Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Spet jaz a ne ? Se preveč spoznam ..., torej za tvojo Scoobo so bili v začetku dec. popravki firmwera in naj ti to nadgradijo....., sicer pa sam uporabljam v 385/390 ki čistilo Spin, ki se dobi v Šparu in drugod je poceni in boljša rešitev od originalnih - encimskih ..... in ne pušča lis. 450 Scooba ima še kar nekaj pomankljivosti, tako, da poznavalci svetujejo 385- 390 ko, ki je že doživela nekaj manjših popravkov in te zadnje verzije delujejo prav zgledno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Citat:
Uporabnik Kovac74 pravi:

Čiščenje vrtečih delov se priporoča na kakšen mesec, če so pa domače živali pa še prej.

lp Klemen

Moja žena ima kraužle in šraufam te krtače vsako drugo čiščenje. Sem pa razmišljal o vsem mogočem, kako preprečit to. Dobro so se izkazale, 6 krake krtače, samo so Kitajske trše, več jih je in se posledično motorček slišno matra.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:menjava žene, druge nekak ne vidim.
Britje glave
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Je že kdo opazil, da "turbinica" na košeku zafrkava, torej ventilator se občasno ustavi. Zanimivo, da roomba nič ne pojamra, da ne dela...ampak je čutit, da ne "sesa" ker iz riti nič ne piha ven...

Kaj je tu lahko krivo, smeti, slab stik?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je že kdo opazil, da "turbinica" na košeku zafrkava, torej ventilator se občasno ustavi. Zanimivo, da roomba nič ne pojamra, da ne dela...ampak je čutit, da ne "sesa" ker iz riti nič ne piha ven...

Kaj je tu lahko krivo, smeti, slab stik?

Izmučen zapacan košek. Rešitev morda je samo ena razstavi vse v prafaktorje, pazi, da veternico lepo vodoravno snameš dol. da se ne zvije osovina motorja, nato se vse očisti in nazaj vse skupaj, pazite, da so kontakti na košku čisti in, da na robotu kontakti niso korodirani. Če je motor in ostalo Ok, bo potem delal v nulo, potreben čas za tole uredit cca. 1 uro. Pogoste napake pri tem, je da ugotoviš, da se je motor odvil in ni dobro pritrjen na plastiko, da je po ponovni montaži rotor nasajen na motor preveč ali premalo ( zato sam sestavim na pol in že takega vstavim na robota, da vidim, ali lepo teče in šele potem sestavim do konca) , ali pa, enostavno, da so ležaji v motorju zanič ali je motor odpovedal, za te zadnji varianti ni rešitve samo nov košek ! Upam, da urediš ! Kake dele pa tudi jaz imam če ugotoviš, kaj in kako. Samo brezhibnih motorjev za košek nimam in tudi prozornega dela, ki se zlomi nimam
smile-1.gif
Ostalo pa..., tudi kakega celega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
ok, hvala, se bom lotil tega...

V bistvu že nekaj časa ugotavljam, da nekaj ni čisto OK, ker se je slišalo kako nek motorček neha delovat, oz slabše deluje, nisem pa ugotovil kateri točno je, dokler ni enkrat čisto nehal delat, jaz pa preveril če mu piha iz riti..

Se pa je to znalo zgodit, ko se je kam bolj močno zaletel, zato sem sumil na kakšen slab stik

sicer je še veljavna garancija, če bo kaj čisto zanič, ali bodo ugovotili, da sem sam popravljal in raje ne odpiram, če so kje kakšni pečati?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Kovac74 pravi:

Čiščenje vrtečih delov se priporoča na kakšen mesec, če so pa domače živali pa še prej.

lp Klemen

Moja žena ima kraužle in šraufam te krtače vsako drugo čiščenje. Sem pa razmišljal o vsem mogočem, kako preprečit to. Dobro so se izkazale, 6 krake krtače, samo so Kitajske trše, več jih je in se posledično motorček slišno matra.

