Citat:
Uporabnik Maver pravi:
Sem iz vasi drugace, tako da so mi te zadeve znane ... med studijem sem pa zivel v LJ, tako da mi je znano in mestno in vasko zivljenje. Ampak pac ne gre, nisem clovek za spoznavanja. Lahko grem na morje (ali kaj podobnega) 15x, pa zagotovo nikogar tam ne bom spoznal. Tako da s tem sem se ze sprijaznil, utopicno je pricakovati, da se bo kaj spremenilo.
Eno hitro mnenje, morda napačno, ker nimam vseh informacij.
Ti imaš problem z ''iskanjem punce'' in samoto. S tem si tako obremenjen, da verjetno vidiš v vsaki punci potencialno kandidatko za ženo, kar je popolnoma narobe. To se nekako čuti, kar vpliva tudi na tvojo sproščenost, itd.
Najprej moraš biti zadovoljen s svojim življenjem SAM. Torej, poglej kaj lahko izboljšaš ZASE in da se boš ti bolje počutil. Ko enkrat to dosežeš, je zadeva rešena in se bodo punce same lepile nate. In pa seveda, če vidiš kakšno punco, greš z njo na pijačo, je ne imej z potencialno ženo. Ti greš z njo na pijačo, da bo tebi fajn (to ne pomeni, da bodi zajeb. egoist: cilj pijačke naj bo, da se imata oba fajn in ne, da boš šel še na drugi zmenek, pa tretji in potem bo že poroka
). Tako boš sproščen in to se čuti. Ni hudič, da slej ko prej ne naletiš na ta pravo. Kolega se je pri 43-ih poročil.
Sedaj pa, da se navežem na stanovanje. Sam sem ''šel'' od doma praktično s srednjo šolo. Dijaški dom, študent, stanovanje z vmesnim par-mesečnim življenjem doma, ko sem iskal stanovanje. Glede na to, da se doma razumeš, ne vem zakaj bi silil v svoje stanovanje. Če nimaš omejitev/problemov s starši in jim še prispevaš za gospodinjstvo je to samo plus za vse. In osamljen si lahko doma v svojem stanovanju ali pa tudi doma pri starših, kjer imaš nekoga zraven. Seveda to velja, če nisi mamin sinček, ker če si, potem boš imel problem, ko boš enkrat pravo srečal.
Torej, naprej delaj na sebi in svojem zadovoljstvu z življenjem ter se ne obremenjuj z iskanjem prave ženske. Le ta bo prišla slej ko prej, fajn pa je, da morda začneš delat v stilu večjega kontakta z ženskami, ampak zgolj kot pijačka, itd. in ne ISKANJE BODOČE ŽENE. Zgoraj so ti že dali nekaj nasvetov kako in kaj.
Še enkrat glede stanovanja: ima pluse in minuse, predvsem te pripravi na samostojno življenje in malo drugače gledaš na določene zadeve. Sam bi šel še enkrat po isti poti, ampak zato še vedno ne mislim, da je za vse to pravilna pot. Hkrati pa ne mislit, da boš s svojim stanovanjem rešil svoj pravi problem
. Sam sem kar nekaj časa živel samsko življenje v svojem stanovanju, pa se mi ni niti enkrat zdelo, da sem osamljen...
Pa še ena zadeva: napisal si, da te pred osamo rešuje služba. To temeljito premisli, ker zadeva definitivno ni ok.