Resno vprašanje glede preselitve na svoje..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Maver pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ce ne znas preziveti sam, toliko bolje za druzbo. Zakon narave pac. Kje pa pise, da moramo ostali prezivljati nesposobneze?
Najbolj bizarno pri vsem pa je, da poleg vseh tezav, ki jih imas isces se zensko. Idealna kombinacija nezrelega cloveka in kakrsnekoli ze zenske. Kombinacije si lahko predstavljamo. Ampak normalne iscejo drugacne. Ti bos sel pa po stopinjah svojega oceta.

Kdo je rekel, da ne znam preziveti sam? Pa poleg kaksnih tezav, o cem govoris? Po kakih stopinjah svojega oceta? Kaj ima pa on tu veze? Ne razumem.
Alkohol, pa take, pa to ...

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Alkohol? Nimam tezav z alkoholom, niti jih nima nihce v moji druzini, sorodstvu ali med kolegi. Vsaj zaenkrat.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Pa gaj ga nekaj drkate fanta. Prišel je po pomoč, torej če mu znate, mu pomagajte, sicer spreglejte poste...ne zavedate se koliko škode lahko naredite tako "ranljivi" osebi.
Torej še enkrat: Nevarno bi se bilo v takem stanju odseliti od doma in izgubiti še tisti stik socializacije, ki ga imaš. Obenem se pa moraš osamosvojiti.
Torej: najprej bi ti svetoval več zahajanja v družbo, če se le da tam kjer je tudi veliko samskih deklet. Ter seveda interesne dejavnosti...
Če ti to ne uspe, si pa seveda čimprej poišči strokovno pomoč in greš nato dalje....vsekakor pa moraš ukrepati takoj, ker po postih sodeč si že ali pa zelo blizu depresije.
Srečno!

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Ne vidim razloga, zakaj bi odšel od doma, če je doma vse OK. Če bi imel resno punco in bi želela živeti skupaj je drugo, ampak, da si potem sam. Sicer pa sam najbolje poznaš starše in veš, če si jim res v breme, da si doma.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
@maver: če praviš, da si iz podeželja si verjetno v hiši ne? Kaj pa če bi si doma naredil svoje stanovanje? Prizidek, nadstropje, karkoli... Ampak celotno stanovanje in da si sam vse delaš, pereš, likaš, kuhaš...

Če praviš, da si zraven službe doma, bi se verjetno preselil v neko stanovanje par km stran, dajal 400-500 mesečno stroškov za nekaj, kar ni tvoje (če nebi stanovanja kupil seveda).

To ti svetujem glede na to, da ne upaš it na svoje, da s starši izgleda shajate skupaj, ker če ne te več nebi bilo tam, bi pa vseeno šel rad stran, že zato, da narediš neko spremembo v življenju.

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Torej še enkrat: Nevarno bi se bilo v takem stanju odseliti od doma in izgubiti še tisti stik socializacije, ki ga imaš. Obenem se pa moraš osamosvojiti.
Torej: najprej bi ti svetoval več zahajanja v družbo, če se le da tam kjer je tudi veliko samskih deklet. Ter seveda interesne dejavnosti...
Če ti to ne uspe, si pa seveda čimprej poišči strokovno pomoč in greš nato dalje....vsekakor pa moraš ukrepati takoj, ker po postih sodeč si že ali pa zelo blizu depresije.
Srečno!

Hvala za nasvet. Morda bom res raje za začetek poiskal strokovno pomoč, da bom lažje shajal s samim sabo. Kam it v družbo, pa da je tam veliko samskih deklet, je pa zame uganka. To pa res ne bi vedel, kam se spravit. Na razne zumbe, aerobike, pilatese in take zadeve ne bi hodil.

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
@maver: če praviš, da si iz podeželja si verjetno v hiši ne? Kaj pa če bi si doma naredil svoje stanovanje? Prizidek, nadstropje, karkoli... Ampak celotno stanovanje in da si sam vse delaš, pereš, likaš, kuhaš...

Če praviš, da si zraven službe doma, bi se verjetno preselil v neko stanovanje par km stran, dajal 400-500 mesečno stroškov za nekaj, kar ni tvoje (če nebi stanovanja kupil seveda).

To ti svetujem glede na to, da ne upaš it na svoje, da s starši izgleda shajate skupaj, ker če ne te več nebi bilo tam, bi pa vseeno šel rad stran, že zato, da narediš neko spremembo v življenju.

Sem v hiši ja. Kaj pa vem, čeprav bi tole brez težav naredil, se mi nekako ne zdi preveč smiselno, ker bom še vedno doma. Morda pa ... bom premislil.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ne ne, to ne bo dobro. Odseli se vsaj 10 km stran
tongue-1.gif
in to čimprej.

Vse kar bo treba znati se boš naučil sproti, nekaj na lastnih napakah, nekaj pa kar tako. Tako boš tudi pridobil nekaj samozavesti.

