Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Simon, težava ne vem kje je, na zasebno sporočilo mi napiši kodo z enakimi presledki, kot so , ta koda se nahaja na spodnji strani robota in je vidna če odstranite košek za smeti. Potem bomo vedeli, kak firmware , katera verzija je noter, ker s tem so bile težave, čeprav če gre za model 600 bi to moralo biti OK in je pač baterija upešala, kar je po 2 letih povsem normalno .....

Reset pa : https://www.youtube.com/watch?v=YWumDMTvpsU pomagalo pa ne bo...
wink-1.gif
, svetujem pa sedaj LI-NMC baterije, čeprav sem tudi sam pisal narobe o LI-Po , pa so v resnici LI-NMC, ki imajo vgrajen lasten balanser in mini računalnik, ki tudi prepreči globoko izpraznjenje ipd. Sam jo uporabljam slabih 10 mesecev in deluje vse v nulo, žal bom pa dokončno mnenje imel čez kake 2 leti .....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dobiš.

Bolj me "moti" dejstvo, ki sem nekoč nekje na netu prebral ( Roomba 600 series tutorial...:? ), da so roombe sprogramirane, da delujejo samo 1 uro.
In če sem iskren, se mi zdi da bo to držalo. Dosedaj se je vedno po 1 uri ugasnila oz. dala pisk, da je končala....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To sem tudi jaz opazil, ampak na srečo imam bazno postajo v kopalnici in rabi nekaj časa, da zaide spet tja, tako da sesa nekje uro pa pol in v tem času dobro opravi delo, tako da me ne moti več
smile-1.gif

za primerjavo...koliko kvadratov ima za posesat in koliko je najdaljša diagonala, ki jo naredi, po tem bi naj namreč računala optimalen čas sesanja prostora...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če iščeta max čas, se robota, ki nima tipke MAX, prelisiči tako, da se mu odklopi dock in potem pritisne Dock in ja vse bo preiskal, in počistil v upanju, da le najde Dock, ker tega ni boste tako vedeli, kaj je njegov resnični MAX, mislim časovni...
wink-1.gif

Sicer pa čist robot z močnejšo baterijo deluje 3 in več ur tudi 4 ..... vse pa zavisi od komponent in koliko so te čiste in kako optimalno delujejo, tako lahko neobremenjen krtačni modul samo z vstavljenimi krtačami v zraku potegne čez od 0,35 A pa vse do 1,4 A kar je skoraj 4 x razlika....... v porabi.....samo enega glavnega modula....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Max čas sesanja, ko ni docka, je cca 2h30min, ampak ko pa se ga spusti iz docka, pa vedno končna točno po 1h. Pa če recimo sesa samo dnevno sobo, ali pa recimo kopalnico, hodnik in spalnico skupaj...

Zato tudi razmišljam da večja kapaciteta nima smisla, ker bo itak po 1h končal. Da pa bi ga vedno dajal sesat na max, pa tudi ni uporabno, ker potem ni več tiste avtomatike, ki je prisotna ob uporabi docka
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Napiši mi serijsko cifro na ZS , ki je vidna od spodaj, če odstraniš koš z presledki, točno, kot je napisana...., pa ti ga morda odklenem
wink-1.gif
. Vem sicer kje je problem, ker FW za 600 ko so vzeli FW od 500 ke in ga močno oskubili, ker pač serija 600 naj bi bila okrnjena, tisti ki želi vse bonbončke mora kupiti 700 ko .............. ali pa najti staro 500 ko.

Dogajalo se je, da so imeli v proizvodnji veliko plat od ( 560 / 581) ki so podpirale svetilnike in so potem dali gor ta oskubljeni FW, da to pač ni več delalo, kar so ugotovili posamezniki na Roboticforumu in firmware nadgradili nazaj na zadnjo verzijo 07 od 500 serije in je znal na enkrat robot še marsikaj več. Je pa bilo to bolj v štartu 600 serije, ker kasneje normalno so naročili vezja brez RF modulov.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
maš na ZS...

Ampak kaj to pomeni, da obstaja tudi boljši FW, oz bi 650 delovala bolje s boljšim FW, kak bolje pa sploh? oz pač je edino razlika v času sesanja?

