Run on flat...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Si ziher, da je to možno dat na cliota?

Like previous milestones in automotive history such as ABS and Airbags, we believe that one day RunOnFlat will be fitted as standard in all cars. It is currently available on certain makes of car that have been specially fitted with TPMS (tire pressure monitoring system) and customized suspension. TPMS is vital in warning the driver of a puncture. Otherwise, there would be no way of knowing.

Tole pravijo pri goodyearu...

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
sej to me zanima->ker clio nima teh senzorjev -- koliko stane celotna zadeva oz. ali obstaja kaj podobnega?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
TPM načeloma ni potreben za uporabo teh gum, razen če je kje kakšen poseben predpis. Te gume po podatkih iz medijev pašejo na vsak avto, seveda ustrezna dimenzije. TPS (nadzor tlaka v pnevmatikah) je potreben zaradi kontrole, če je katera guma slučajno spustila, ker pri teh gumah avto v tem primeru ne bo na tleh. Poškodba gume je skoraj neopazna.

Pa še ena zadeva. Sicer nimam izkušenj s temi gumami, o njih sem bral kakšno leto nazaj, ampak mene pri teh gumah malo skrbi blaženje (amortizacija), ker imajo ojačane boke. Torej je vožnja z njimi manj udobna. Njihova prednost pa je, da se lahko brez menjave kolesa pripelješ do prvega vulkanizerja, da ti gumo popravi.

Ko sem videl ceno za to udobje, sem ugotovil, da se taka guma enostavno ne splača. Kolikor se spomnim, sem v svoji vozniški karieri samo enkrat montiral rezervo, te gume pa so bile takrat, ko sem jih gledal, cca. 50% dražje od običajnih.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
TPS lahko dokupiš na ebayu... za ne veliko denarja...
wink-1.gif

lp