
grims-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.878
113
Polo (9N) 1.2 porabi ca. liter do liter in pol več kot 1.4. Večinoma tam okoli 8.5. (b)eat that.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Polo (9N) 1.2 porabi ca. liter do liter in pol več kot 1.4. Večinoma tam okoli 8.5. (b)eat that.

Tak Polo pri normalni vožnji porabi okoli 6.5l/100km kar ni malo je pa vseeno daleč od 8.5, je pa res da toliko porabi tudi 1.4, se pa da pri obeh potrudit tudi za manj.

Problem pri teh jajcih je avtocesta, tam pač konjev za 130km/h zmanjka in poraba pri končni hitrosti je previsoka (verjetno je 8.5l/100km še majhna številka). To pač razmišljaš preden kupiš oz. si po AC podaljšek šleparja pa tudi poraba pade pod 8l/100km.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik steni pravi:

cheer.gif

evil.gif

aplauz.gif

Pa da vas vidim
uf-1.gif

zmaga.gif

s svojim 2.0 bencinarjem imam rekord povprečne porabe cca.32 litrov na 100km, max. trenutna je pa seveda vsaj povprečna x2. ja, pri 1997ccm
tongue-1.gif

po drugi strani pa imam z 2.0 dizlom povprečno med 5 in 6,3 (računano ročno in ne preko BC), max. poraba pa je okoli 11,5.... (driftanje v klanec navzgor)
tongue-1.gif

povzetek - višja poraba pri isti kubaturi kot pri tebi v obeh primerih
grims-1.gif

To mi deli
aplauz.gif

Še kdo?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Tak Polo pri normalni vožnji porabi okoli 6.5l/100km kar ni malo je pa vseeno daleč od 8.5, je pa res da toliko porabi tudi 1.4, se pa da pri obeh potrudit tudi za manj.

Problem pri teh jajcih je avtocesta, tam pač konjev za 130km/h zmanjka in poraba pri končni hitrosti je previsoka (verjetno je 8.5l/100km še majhna številka). To pač razmišljaš preden kupiš oz. si po AC podaljšek šleparja pa tudi poraba pade pod 8l/100km.

Pri marsikaterem bencinarju bi 6. prestava to rešila - seveda pod pogojem, da ima avto dovolj konjev. Jaz imam na svojem pri 140 km/h 4000 rpm
crazy1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Impreza, trenutno, 350 konjev, 490 nm navora, ima launch control, rabi pa dobre 4s do 100 - točno je precej težko zmert sploh s kakšnimi gps-i, ker so pri teh številkah nenatančni načeloma nekje med 4 in 5.

Najnižja poraba za moj 2.0 voz: 6,9 na 100, najvišja zabeležena 23,08.. Povprečna poraba letos je 11,58, lani 12,88, predlani pa 13,85.