Ročna dvigalka za avto - Hofer

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tako mamo doma za sadje prešat :D Preveč nestabilna.Zgleda mi celo previsoka za povprečni avtek.

Ono zgoraj pa dobiš v lekrlerku, obiju, baubau...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj pa takšna: https://www.trisa.si/?subpageid=15&katid=140&itemid=482 ?
Tole ne spraviš pod avto po moje.
confused-1.gif
Kolk se pa dvigne je pa tudi vprašanje.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Mislim,da je moja dvigalka tudi takšna stara par let .

Tam kjer podstavim pod avto podložim gumo debeline 1cm cca,da mi tisto ne uniči mesta na podvozju ,ki je namenjeno dvigalki.
Dela brez problemov zaenkrat uporabim pa jo cca 2 x na leto.

Kje naj nabavim ,kakšen pameten moment ključ za zategovanje koles (110Nm)??

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Še to tiste originalne dvigalke na navoj so vsaj za moje pojme za en drek.
Razlog ponavadi mi feltne rahlo zapikajo na kolo in je treba uporabiti silo ,da snamem kolo.(pa kolo ponavadi posprejam z bakrovim sprejem)
Ta hofrejeva je kar stabilna zadeva ,kar se tega tiče.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Imam obe. Prva ima deset let, dela b.p., druga pa ima na grbi že 20 let (zgornja) in še vedno dela. Pa saj itak nima kaj biti. Originalne v avtih so res samo zasilne, za na cesti menjati kolo, kaj več pa res ne.

22. jul 2007
13.422
1.668
113
124
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Mislim,da je moja dvigalka tudi takšna stara par let .

Tam kjer podstavim pod avto podložim gumo debeline 1cm cca,da mi tisto ne uniči mesta na podvozju ,ki je namenjeno dvigalki.
Dela brez problemov zaenkrat uporabim pa jo cca 2 x na leto.

Kje naj nabavim ,kakšen pameten moment ključ za zategovanje koles (110Nm)??
tudi moment ključ so imeli lani pri hoferju
klik sicer link je od 2011
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
jaz sem jo lani nabavil in dela bp, edino pri izpuščanju zraka moraš zelo počasi odviti vijak - jaz sem ga prehitro in je avto kar zabilo v tla
tongue-1.gif
Če je hidravlična, v njej ni in ne sme biti zraka. Pri odvijanju ventila je treba pač imeti vsaj malo občutka, čeprav je tako da hidravlične ne 'tresnejo' takoj do tal, ker je konstrukcija obeh cilindrov (tlačnega in dvižnega) takšna da je pretok relativno ozek.
Sicer pa podobno, kakor je ta iz Hoferja uporabljam tudi sam in me do sedaj še ni razočarala. Drži pa, da za mehke podlage ni dobra rešitev in da je priporočljivo imeti dodatno podlogo pod pločevino (čeprav jaz dvigam na mestu ki je temu namenjeno)
In še to: če bi se kdo spravil pod avto dvignjen s tako vrsto dvigalke, ali pa katerokoli hidravlično izvedbo, toplo priporočam dodatno zaščitno podporo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
V Hoferju sem videl tole dvigalko.
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_26609.htm

Je kdo to morda kupil ali ve da ima kdo? Ker cena je tako nizka, da zihr ne dela tko kot mora.
cool-1.gif
Višina je do 35 cm.

Rabim pa 2x na leto za menjavo gum. Pri originalni se mi je že čisto zjebal navojni šrauf.

take zadeve niso zate.
če ni cena dvigalke vsaj 150 € potem raje prste stran. tu imaš eno za 95 €
http://www.megamojster.si/dodatno/inzenirjeva-izbira/avto-dvigalka-kennedy-2t.html
za 2 x gume na leto menjat bo....
ta pa bo že prava. bo držala več kot 2 x . cena 260 €
http://www.megamojster.si/rocno-orodje-1/avto-orodje/avto-dvigalka-hitri-dvig-3t.html

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
take zadeve niso zate.
Sicer tudi jaz nisem pristaš teh cenenih 'kitajskih' izdelkov, vendar me vseeno zanima, ceedevita, kaj bi lahko pri tej dvigalki šlo narobe, še posebej, če jo misli uporabljat dvakrat letno?
Moja je iz 'istih krajev', sicer stara že kakšnih 12 let, pa do sedaj nisem imel občutka da je z njo kakšen problem.
Morda še bo?
Hvala za odgovor!