S 6 krakimi krtačami sila težko zapelje na tepih .... za spodnji krtačni modul, je pa za take zadeve ali za kake, ki imajo mačke, ki zapacajo te module idealno tole :

http://www.protechrobotics.com/proddetail.php?prod=90899

Seveda modificiran iz standardnih ležajev na ball bearing + še nekaj malih modifikacij, pa ne glej cen tu gor, ker so zlatarske
smile-1.gif
, se pa kaj takega, kar gre na vse Roombe od 500 do 700 najde tudi pri meni in v tak modul ne pride nobeden las med zobnike ! Je pa to edini originalno uležajen modul ( žal so v originalu uporabljali napačne ležaje, ki so potem zaribali). Dosegajo pa ti moduli obnovljeni in modificirani na Ebayu tudi dvojno ceno klasičnih novih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sem uredil
smile-1.gif

Dejansko so bili kontakti zjebani, tisti na sesalcu, ki so neke take oblike )( in ti "kraki" so bili na levem delu tako zjebani da je bilo vmes ene 2-3mm prostora...ni čudno da je "prekinjalo". Zanimivo, kako je sploh do tega prišlo, ker da sem popravil, sem moral konkretno dvigniti kontakte. Mogoče je prejšnji lastnik na silo tiščal košek not pa kaj zbejal?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a to je to čistilo Spin?
http://www.sampionka.si/cistilna-sredstva/spin/cistila-za-talne-povrsine

Ali se kaj peni? Nimam scoobe, imam philipsa, pa potrebujem čistilo, ki se ne peni.

Da tako čistilo, čeprav sem presenečen še jaz, sem mislil, da je to neka švabska zadeva, pa vidim , da naši delajo ....... pa brez loščil !!!

bemusunac v kerem šparu si ti to nabavil??
v btc-ju nimajo nikjer (merkur, spar, mercator) Vsi imajo od spina samo stelex za steklo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ali ima kdo kakšne izkušnje z robotskim sesalcem Hoover RoboCom3 RBC090? Merkator je imel akcijo za 310€ kar se mi glede na specifikacije zdi odličen nakup. Cenovno je to v rangu Roombe 620, s tem da še ima WiFi nadzor in pa LiOn akku...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
btw, v določenih mercator centrih, kjer prodajajo tudi tehniko, čeprav je živilska trgovina, velja tisti bon za 20% na izdelek.

In tam sem med drugim videl tudi roombe. Bi znal človek kaj ceneje skozi prit, res pa je da ne vem kakšno ceno so imele.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ali ima kdo kakšne izkušnje z robotskim sesalcem Hoover RoboCom3 RBC090? Merkator je imel akcijo za 310€ kar se mi glede na specifikacije zdi odličen nakup. Cenovno je to v rangu Roombe 620, s tem da še ima WiFi nadzor in pa LiOn akku...

Da se ne boš slepil imam jaz iskušnje , ko smo testirali več robotov tudi Hooverja sicer ne ravno ta model, pa je daleč od resnih robotov
wink-1.gif
. Morda si za začetek poglej cene rezervnih delov in pa še, kje jih boš in kako sploh kupil ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Danes sem ponovno po 13 mesecih uporabe testiral najnaprednejše baterije za Roombe Li-NMC, 4400 mAh z vgrajenim mini računalnikom v sami bateriji in balanserjem celic, končno so tudi cene tem baterijam (tehnologija baterij LI-NMC je enaka, kot v naprednejših notesnikih, npr HP Elitebook serija) padle in niso mnogo dražje od NIMH 4500 mAh , no in zanimivo po 1 letu sem z modelarskim polnilcem nameril kapaciteto 4380 mAh in to ob obratovanju Roombe v tem času cca 250 x , kar menim, da je vrhunski rezultat in se splača investirati nekaj eur več v tako baterijo, zaradi predvidenega daljšega trajanja in pa sama baterija je skoraj polovico lažja od NIMH. Če bo kdo rabil, naj me kontaktira na ZS.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdrav,

ali mogoče kdo ve , kateri sw uporabljajo roombe 564.Predvsem mislim če je v igri zadnja verzija ?
Spodaj na nalepki je zapisano (56404 101230 07 01024)

Kakšno je splošno mnenje o roombi 564Pet ?Ali je aerovac košek boljši od navadnega ?

Katera kapaciteta baterije je originalna ?

Kako dolgo ,povprečno se naj bi polnila roomba ko se kot prazna vrne na polnilec. Imam občutek da že po eni uri gori zeleno ?

In pa kje poceni dobiti daljinec za roombo 564 ?

Za kakršnokoli informacijo že vnaprej hvala...

lp

Nazadnje urejeno:

Ski_fanatic

Zelenc'
6. maj 2009
6
0
1
Še jaz pristavim svoj pisker.

Imam eno vprašanje. Imam Roombo 580.
Na mimovrste prodajajo dodatek za serijo 500 in 600 "iRobot Košek AeroVac za serijo Roomba 500 in 600 "
Kakšna je razlika z originalnim košem oz. v čem je boljši?
Na koliko časa je potrebno menjati gumijasto in ščetinasto krtačo?

Hvala za morebitne odgovore.