So rekli, da ne morem nič, ker gre za razstavni eksponat, kar je tudi napisan na računu. Sem naivno mislil, da mizici nima kaj biti, pa glej ga hudiča, ni zdržala niti 2 tedna. Sem mislil, če obstaj kakšno specialno lepilo za lepljenje teh trakov?Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Mekol?
Sicer pa nazaj v trgovino in uveljavljanje stvarne napake.
Robni trakovi se ne smejo topiti.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Probaš z likalnikom (čez nek časopisni papir s postopnim dviganjem temperature da bo "za zihr") ker so trakovi ponavadi na osnovi smol ki se topijo/zmehčajo pri dovolj visoki temperaturi, čeprav vprašanje kako je to (pri kitajcih) tovarniško narjeno.
Gre za termoplastično lepilo, enake sestave kakor tiste patrone za domače vroče lepljenje. Lahko je le obarvano, vse ostalo pa je isto.Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ker sem delal v tej branži in vem postopek kako je to lepljeno ti povem da takega lepila kot je v tovarni zlepljeno ne boš dobil
Citat:
Robni trakovi se ne smejo topiti.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Drugače pa nova tehnologija "lepljenja" robnega traku na material topi robni trakCitat:
Robni trakovi se ne smejo topiti.
Gre se pa za lasersko robilko, ki zalepi robni trak brez vidne črte med iveralom in trakom. To se predvsem uporablja pri visokem sijaju.
Delam nekaj z enim večjim slo dobaviteljem iveralov in sem kakšen teden nazaj listal en katalog pri njih.
Kjer ni predlagana kakšna laserska tehnologija.Citat:
Probaš z likalnikom (čez nek časopisni papir s postopnim dviganjem temperature da bo "za zihr") ker so trakovi ponavadi na osnovi smol ki se topijo/zmehčajo pri dovolj visoki temperaturi , čeprav vprašanje kako je to (pri kitajcih) tovarniško narjeno.
Ne razumem, kaj želiš povedati.Citat:
Uporabnik gustav pravi:
Poves kaj ves? Kot zanimivost?
Tehnika je sicer nekoliko starejša, že pred skoraj 10 leti je inovacija dobila nagrado ( KLIK )Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Tudi mene zanima to varjenje lesa, sem dvajset let delal v lesni industriji, pa še nisem slišal zanj, čeprav zadnjih 6 let nimam več stika z njo.