Zdaj vsi ki mu svetujete kako naj koga spozna... seveda, za vas je to tako naravno kot dihanje. Enim pa pač to ne gre od rok. Ocenjujem, da cca 5 do 10% ni zmožnih furanja zveze in pač ostanejo samski iz žnj razlogov. Če misliš da je s tabo tudi tako, se bo pač treba sprijaznit, ni pa to enostavno.

Anyway:

nike-logo.jpg

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Citat:
Uporabnik Maver pravi:
... pred podobno dilemo. Zivim pri starsih ... in placujem polovico stroskov... Vseeno pa bi kdaj rad imel malo zasebnosti in zato razmisljam, da bi sel na svoje. Sluzbo imam zelo solidno ....nimam punce, vsi prijatelji pa so prakticno ze vsak po svoje ..... cez par let star 30. Hvala.

Si v obdobju ko tudi zakrnjeni samci in piflarji najdejo dekleta, ker so tudi punce tvojih let same....

MIslim, da imas dve vprasanji: 1) zivljenje v vezi in 2) lastno gospodinjstvo.

Oba elementa sta sicer povezana, vendar sta neodvisna. Za dusevno higieno je bolje imeti svoje lastno gospodinjstvo in biti popolnoma odgovoren sam zase.

Kar se pa deklet tice: Ce imas res dobro sluzbo se bo (na zalost prevec) "pleh pick" metalo za tabo (sedaj ves od kod pride prislov "plehko"). Najdi svoje okolje, kjer je tebi "v redu" - ce hodis v hribe - ce ne tezis, ti ne bo nihce zemeril ce hodis enako hitro in se pridruzis kaki skupini (kjer so punce). Ce bos v koci prespal tudi lahko marsikoga srecas. Samo tvoj cilj ne sme biti; tako imeti 5 otrok, ampak se morda zmeniti za naslednjo turo.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
kot si sam prepričan, da ženskam nisi všeč, torej veš neko lastnost da ti ni všeč na tebi.. telo, govor, šlampast, itd?.. lahko bi kaj na tem delal, ker poznam folk k sicer ni biser lepote pa majo luštne punce, je pa res da so lapavi in na to ženske najbolj palijo.. tak da, za vsakiga nekje ena rožca raste
wink-1.gif
Napiši si svoje najslabše lastnosti v beležko in delaj na tem da jih odstraniš, ko bo samozavest rastla bodo tudi ljudje okoli tebe to videli

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
NI GA BOLJŠEGA kot imeti svoj lasten (ne)mir in svoj lasten (ne)red!!!! Neprecenljivo! Včasih bi človk kr dvojno najemnino plačal, ko se tega zave:))

Bojazen, da ti bo dolgčas?? Mislim, da je čisto odveč, ko bo potrebno začet likat, prat, skrbet kaj v usta dat, sam pospravit celo stanovanje, mal drugač na finance gledat, ker ne bo več tolk na trr ostajalo...
wink-1.gif

Jp, pa tudi psihološko bo lažje potem kako babo najdet, ker ne boš omejen kam jo pelat, kako bodo tvoji reagiral... Pa tudi ona bo rajši prišla na obisk in prespat, ker je ne bo skrbelo, da ne bo njeno prvo srečanje s fotrom ob 2h zjutraj, ko se bota oba odpravla na wc:)))

Če imate bajto, dost velko parcelo in vredu lokacijo, bi pa jst raje razmišljal o širitvi/preureditvi hiše. Da postaneta dve čisto ločeni bivalni enoti in tudi dvorišča!!

Hobijeve se ne išče, da boš tam babo našel
smile-1.gif

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
No pa se po 5 straneh prebiranja oglasim. Nekateri ste mi izstrelili samozavest v zvezde in že počasi iščem, s starši sem pa tudi dogovorjen, da se pusti mojo sobo pri miru, če se zaradi bilokaterega razloga odločim vrniti(finance.. itd.). Gledam pa tudi, da ima stanovanje vsaj kak hladilnik in štedilnik že notri, da se lahko vmiru kaj skuha in ohladi.

Povejte mi glede na to, da nekateri v oglas pišejo, da so stroški že zajeti v najemnino. Kateri stroški so to točno?
Glede mojega naslova raje pustim starega v primeru preselitve?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
naslov pusti pri miru. Vse kar naročiš z neta si pa naročiš na nov naslov. tko da na dom prihajajo samo kaka državna pošta:)

glede stroškov je potrebno pa vprašat pa fajn bi blo potem tudi v pogodbo napisat.
elektrika, komunala (voda, smeti...), internet, tv, čistilka, popravilo skupnih prostorov v bloku, plačevanje v sklad...