LP

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
pojma nimam. če pravi, da je prepoceni. vem, da je en model dvigalk ( iz ene druge trgovine ) imel hibo, da pri - 20 st C ni delovala...
ziher je ziher. daš 250 € pa ti dvigne vato za slabega pol metra...
jaz imam eno iz spara, cca 19 € pa še ta je bila vsaj 5 € predraga. dela ko šus. če je ne bi imel bi vzel to iz hoferja....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ful si koristen.

A ne smem vprašat, če ima kdo podobno doma?
Veš pa kako je s poceni zadevami. Tudi če jih imaš samo za parkrat na leto. Lahko da po drugem dvigu začne že puščat, sploh ne dvigne avta dovolj ...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Altfor pravi:
Imam podobno, sicer kupil v Interdiskontu pred par leti in do sedaj še dela. Uporabljam pa jo za menajvo koles.

Jaz tudi.

V kovinski nastavek sem obrezal centimetrsko gumo, še eno tanjšo preko "krone" na vhu in ni panike.

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Imam tudi sam to sivo dvigalko iz interdiskonta in moment ključ iz baubaua. Oboje dela. 2x na leto premenjam gume na treh avtomobilih.

(a to da je na tistem robu na dnu avtomobila kakšna praska ali dve naj bi blo kao problematično al v čem je fora gume? Ker ravno toliko oziroma več "škode" naredim če se 100m po makadamu peljem.). Ko avto sede na divgalko je pri meni pri miru - hočem rečt....ne skače v nobeno smer.
sprasujem se.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ful si koristen.

A ne smem vprašat, če ima kdo podobno doma?
Veš pa kako je s poceni zadevami. Tudi če jih imaš samo za parkrat na leto. Lahko da po drugem dvigu začne že puščat, sploh ne dvigne avta dovolj ...

sem ti dal koristne linke
če ne zaupaš robi za 18 € kupi pamet za 95 + €
crkne lahko ena in druga
pri vsaki piše za koliko dvigne.
če je premalo podložiš z desko, kosom šprirovca, kosom hloda....
si že kdaj spljoh menjaval kolesa na kišti ? imaš primerno orodje, ker s titim, kar si dobnil zravne vozila ne boš kaj dosti naredil
načeloma pa te jajce ne crknejo. razne če je dvigalka za 2 toni ti pa dviguješ 4 tone
imam tudi brisalce iz lidlam pa avto žarnice iz hoferja pa deluje bolje kot pa original. mogoče samo sreča. ampak brisalce na 45 € original ni vseeno nič boljši od onega za 4.99 iz hoferja

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
si že kdaj spljoh menjaval kolesa na kišti ? imaš primerno orodje, ker s titim, kar si dobnil zravne vozila ne boš kaj dosti naredil
zaenkrat sem vedno uspešno menjal s tistim zraven vozila.

Citat:
imam tudi brisalce iz lidlam pa avto žarnice iz hoferja pa deluje bolje kot pa original. mogoče samo sreča. ampak brisalce na 45 € original ni vseeno nič boljši od onega za 4.99 iz hoferja
V teh primerih je bila pa verjetno res sreča.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
super. meni ni ratalo ( s tistim kar je zraven vozila ) sem si nabavil drugo + elekro pneumatski odvijač in je končano 1-2-3 ( iz hoferja - že deluje enih 9 let BP )

Nazadnje urejeno:

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
take zadeve niso zate.
Sicer tudi jaz nisem pristaš teh cenenih 'kitajskih' izdelkov, vendar me vseeno zanima, ceedevita, kaj bi lahko pri tej dvigalki šlo narobe, še posebej, če jo misli uporabljat dvakrat letno?
Moja je iz 'istih krajev', sicer stara že kakšnih 12 let, pa do sedaj nisem imel občutka da je z njo kakšen problem.
Morda še bo?
Hvala za odgovor!

LP

meni je baumaxova za 25eur spustila ko sem imel odsraufano kolo na avtomobilu. hidravlicnim sploh ne zaupam vec, so tele za 150eur kaj boljse? zdaj uporabljam prilozeno na navoj, srauf se vsaj ne zlomi tako hitro.