s čim zalepiti robni trak na mizici

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
V Harvey Norman sem kupil klubsko mizico, razstavni eksponat. Po 2 tednih že odpadajo robni trakovi, tak da sem se lepo nafukal. S čim najboljše to zalimati?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
Probaš z likalnikom (čez nek časopisni papir s postopnim dviganjem temperature da bo "za zihr") ker so trakovi ponavadi na osnovi smol ki se topijo/zmehčajo pri dovolj visoki temperaturi, čeprav vprašanje kako je to (pri kitajcih) tovarniško narjeno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Mekol?

Sicer pa nazaj v trgovino in uveljavljanje stvarne napake.
So rekli, da ne morem nič, ker gre za razstavni eksponat, kar je tudi napisan na računu. Sem naivno mislil, da mizici nima kaj biti, pa glej ga hudiča, ni zdržala niti 2 tedna. Sem mislil, če obstaj kakšno specialno lepilo za lepljenje teh trakov?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ker sem delal v tej branži in vem postopek kako je to lepljeno ti povem da takega lepila kot je v tovarni zlepljeno ne boš dobil smo pa na terenu dostikrat uporabljali NEOSTIK in to je ta pravo lepilo za robne trakove ,namaži obe strani in počakaj kakih 5 minut nato zlepi in podrgni po površini da se spoji, mekol tudi drži vendar samo leseni furnir plastiko ne pri mekolu je tako da lepilo namažeš in zlepiš nato pa z vročim likalnikom pritrdiš in to zato ker je v mekolu voda ki tako izpari in se sprime samo lepilo na vrh pod likalnik obvezno papir in nastavitev na začetek likanja bombaž-

Na ta način z likalnik in mekol lepilom popravljamo tudi furnir ki odstopa ne pustimo pa da se lepilo posuši na furnirju ker postane zelo trdo in ga je težko odstraniti, obrišemo višek z mokro krpo in posušimo z likalnikom obvezno spodaj papir najboljše kakega brez tiska .

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Probaš z likalnikom (čez nek časopisni papir s postopnim dviganjem temperature da bo "za zihr") ker so trakovi ponavadi na osnovi smol ki se topijo/zmehčajo pri dovolj visoki temperaturi, čeprav vprašanje kako je to (pri kitajcih) tovarniško narjeno.
Robni trakovi se ne smejo topiti.
Da se jih lahko zalepi s temperaturo (likalnikom za doma) je med trakom in robom plošče termoplastično lepilo. To je za hobi-mojstre tudi naneseno na trak, pri strojnem lepljenju pa lepilo dodaja stroj
Predlagam rešitev kakor predhodniki - neostik ali podobno kontaktno lepilo na neoprenski osnovi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ker sem delal v tej branži in vem postopek kako je to lepljeno ti povem da takega lepila kot je v tovarni zlepljeno ne boš dobil
Gre za termoplastično lepilo, enake sestave kakor tiste patrone za domače vroče lepljenje. Lahko je le obarvano, vse ostalo pa je isto.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
tega smo uporabljali namesto zveæilnega gumija ...--
2153428-01_Lepila_RAKOLL-Supermelt-Pro.jpg

Priponke

• 2153428-01_Lepila_RAKOLL-Supermelt-Pro.jpg
    2153428-01_Lepila_RAKOLL-Supermelt-Pro.jpg
    70,8 KB · Ogledi: 1.494

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:

Drugače pa nova tehnologija "lepljenja" robnega traku na material topi robni trak
smile-1.gif

Gre se pa za lasersko robilko, ki zalepi robni trak brez vidne črte med iveralom in trakom. To se predvsem uporablja pri visokem sijaju.

Delam nekaj z enim večjim slo dobaviteljem iveralov in sem kakšen teden nazaj listal en katalog pri njih.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

Drugače pa nova tehnologija "lepljenja" robnega traku na material topi robni trak
smile-1.gif

Gre se pa za lasersko robilko, ki zalepi robni trak brez vidne črte med iveralom in trakom. To se predvsem uporablja pri visokem sijaju.
Delam nekaj z enim večjim slo dobaviteljem iveralov in sem kakšen teden nazaj listal en katalog pri njih.

Odgovarjal sem na tale zapis:
Citat:
Probaš z likalnikom (čez nek časopisni papir s postopnim dviganjem temperature da bo "za zihr") ker so trakovi ponavadi na osnovi smol ki se topijo/zmehčajo pri dovolj visoki temperaturi , čeprav vprašanje kako je to (pri kitajcih) tovarniško narjeno.
Kjer ni predlagana kakšna laserska tehnologija.
Tako kakor tudi ne bi svetoval hobi-mojstru možnost VARJENJA lesa, pa čeprav tudi to tehnologijo dobro poznam

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Tudi mene zanima to varjenje lesa, sem dvajset let delal v lesni industriji, pa še nisem slišal zanj, čeprav zadnjih 6 let nimam več stika z njo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Tudi mene zanima to varjenje lesa, sem dvajset let delal v lesni industriji, pa še nisem slišal zanj, čeprav zadnjih 6 let nimam več stika z njo.
Tehnika je sicer nekoliko starejša, že pred skoraj 10 leti je inovacija dobila nagrado ( KLIK )
V osnovi gre za način lepljenja brez lepila, le s pritiskom in vibracijami, ki obe ploskvi lesa spoji.
In pri tem postopku se dejansko les zavari.
Pred leti sem bil mentor dijaku, ki je dokaz za uporabnost te tehnike uporabil hitro vrteč moznik ('tipl') v izvrtini in ta se je v izvrtino zalepil - torej zavaril.

Torej gre za podobno nenavadno tehniko, kakor je zgoraj omenjeno lasersko lepljenje, zaradi tega sem Wood Welding tudi omenil.

LP

Podobne teme