Revolut bančni račun

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113
tudi jaz nisem dobil včeraj obresti. kar načeloma ne bi smelo biti problem, saj bodo morale obresti štimati na letni ravni.
kar je meni zanimivo je to, da obresti niso enake vsak dan, ampak nihajo 1 cent gor/dol

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Jaz sem si to razlagala, da zaokrožujejo na 2 decimalki iz 3 ali pa kaj takega in s tistim centom uravnavajo.

Obresti so trenutno 2,88% na zastonj računu

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
tudi jaz nisem dobil včeraj obresti. kar načeloma ne bi smelo biti problem, saj bodo morale obresti štimati na letni ravni.
kar je meni zanimivo je to, da obresti niso enake vsak dan, ampak nihajo 1 cent gor/dol
Nikjer ti ne garantirajo fiksne obrestne mere, zato ne rabi nic "stimati" konec leta. Obrestna mera se lahko spreminja dnevno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Govorimo o obrestih, ko sta glavnica in OM bile ves cas enaki. Torej bi tudi obresti morale biti.

P.s.
Čeprav OM je sla iz 2,87 na 2,88 v zadnjih dneh, ampam tudi ze prej je bilo malo gor dol. Ne voliva tale 0,01% pri tej bogatiji nekaj silno na dnevni ravni

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Meni tudi manjka za včeraj.... sem pa sedaj dal v tole več, kot si upam priznat. Kaj pametnega se ne spomnim, da bi boljše "investiral"...

:zavijazocmi:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Na intesa saopaolo imas zdaj 3.5% za pol leta depozita (za nove stranke ob prenosu place). Jaz sem vseeno dal rajsi na unicredit za 3% kot na Revolut, je pa res, da nisem tako fleksibilen, je potrebno na denar pocakati 3 mesece.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Da bom med računi za dober avto skos prepošiljal... tisto je pa res, da te davčna začne jebat.

Pa tako ali tako nisem več rezident tukaj.... da bom tudi še en preostali slovenski račun, ki mi je ostal, ko bo prazen zaprl.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Med svojimi računi pa res lahko pošiljaš brez problema, dokler imaš vse račune prijavljene. Prestavil 100k na unicredit ni noben nič trznil, razen identifikacije na banki zaradi transakcije nad 15k (ker sem račun odprl preko spleta).

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
158
20
18
Za to isto vlogo? Jaz sem polozila 22ga in dobila obresti vsak dan od 24ga dalje. Razen, kot rečeno včeraj - 2.9.

Je pa res, da ce se ne motim, da so rekli da bodo z novim mesecem preračunali glavnico. Nova glavnica bo vplacilo plus vse obresti prejsnjega meseca. In potem je spet en dan lufta? Samo tako en dan/mesec vedno izgubis. Kavice, kavice...
Tudi meni manjka 2.9.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Odgovor tehnične pomoči:

"... our partner Fidelity had some issues over the weekend which is why interest was not paid out in time... you whould receive it at some point this week"

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in uncle_sam

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
tako je, bo ko bo, če bo :evil: malo javite prej, ko boste masovno ven vlekli solde. da ne bom zamudil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Malo študiram, sklepam da ta sklad posoja denar.

Torej, če pride do crasha, bi morale tudi obrestne mere skočit gor. ???

Potem bi pa tudi povpraševanje padlo s krizo, torej takrat bi začelo padat... ker itak bodo spet pumpali denar in bo še večja inflacija.

Ko tako študiram, grem samo spat.... :/

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
Na intesa saopaolo imas zdaj 3.5% za pol leta depozita (za nove stranke ob prenosu place). Jaz sem vseeno dal rajsi na unicredit za 3% kot na Revolut, je pa res, da nisem tako fleksibilen, je potrebno na denar pocakati 3 mesece.
Unicredit pod črto sploh ni slaba ponudba. 3%, tri mesečna vezava in avtomatsko podaljševanje, če ne prekineš pred iztekom. Dejansko si vezan samo za 3 mesece.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Copy/paste s financ:

Navajamo odgovor Fursa na vprašanje v zvezi z obdavčitvijo. Po tem sklepamo, da gre za naložbo v investicijske sklade denarnega trga. Po zakonu o dohodnini (ZDoh-2) so različni dohodki, ki jih fizične osebe lahko dosegajo iz naložb v investicijske sklade, vključno iz naložb v sklade denarnega trga, obdavčeni različno, in sicer:

delitev prihodkov investicijskega sklada v obliki obresti se obdavči kot obresti (prvi odstavek 81. člena);
delitev dobička, čistega dobička ali prihodkov investicijskega sklada, ki niso zajeti z 81. členom zakona, se obdavči kot dividende (3. točka četrtega odstavka 90. člena ZDoh-2);
kapitalski dobiček, dosežen z odsvojitvijo delnice oziroma deleža v investicijskem skladu (to je investicijski kuponi iz 3. točke 93. člena ZDoh-2), se obdavči v skladu s poglavjem III.6.3. zakona (Dobiček iz kapitala).
Torej: »V mesecu natečene obresti, ki se izplačajo imetniku fleksibilnega računa, se torej obdavčijo kot obresti, dobički, doseženi z odsvojitvijo delnice oziroma deleža v skladu, pa se obdavčijo kot dobiček iz kapitala.«

Spomnimo še, da obresti do tisoč evrov na leto niso obdavčene, davek na kapitalski dobiček pa znaša 25 odstotkov.

Kaj je treba, torej, povedati Fursu?
Fursu torej ne bo treba napovedati prejema obresti, če bodo te nižje od tisoč evrov v davčnem letu. Ker pa se tudi vrednost vložka ne bo spremenila, kapitalskega dobička pri tem ne bo. Boste pa morali Fursu vseeno poročati, če boste iz naložbe izstopili, saj gre za odsvojitev vrednostnega papirja. Ne bo pa davka.

Še posebno opozorilo: pozor pri obračunavanju dnevnih obresti
Med testiranjem produkta smo opazili, da Revolut enkrat ni obračunal dnevnih obresti. To je treba posebej reklamirati ter posebej poudariti, da ne gre za zamik pri obračunu po pologu. Obresti se namreč po pologu začnejo obračunavati dva dni kasneje.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in dzoni2k2