zato oglašujejo ene modele da lahko posesajo zgolj 3 robe, eni pa več, je razlika samo v času sesanja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Včeraj smo ga dali sesat, ko smo šli od doma. Dock se mu je zamaknil in čez tri ure se je revež še mučil in iskal dock. Imam model 770 (ali pa 780
sprasujem se.gif
). Lučka za baterijo je bila še zelena.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ma ne nasedaj na Long Life .... spet izum Irobota , gre samo za debelostenske NIMH baterije ( celice noter) , ki jih precej težje prebije in bo predvsem manj reklamacij in pa manj težav pri zlorabah baterij, se pravi, ko nekdo Roombo z vstavljeno baterijo vrže za mesece v omaro in pozabi nanjo, samo ne glede na to ob vsakem takem zlorabljanju gre kar veliko kapacitete baterije papa, tudi če se zadeva pobere. Zato je pomembno, robot mora biti skozi na polnilcu ( ki je inteligenten in pulzen in polno baterijo samo še vzdržuje) ali pa jo napolnite in polno vzemite iz robota. Problematični so sicer pred vsem vsi roboti serije 500 z firmware verzijami od 01 do 06, serije 600, 700, 800 pa teh težav niso nikoli imele , tudi serija 500 z fw 07 nima teh težav z napačnim polnjenjem, se pa da vsakega robota nadgraditi z zadnjo programsko opremo 07. Ker z starejšimi verzijami FW robot sploh ne zna pravilno polniti baterij , nikakor pa ne močnejših od 3000 mAH.

Treba je vedeti, da take "Long Life" baterije obstajajo, kot OEM neoriginalne že zelo dolgo , res pa je da niso najcenejše, kljub temu, da so tudi pri nas cenejše in precej boljše od originalnih. Top so pa itak trenutno LI-NMC .

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:
Morda kdo ve, kako razstavit Hoferjevega robota, da bi ga spucal?
Kaj bi pa rad spucal?
Jaz samo redno snemam krtače in iz osovine vlačim lase. Karkoli večjega mislim da ni predvideno, da bi delal kupec.
Servis mi je po enem letu in pol od nakupa bp enjal senzor ”umazanije” ki je pred popravilom nekaj časa redno vklapljal spot funkcijo. Najbrž je takrat tudi malo pospešeno žrl baterijo, saj jo počasi jemlje hudič(ali pa jo kakšne skrite smeti dodatno ovirajo pri gibanju in s tem pospešeno praznijo. Mislim da ne zdrži več ene ure sesanja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
V čem je potem razlika v FW med 600 in 700, zgolj v dolžini sesanja, ker šketke vidim da so enake, oz CHM modul, tudi košek je enak...stranska krtačka tudi, kje je potem razlika?
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ne bo držalo, med 600 in 700 ko ohišje ni niti podobno, koš je povsem različen, elektronika tudi povsem različna ......

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Aja, zanimivo, ker sem gledal grey CHM in piše da paše celo v 500 600 in 700 serije...

Enako obe glavni scetki. Ocitno so to neki kitajski ponaredki?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
??? Krtačni modul se res da namonirati enak od 500 do 700 serije kolesa, sprednje kolo, bočna krtačka,baterija so celo povsem enaki celo od 500 do 800 serije. Pa še vseeno ni vse enako
wink-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz
Nisem vse bral za nazaj... Na roombi 650 mi je prenehala se vrtet stranska krtača. Moja pravi da se je sesalec med neke trakove zapletel. Bo treba na servis ali lahko sam po pravim?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Najprej snami krtačni del. To narediš tako, da Roombo obrneš in s štirikrakim izvijačem odvijačiš šrauf, šrauf odstraniš, potem pa krtače potegneš dol.
Verjetno se ti je kaj zapletlo med krtače in motor. Z zgornjim postopkom boš lahko odstranil karkoli blokira krtače.

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo

Sam lahko odviješ vijak in stransko ščetko potegneš iz osi motorja. Ponavadi se naberejo lasje spodaj in potem zavirajo vrtenje. To odstrani in sestavi nazaj. Če se ne vrti, je potrebno zamenjati modul. To dela servis.

Čiščenje vrtečih delov se priporoča na kakšen mesec, če so pa domače živali pa še prej. Na vsake toliko časa je dobro tudi odviti in odstraniti spodnji pokrov in spihati s kompresorjem zraka. Tako se življenjska doba bistveno podaljša.

lp Klemen

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Torej, kot so svetovali snemi krtačko, če ne pomaga nič je šel ali a. motor ali b. krmilnik na matični plošči, sam del pod a. imam nov ali rabljen brezhiben, pod b. sem pa ene 2 tudi že popravil samo traja malo dalj, ker je treba vse podreti.

Če je v garanciji vsekakor nesi na servis, če pa ni, ti pa tam pod a. popravijo, pod b., pa žal ne .......
smile-1.gif

milkoman

Zelenc'
27. sep 2013
14
0
1
Dolenjska
Tako, scooba 450 pomiva veselo po tleh, vendar rezultati so neverjetno SLABI! Dolge rise pušča za seboj, kot da ne pobira vode za seboj in se predčasno posuši. Probali že vse, brez čistila, dodali extra vodo. Enostavno naredi veliko slabše...tudi posoda za umazano vodo je skoraj prazna.

Medtem smo probali še po parketu v spalnici, je bil rezultat veliko boljši. Jutri ga nesem nazaj, da ga pregledajo in sprobajo in srčno upam, da je kaj narobe, ker drugače se lahko pod nosom obrišem s 600€???

Ima kdo še kakšen nasvet?