S koga se pri Kii norca delajo?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Seveda nam je bilo že ob prevzemu testnega CRDi-ja povsem jasno, da bo naš testni krog pokazal veliko višjo porabo, kot jo navaja Kia.

Torej so že vnaprej vedeli, da ga bojo gnali do daske.

Citat:
Naš testni krog, ki ga prevozimo z vsakim avtomobilom na povsem enak način, je vendarle sestavljen tudi iz športne vožnje in avtoceste, to pa so razmere, v katerih eko avtomobili redno kažejo svoje slabosti.

Ja no, ko bereš porabo novih avtov, ni nikjer omenjene športne vožnje, le mestna, relacija in mešana.

Sam bi rekel, da je novinar v žlahti s cizyjem
evil.gif
Dokazano je tudi, da pri športni vožnji Prius kuri več kot BMW M3 s 420KM...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.692
6.714
113
pri taščici
dvomim da kak sestak manj porabi kot 4 cilindri.
Verjamem pa da recimo v kakem.sharanu porabi 110(130) ps tdi manj kot 90 ps.
Sicer pa imam obcutek da poraba pri sodobnih motorjih ni veliko nizja kot pred desetimi leti.
kateri sodobni avti se lahko v tem pogledu kosajo staremu 110tdi, 1,5 dci...

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2012/10/kia_rio_1-1_crdi.aspx

Dizel, 16s do 100 km/h, 160 km/h končna hitrost ter poraba 6.3l/100km na njihovem testnem krogu.

Za primerjavo;

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2010/08/vw_polo_12tsi.aspx

Bencinar, 9,7s do 100km/h, 190km/h končna hitrost ter poraba 6.2l/100km na njihovem testnem krogu.

Zakaj bi koga zanimala poraba enega posranega testnega kroga, če imaš na netu ogromne in dolgoročne zbirke podatkov o porabi? Imajo očitno mal nerealističen testni krog, če porabijo pol litra več na 100 km kot najbolj potraten voznik Pola 1.2 TSI peljejo celo pod povprečjem porabe vseh ljudi na spritmonitor.

1.1 CRDI res ni nek biser, glede na to, da ga Polo 1.2 TDI po porabi v povprečju premaga za pol litra , ampak takšna katastrofa, kot jim je pri siolu ratalo iz njega naredit (štajerska VW drama queen jih je pa seveda z veseljem povzela), pa spet ni (glej zgornja linka).

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Nekaj mi ni jasno, ali so tukaj samo vozniki, ki zjutraj otroke športno pripeljejo do vrtca ali šole in športno oddivjajo do službe.Če kupiš družinski avto s 60-80 konji, mi ni jasno odkod zahteva po športni vožnji,
Isti šmorn bi bil kot če bi kupil Rogov Citybike in šel na bike downhill. Ko bi pa prišel v razsut v dolino, bi pa jokal, da zavor zanič primejo, da je premehak in da se ti je na skoku polomil.
obstaja pa rešitev,
1606474-3feb-bmw-donkey-wwpics-431.jpg

Priponke

• 1606474-3feb-bmw-donkey-wwpics-431.jpg
    1606474-3feb-bmw-donkey-wwpics-431.jpg
    49,3 KB · Ogledi: 82
Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KAr se porabe tiče - ga ni novinarja da ima nižjo porabo z mojim avtom kot jo imam jaz - pač ven kje se vozim, kako je treba voziti.... tako da te porabe iz časopisov je treba malo z rezervo jemat
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Dizel, 16s do 100 km/h, 160 km/h končna hitrost ter poraba 6.3l/100km na njihovem testnem krogu.

Za primerjavo;

Bencinar, 9,7s do 100km/h, 190km/h končna hitrost ter poraba 6.2l/100km na njihovem testnem krogu.

Zakaj bi koga zanimala poraba enega posranega testnega kroga, če imaš na netu ogromne in dolgoročne zbirke podatkov o porabi? Imajo očitno mal nerealističen testni krog, če porabijo pol litra več na 100 km kot najbolj potraten voznik Pola 1.2 TSI peljejo celo pod povprečjem porabe vseh ljudi na spritmonitor.

1.1 CRDI res ni nek biser, glede na to, da ga Polo 1.2 TDI po porabi v povprečju premaga za pol litra , ampak takšna katastrofa, kot jim je pri siolu ratalo iz njega naredit (štajerska VW drama queen jih je pa seveda z veseljem povzela), pa spet ni (glej zgornja linka).

Ogromne in dolgoročne zbirke podatkov o porabi? Riotov je 11 in od tega le 2 z prevoženimi več kot 15000 kilometri. To ni ne ogromno in ne dolgoročno. Bo potrebno še malo več vpisov, da se lahko ustvari neka realna slika.
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Za primerjavo;

Ogromne in dolgoročne zbirke podatkov o porabi? Riotov je 11 in od tega le 2 z prevoženimi več kot 15000 kilometri. To ni ne ogromno in ne dolgoročno. Bo potrebno še malo več vpisov, da se lahko ustvari neka realna slika.
zmaga.gif

In za tebe je potem en krog novinarjev realen test? Če 11 avtov ni dovolj realno zate, zakaj si sploh odprl temo? (Retorično vprašanje, itak vsi vemo, da si prtegnjen okoli Kie).

