Revolut bančni račun

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.451
113
Za kakega gobcnega jtfcja si vcasih tudi vzame 5min. Vec pa ne rabi. Malca kaj dosti ne trpi.

• Wow
Reactions: jtfc

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.417
957
113
Zaposleni na FURSU so najbolj motivirani ljudje v Sloveniji, ko imajo opravka z nekom, ki ima več premoženja od njih. Jaz take nevošljivosti, kot pri teh ljudeh še nisem videl. Ker če on nima, tudi ti ne boš imel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.451
113
Jaz aem pa vedno na prijazne naletela. Pa sem imela v zadnjih letih kar nekaj opravka z njimi, zaradi kovida pa nekih obrazcev pa to pa ono. Mi je teta vse pomagala zracunat, sva premetavali kombinacije, kako naj cimvec ven dobim. Do revezev so pa ocitno zelo empaticni.

Ampak point on sporočilo je, da tukaj sta ze dva primera, da se tudi FURSovec zna nagazirat se za kaj drucga kot sendvic.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Jaz aem pa vedno na prijazne naletela. Pa sem imela v zadnjih letih kar nekaj opravka z njimi, zaradi kovida pa nekih obrazcev pa to pa ono. Mi je teta vse pomagala zracunat, sva premetavali kombinacije, kako naj cimvec ven dobim. Do revezev so pa ocitno zelo empaticni.

Ampak point on sporočilo je, da tukaj sta ze dva primera, da se tudi FURSovec zna nagazirat se za kaj drucga kot sendvic.

To si imela veliko srečo. Meni so 2x, ko se je zakompliciralo rekli, da oni niso svetovalni organ in da se vsak inšpektor avtonomno odloča kaj je prekršek in kaj ni.

Verjamem pa da so inšpektorji motivirani, če padeš pod njegovo lupo. Na srečo jih je premalo, baje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
ChatGPT povzetek:

Furs zahteva, da se prijavijo le plačilni računi in ne drugi, kot so trgovalni ali varčevalni. Kljub temu Furs pridobiva informacije o vseh vrstah računov, vključno s stanjem, prilivi in odlivi. Čeprav ne dobi vedno vseh informacij, se njihova količina vsako leto povečuje.

Ko Furs dobi informacijo o vašem tujem računu, bo:

1. Preveril, ali ste ga prijavili. Če je račun plačilni in ga niste prijavili, vas lahko pozove k prijavi in vas kaznuje. Prijavo je možno oddati elektronsko, osebno ali po pošti na kateremkoli finančnem uradu.
  2. Preučil vir vaših sredstev na tujem računu. Če imate na računu denar, ki ga niste prijavili, vas bo Furs pozval, da to pojasnite. Če ne prijavite dohodkov, ki bi jih morali, in se ti nakazujejo na tuj račun, lahko pride do težav, zlasti če Furs pridobi te informacije.
  3. V primeru, da niste prijavili dohodkov iz dela v tujini, se situacija zaplete. Takšne dohodke bi morali prijaviti najpozneje pri ugovoru zoper informativni izračun dohodnine. Vendar pa lahko v določenih okoliščinah še vedno podate samoprijavo.
Statistika kaže, da je Furs lani poslal 1.700 pozivov v zvezi s tujimi računi, odkril 1.076 nepravilnosti in dodatno določil davčne obveznosti v vrednosti 668 tisoč evrov. Prejel je tudi 324.016 podatkov o finančnih računih slovenskih rezidentov iz tujine, kar je 31% več kot leto prej. Večina teh podatkov prihaja iz Litve, Avstrije, Nemčije in Hrvaške.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
zadnji....

tale Revolut slabo dela menjave.... :eek:

Prek Bookinga sem rezerviral hotel....cena je 14.387,65 AED...plačal sem kar prek Bookinga v AED

-Booking preračunal 3.732 EUR
-Google preračunal 3.744 EUR
-plačilo Booking 14.387,65 AED Revolut preračunal in snel 3.775 EUR

Pa saj ni niti en procent.... je pa večina (v drugi temi) priporočala Revolut kartico, ker je najboljša menjava,...
Očitno ni....:cool:

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
pravilo je, da v Revolut aplikaciji sredi tedna menjaš denar v ciljno valuto. Meni se je splačalo, konkretno v isti valuti kot tebi :)

kokica2000

Pripravnik
20. mar 2011
135
24
18
Upoštevati je treba še provizijo nad 1000 EUR mesečne menjave (1% za račune Standard oz. 0,5% za paket Plus). Višji paketi so brez provizije.
Trenutni Revolutov tečaj pa si lahko vsak ogleda na tem naslovu: https://www.revolut.com/currency-converter/.
Iz osebnih izkušenj lahko dokaj zanesljivo potrdim, da ni nikjer ugodnejše menjave kot na Revolutu (ob pogoju, da imaš račun Premium ali višji in da ne menjaš med vikendom).

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.075
136
63
okolica mesta
Iz članka o Revolut Savings:

Glede na to, da Revolut obresti pripisuje dnevno – obrestna mera pa se tudi spreminja –, smo na Furs vprašali, ali bodo zavezanci morali to ročno vnašati v obrazec. »Upoštevaje navodila za izpolnjevanje obrazca napovedi za odmero dohodnine od (drugih) obresti mora praviloma davčni zavezanec napovedati ločeno obresti, dosežene po posameznih dnevih. Če bi konkretna situacija od zavezanca zahtevala, da bi v tem primeru moral v vsako vrstico vnesti vsakodnevne obresti posebej, naj v takšnem primeru v obrazec navede seštevek istovrstnih doseženih obresti pri določenem izplačevalcu v preteklem letu, k obrazcu pa naj priloži bančni izpis vsakodnevnih obresti,« odgovarjajo na Fursu. Gre za izpisek, ki ga pridobi na ikoni Statement, za celotno davčno leto. Pozor, pri zahtevi za izpis smo opazili, da v poročilu manjka zadnjih pet dni, zato pazljivost ni odveč.

Pri obrestih se Furs še ne bo ustavil. Ko boste izstopili iz naložbe, torej odsvojili delež podsklada, boste morali Fursu napovedati še davek na kapitalski dobiček. Tudi tu je stopnja davka 25 odstotkov (šele po petih letih imetništva bi se znižala na 20 odstotkov, po 10 letih na 15 odstotkov, po 15 letih znaša stopnja nič odstotkov). Po tem, ko boste odsvojili naložbo, morate Fursu o tem poročati do 28. februarja za prejšnje leto.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Pri Revolutu v vsakem primeru plačaš 25% na obresti (tudi pod 1000€) + izpolnjevanje za nakup/prodaje v skladu.