To je tko, ko zgodovino razlaga pravljičar ne pa pravi zgodovinarji.k sreči bo narava poskrbela...
To je tko, ko zgodovino razlaga pravljičar ne pa pravi zgodovinarji.k sreči bo narava poskrbela...
Saj je že en tak praznik 23. avgusta, dan spomina na žrtve VSEH totalitarnih in avtoritarnih režimov.Ampak resno, kaj želijo doseči s tem? Pa s tem ja negirajo vse hudo po vojni, kot da se ni zgodilo. V čem je to "fora"?
Tudi. Mogoče bi bilo potem bolje in bi enkrat bil mir.Mogoče pa bi morali na RTV delat tudi nove Pričevalce o zločinih domačih izdajalcev, belogardistov, črne roke, domobrancev...
največja afna ne, biziju bi pa dobro delo....Vemo samo to, da kosti v odkopanem grobu niso bile zložene skupaj, kot bi morale bit.
bizi pa tudi največja afna si ne zasluži take smrti, ne? Kaj praviš..
Z vsakim postom pokažeš, da si večji bedak. Ali še nisi prebolel razpada vode na vodik in kisik v vlagi na zidu?največja afna ne, biziju bi pa dobro delo....
In kje sem to napisal?Vemo samo to, da kosti v odkopanem grobu niso bile zložene skupaj, kot bi morale bit.
bizi pa tudi največja afna si ne zasluži take smrti, ne? Kaj praviš..
Poznam še en tak primer, ampak par ni sodeloval z nemci ampak jim je dal za jest pa pit čez dan ko so prišli, zvečer pa so isto prišli naši pit pa jest. ampak so enkrat prišli tudi čez dan (že konec vojne, ko ni blo več nemcev tu) in oba odpeljali.Bolj se mi zdi, da je delavcem stopila na žulj njegova afna, ki se se je med reveži sprehajala z aligatorjem na vrvici.
A res? Cel en primer poznaš? In veš tudi, kaj je bilo v ozadju? Po vojni so se po kratkem postopku razreševale tudi predvojne zamere. Pa da me ne boš spet obtoževal, da se s tem strinjam. Mojo mamo je recimo izdala sosedova punca, iz zamere, ker jo je njen brat pustil. In mama je bila zaradi tega skoraj dve leti v nemškem taborišču.Napisal si med vrsticami.
Poznam še en tak primer, ampak par ni sodeloval z nemci ampak jim je dal za jest pa pit čez dan ko so prišli, zvečer pa so isto prišli naši pit pa jest. ampak so enkrat prišli tudi čez dan (že konec vojne, ko ni blo več nemcev tu) in oba odpeljali.
Nič obtožila, prav tekla je na domobransko komando v drugi vasi, da je izdala, kaj se je dogajalo.Zal mi je za zvojo nickrivo mamo (mislis rect obtozila, ne izdala?) ampak tudi nasi niso bili nic krivi. Delali firmo, zaposlovali domacine, greh je bil zgleda to, da so imeli vec kot drugi in da je firma bila perspektivna.
Pri tadrugih imeli 70 ljudi zaposlenih, isto. Zal je pri vseh bilo skoda svinca. PO vojni, milomater...
Praviš da bi bilo bolj pametno prodat stanovanja naključnim kupcem, ki bi naključno po želji izselili ali kaj drugega počeli z stanovanji, s tem denarjem pa poravnali te silne samoprispevke?Kaj je pubeci? Imate probleme? Ste pozabili na samoprispevke v katere smo vsi vlagali? Pa firme, ki so gradile stanovanja in to z našimi žulji , sadove pa potem skoraj zastonj dobili samo nekateri. Očitno imate spomin zlate ribice.
In ti verjameš rdečemu biziju?Zal mi je za zvojo nickrivo mamo (mislis rect obtozila, ne izdala?) ampak tudi nasi niso bili nic krivi. Delali firmo, zaposlovali domacine, greh je bil zgleda to, da so imeli vec kot drugi in da je firma bila perspektivna.
Pri tadrugih imeli 70 ljudi zaposlenih, isto. Zal je pri vseh bilo skoda svinca. PO vojni, milomater...
Potem bi morala vsaka posamezna žrtev imeti svoj dan? En dan se je določil, kaj zdaj kompliciraš?Kaj pa vseh ostalih XYZQW žrtev komunističnega nasilja PO VOJNI?
Ne vem, zdi se mi pac verjetno da je nekdo naznanil mamo, ni mi sicer jasno, kdo jo je zaprl, ampak ok vse je mogoce. Take silne mrznje do nelevih morajo od nekod izvirat, pri enih pac izvira iz psihoze, tudi to imas na tabli (osebek s se premalo smo jih, pa to...).In ti verjameš rdečemu biziju?
A ni bilo enako v Dražgošah, pa na Pohorju, pa ... Pač Gale, slovenski Gale.Nič obtožila, prav tekla je na domobransko komando v drugi vasi, da je izdala, kaj se je dogajalo.
Mi prav dol visi, če mi potomci kolaborantov verjamete ali ne. Jaz sem ponosni naslednik borcev za svobodo, vi pa hočete že 70 let opravičevati svoje izdajstvo.Jaz biziju ne verjamem