Ročna dvigalka za avto - Hofer

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
V Hoferju sem videl tole dvigalko.
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_26609.htm

Je kdo to morda kupil ali ve da ima kdo? Ker cena je tako nizka, da zihr ne dela tko kot mora.
cool-1.gif
Višina je do 35 cm.

Rabim pa 2x na leto za menjavo gum. Pri originalni se mi je že čisto zjebal navojni šrauf.

take zadeve niso zate.
če ni cena dvigalke vsaj 150 € potem raje prste stran. tu imaš eno za 95 €
http://www.megamojster.si/dodatno/inzenirjeva-izbira/avto-dvigalka-kennedy-2t.html
za 2 x gume na leto menjat bo....
ta pa bo že prava. bo držala več kot 2 x . cena 260 €
http://www.megamojster.si/rocno-orodje-1/avto-orodje/avto-dvigalka-hitri-dvig-3t.html

Spet nekaj na pamet.Že 5 let funkcionira "hoferjeva" varianta kot mora.Ni neka jaka tehnologija v teh dvigalkah veš, poceni variante pa tut niso narete s plastike
wink-1.gif
Zakaj bi preplačeval?? Raje na vsakih 5 let kupim novo, za petino cene...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sam res....ker slon iz te muhe.
bonk.gif

Je razlog, da je tako poceni pa to ne pomeni, da ne opravlja svoje funkcije. Če vas pa skrbi za varnost 2x letno pa itak sam pahneš en kos lesa še dodatno pod avto, pa nikakor ne bo nobene "delovne" nesreče pa tud če bo dvigalka iz Eurospina made in čangšlang.

Ma...kaj pišem...to je Alter... kar uno za 300€ kupit pa ne pozabit na destilirano vodo za vitrex!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mene pa zanima, če se je še komu zvil tist nastavek za "vrtenje" pri dvigalki? Sem lani oktobra menjal gume in sem čisto po navodilih dvigal avto, pa se je vseeno tisti plastični del zvil kar orenk. Napaka je že sploh, da je ta del plastičen, a kaj čmo.. Spodaj je slika za boljšo predstavo. Gre pa za Renault koncern, tako da je možno da je težava že tukaj
evil.gif

HGFQA.jpg

Altfor

Zelenc'
18. feb 2013
18
0
1
467716-post_slo.gif

Zakaj bi enostavno, če se da komplicirat. Sicer pa vsak ima svoje mnenje, ni pa preveč fajn, če se ga vsiljuje drugim.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Imam hoferjovo še iz časov, ko hoferja še ni bilo pri nas.

Uporablja se za menjavo koles za štiri avtomobile in tudi vmes, če je potrebno kaj porihtati. Dela BP in tudi stabilna je.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
take zadeve niso zate.
če ni cena dvigalke vsaj 150 € potem raje prste stran. tu imaš eno za 95 €
Sicer tudi jaz nisem pristaš teh cenenih 'kitajskih' izdelkov, vendar me vseeno zanima, ceedevita, kaj bi lahko pri tej dvigalki šlo narobe, še posebej, če jo misli uporabljat dvakrat letno?
Moja je iz 'istih krajev', sicer stara že kakšnih 12 let, pa do sedaj nisem imel občutka da je z njo kakšen problem.
Morda še bo?
Hvala za odgovor!

LP

meni je baumaxova za 25eur spustila ko sem imel odsraufano kolo na avtomobilu. hidravlicnim sploh ne zaupam vec, so tele za 150eur kaj boljse? zdaj uporabljam prilozeno na navoj, srauf se vsaj ne zlomi tako hitro.

Sicer ne dajem glave pod avto ,ko ga imam na hidravličnem ali vijačnem divigalu ,če moram to storiti podstavim kakšen lesen komad in ga dodatno podložim..
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Mene pa zanima, če se je še komu zvil tist nastavek za "vrtenje" pri dvigalki? Sem lani oktobra menjal gume in sem čisto po navodilih dvigal avto, pa se je vseeno tisti plastični del zvil kar orenk. Napaka je že sploh, da je ta del plastičen, a kaj čmo.. Spodaj je slika za boljšo predstavo. Gre pa za Renault koncern, tako da je možno da je težava že tukaj
evil.gif

HGFQA.jpg

Pri fičotih so dajal boljše dvigalke zraven!
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Fičo je imel boljšo dvigalko zraven, ker rabil boljšo dvigalko saj ga je bilo potrebno bolj pogosto dvigovat
tongue-1.gif
)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Jaz sem imel do sedaj še na vseh kovinskega, od vseh avtomobilov se mi je pa zdela dvigalka od bmw E30 (88 letnik) še najbolj uporabna pa je morala biti zasnova tiste dvigalke starejša od 24 let in je bila oblikovno nekaj povsem drugega od večine ostalih serijsko priloženih dvigalk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
pač Romun, še nekaj slabši kot francoz...
Sicer pa zaenkrat "2x" letno dvigujem s priloženo dvigalko na vinto. lagano turistično sem v pol ure gotov.

Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
879
113
MB
Od Renaulta imam čist drugačno. Te dvigalke vozimo zraven kot opremo v sili, doma pa je čist dovolj hidravlična dvigalka za 20 €.
Avto pa je potrebno spuščat počasi, ker pri hitrem spuščanju lahko pri vijaku dvigalke spolzi kakšna kapljica olja, pri večkratni kapljici pa bo dvigalki začelo primanjkovat olja ( avta se ne bo več dalo dvignit ).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
No ampak resno, a imate tudi ostali tak shit od dvigalk? Je tist del na sliki plastičen al kovinski pri vas? Če VW nima kovinskega, pol pa tud..?
smile-1.gif

Pri mojem je cela kovinska, tudi precej močno mi deluje in je kar težka. Dvigovanje gre hitro skozi, po dveh menjavah vseh 4ih ni videt nobene obrabe, prav tako na ključu.

$T2eC16NHJGwE9n)ySfi-BQ8cKTBzf!~~60_12.JPG

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
No ampak resno, a imate tudi ostali tak shit od dvigalk? Je tist del na sliki plastičen al kovinski pri vas? Če VW nima kovinskega, pol pa tud..?
smile-1.gif

Pri mojem je cela kovinska, tudi precej močno mi deluje in je kar težka. Dvigovanje gre hitro skozi, po dveh menjavah vseh 4ih ni videt nobene obrabe, prav tako na ključu.

$T2eC16NHJGwE9n)ySfi-BQ8cKTBzf!~~60_12.JPG
Ja, na tej sliki vidim da je kovinski nastavek, pri meni je pač tak okrogel iz ene plastike, ki se je pa že po prvi uporabi zvil, da se samo bojim, da bo kda počil in ne bom mogel avta spusti nazaj dol.. Slikam ob priložnosti kak jajc ti dajo zraven. Sicer pa je avto star 13 let, tako da možno, da je razlika med dvigalkama zaradi starosti..

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tele hidravlične za 19,90eu so čisto ok, sam jo imam že 12let! Pa še predelal sem jo da je daljša ročica in se spusti nižje ter dvigne višje (pač malo manjšo maso pa še vedno dovolj za avto) Recimo da je vsaj 50 dni v letu v uporabi in ni problemov.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda samo še en nasvet (opozorilo) za nove uporabnike te vrste dvigalk: nujno mora biti poskrbljeno za nemoteno kotaljenje kolesc in seveda dovolj trdno podlago. Pri dviganju je pot dvižne ročice v loku, ki se na koncu svoje višine precej spremeni. Zaradi tega dvigalko vleče pod avtomobil, če pa se ne more kotaliti pač potegne tačko izpod točke, kjer je podložena.
In seveda, kakor je bilo že nekajkrat zapisano - ker je kljub vsemu možnost da dvigalka 'spusti dušo', predlagam vsakokratno podlaganje avtomobila pred demontažo koles.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Morda samo še en nasvet (opozorilo) za nove uporabnike te vrste dvigalk: nujno mora biti poskrbljeno za nemoteno kotaljenje kolesc in seveda dovolj trdno podlago. Pri dviganju je pot dvižne ročice v loku, ki se na koncu svoje višine precej spremeni. Zaradi tega dvigalko vleče pod avtomobil, če pa se ne more kotaliti pač potegne tačko izpod točke, kjer je podložena.
In seveda, kakor je bilo že nekajkrat zapisano - ker je kljub vsemu možnost da dvigalka 'spusti dušo', predlagam vsakokratno podlaganje avtomobila pred demontažo koles.

Kako bos pa podlagal? Vsak avto ima tocno dolocen tisti kvadratni centimeter veliko nalezno povrsino, ki je ojacana in predvidena za dvig avtomobila. Ce dvigalka spusti, in podstavis klado zraven bos prag konkretno zvil. Razen, ce se vsi v terencih z jeklenimi sasijami vozite naokoli in podlagate kjerkoli vam potem pase.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Torej takšne dvigalke na linku npr. ni možno uporabljati v snegu, oz. kje na kaki travi, če nimaš neke trdne podloge?

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Za avto se mi sistem hoferjeve zdi bolj praktičen. Je tudi nižja in jo lažje porineš pod avto.