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
In? Siolov novinar ima pa nekaj 100, če je sreča. Ampak njegova poraba je sveta resnica.
hysterical-1.gif

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KAr se porabe tiče - ga ni novinarja da ima nižjo porabo z mojim avtom kot jo imam jaz - pač ven kje se vozim, kako je treba voziti.... tako da te porabe iz časopisov je treba malo z rezervo jemat
wink-1.gif

Cizy sicer ni novinar, ampak kjerkoli pelje bolj varčno od tebe. Lahk ma tud zavezane oči, zategnjeno ročno, kvadratne gume in padalo zadaj. Sam mašina mora bit TSI.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Cizy sicer ni novinar, ampak kjerkoli pelje bolj varčno od tebe. Lahk ma tud zavezane oči, zategnjeno ročno, kvadratne gume in padalo zadaj. Sam mašina mora bit TSI.

štajerski drama queen
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Očitno je motor zmazek. Kar mi ni jasno je, kako je dobil homologacijo z lažnimi podatki? Oz. kako je lahko dosegel tako nizko deklarirano porabo po nevemkaterem standardu. Saj menda je treba to tudi dokazat.

Ker so testi porabe tekšni, da nimajo prav nobene zveze z realnostjo na cesti ... In pisani na kožo zelo švoh avtom.
O tem sem pisal že pred leti:
http://www.avto-magazin.si/kolumne/dusan-lukic-lazno-upanje/

Aja, realno je pa tako: švohnejši motor je v sicer enakem vozilu in načinu vožnje (vključno z razmerami) načeloma varčnejši od močnejšega, a le, dokler ni enostavno prešibak glede na prej omenjene faktorje. Takrat mu poraba enostavno toliko poskoči, da ga zmogjivejši avto pri porabi premaga.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
(Retorično vprašanje, itak vsi vemo, da si prtegnjen okoli Kie).

Še nedolgo nazaj sem tukaj hvalil novega Ceeda, celo napisal sem da bi ga imel raje kot Focusa in to je zate pritegnjenost okoli Kie? Pa da se razumemo, Ford je pri meni zelo zelo visoko na lestvici priljubljenosti.
rolleyes-1.gif

Pravzaprav, če izvzamemo Golfa in premium trojico bi imel novega Ceeda najraje v tem rangu.
wink-1.gif

In da, Siolova poraba se mi zdi popolnoma realna primerjava, glede na to, da sta avta bila peljana po enaki trasi. Nevem kaj tukaj zate ni realno? Razen porabe Riota.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Očitno je motor zmazek. Kar mi ni jasno je, kako je dobil homologacijo z lažnimi podatki? Oz. kako je lahko dosegel tako nizko deklarirano porabo po nevemkaterem standardu. Saj menda je treba to tudi dokazat.

Ker so testi porabe tekšni, da nimajo prav nobene zveze z realnostjo na cesti ... In pisani na kožo zelo švoh avtom.
O tem sem pisal že pred leti:
http://www.avto-magazin.si/kolumne/dusan-lukic-lazno-upanje/

Dokler je za vse enako je primerljivo, pa ker se gleda na tisti minimum v testu je podatek še bolj realen kako nizko se lahko porabo spravi. Skratka podatek na papirju je dobra referenca za primerjavo normalnih limit.

To da šoferji vozijo različno (tehnika, lokacija in ostali zunanji pogoji) je pa pač problem v njih samih.

Osebno sem še vsak avto uspel spravit pod raven številke za tovarniško kombinirano porabo (dolgoročna meritev), tako da verjamem da se da tudi to kio spravit na 3l/100km!
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Enkrat sem na forumu bežno zasledil, da naj bi poraba dosegala 8l/100km - lahko pa, da sem kaj narobe razumel.

hehe, a mene si bral?? ja, je pil tudi 8l, ampak normalnim isti avto pije okoli 6. Ko sem se pa jaz potrudil sem pa na 50km naredil 4,3 porabo. Ampak se mi ne da trudit :p Je pa v povprečju kak literček bolj žejen od TDI tistih letnikov...
Če se prav spomnim je starejši, težji blok motorja....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
(Retorično vprašanje, itak vsi vemo, da si prtegnjen okoli Kie).

Še nedolgo nazaj sem tukaj hvalil novega Ceeda, celo napisal sem da bi ga imel raje kot Focusa in to je zate pritegnjenost okoli Kie? Pa da se razumemo, Ford je pri meni zelo zelo visoko na lestvici priljubljenosti.
rolleyes-1.gif

Pravzaprav, če izvzamemo Golfa in premium trojico bi imel novega Ceeda najraje v tem rangu.
wink-1.gif

In da, Siolova poraba se mi zdi popolnoma realna primerjava, glede na to, da sta avta bila peljana po enaki trasi. Nevem kaj tukaj zate ni realno? Razen porabe Riota.

Si že s kar nekaj posti pokazal svoje mnenje o korejskih vs. nemških avtih (avatar imaš pa takšen zaradi korejk, ne?
tongue-1.gif
).

Zakaj pa se mi Siolov test ne zdi realen? Ker je to model, ki ga nihče ne bo kupil zaradi športne ampak varčne vožnje. In v vseh ostalih režimih ima porabo nižjo ali enako kot 1.2 TSI. Pa tudi takšnemu kupcu končna hitrost nikakor ne bo pomembna. Kar tudi piše v testu, samo tebi so važne samo cifre.

Pa še en podatek, ki si ga gladko prezrl - 1.2 TSI spušča v zrak 124g CO2, Rio pa 85g (v testu piše prav, v razpredelnici na koncu pa je napaka).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
K pa ti še ne veš da gre rdeča elegantneje skozi ovinek kot srebrna! Bela ma pa manj izpustov k črna ddddddddddddddddddd!