če je plinska bomba, to si sam menjaš in plačuješ.
pa pozanimat se je potrebno kako je pozimi z ogrevanjem in stroški.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Ne vidim razloga, zakaj bi odšel od doma, če je doma vse OK. Če bi imel resno punco in bi želela živeti skupaj je drugo, ampak, da si potem sam. Sicer pa sam najbolje poznaš starše in veš, če si jim res v breme, da si doma.
Ampak verjetno pa ne more škoditi pri spoznavanju deklet, če je človek na svojem?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik bozicek pravi:
No pa se po 5 straneh prebiranja oglasim. Nekateri ste mi izstrelili samozavest v zvezde in že počasi iščem, s starši sem pa tudi dogovorjen, da se pusti mojo sobo pri miru, če se zaradi bilokaterega razloga odločim vrniti(finance.. itd.). Gledam pa tudi, da ima stanovanje vsaj kak hladilnik in štedilnik že notri, da se lahko vmiru kaj skuha in ohladi.

Povejte mi glede na to, da nekateri v oglas pišejo, da so stroški že zajeti v najemnino. Kateri stroški so to točno?
Glede mojega naslova raje pustim starega v primeru preselitve?

No, fino
smile-1.gif

Stroški so ponavadi vključeni v ceno v privatnih hišah.

Samo ne išči zdaj stanovanja po ceni stroškov, ampak po LOKACIJI!, ki ti ustreza.
Namreč, če se ne boš dobro počutil v novem domu, boš hitro nazaj pri starših.

Raje išči 3-4 mesece, kot pa da se zaletiš!!!!

Ko najdeš lokacijo, ki ti ustreza, pa vprašaj lastnika, kateri stroški so vključeni
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Pametni pravi:
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Ampak verjetno pa ne more škoditi pri spoznavanju deklet, če je človek na svojem?

Če si star tam do 23 je itak vseeno, če si pa nekako blizu 30 ali že čez, potem pa res ne škodi

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Maver pravi:
Sem iz vasi drugace, tako da so mi te zadeve znane ... med studijem sem pa zivel v LJ, tako da mi je znano in mestno in vasko zivljenje. Ampak pac ne gre, nisem clovek za spoznavanja. Lahko grem na morje (ali kaj podobnega) 15x, pa zagotovo nikogar tam ne bom spoznal. Tako da s tem sem se ze sprijaznil, utopicno je pricakovati, da se bo kaj spremenilo.
Eno hitro mnenje, morda napačno, ker nimam vseh informacij.
Ti imaš problem z ''iskanjem punce'' in samoto. S tem si tako obremenjen, da verjetno vidiš v vsaki punci potencialno kandidatko za ženo, kar je popolnoma narobe. To se nekako čuti, kar vpliva tudi na tvojo sproščenost, itd.
Najprej moraš biti zadovoljen s svojim življenjem SAM. Torej, poglej kaj lahko izboljšaš ZASE in da se boš ti bolje počutil. Ko enkrat to dosežeš, je zadeva rešena in se bodo punce same lepile nate. In pa seveda, če vidiš kakšno punco, greš z njo na pijačo, je ne imej z potencialno ženo. Ti greš z njo na pijačo, da bo tebi fajn (to ne pomeni, da bodi zajeb. egoist: cilj pijačke naj bo, da se imata oba fajn in ne, da boš šel še na drugi zmenek, pa tretji in potem bo že poroka
grin1.gif
). Tako boš sproščen in to se čuti. Ni hudič, da slej ko prej ne naletiš na ta pravo. Kolega se je pri 43-ih poročil.
Sedaj pa, da se navežem na stanovanje. Sam sem ''šel'' od doma praktično s srednjo šolo. Dijaški dom, študent, stanovanje z vmesnim par-mesečnim življenjem doma, ko sem iskal stanovanje. Glede na to, da se doma razumeš, ne vem zakaj bi silil v svoje stanovanje. Če nimaš omejitev/problemov s starši in jim še prispevaš za gospodinjstvo je to samo plus za vse. In osamljen si lahko doma v svojem stanovanju ali pa tudi doma pri starših, kjer imaš nekoga zraven. Seveda to velja, če nisi mamin sinček, ker če si, potem boš imel problem, ko boš enkrat pravo srečal.
grims-1.gif

Torej, naprej delaj na sebi in svojem zadovoljstvu z življenjem ter se ne obremenjuj z iskanjem prave ženske. Le ta bo prišla slej ko prej, fajn pa je, da morda začneš delat v stilu večjega kontakta z ženskami, ampak zgolj kot pijačka, itd. in ne ISKANJE BODOČE ŽENE. Zgoraj so ti že dali nekaj nasvetov kako in kaj.

Še enkrat glede stanovanja: ima pluse in minuse, predvsem te pripravi na samostojno življenje in malo drugače gledaš na določene zadeve. Sam bi šel še enkrat po isti poti, ampak zato še vedno ne mislim, da je za vse to pravilna pot. Hkrati pa ne mislit, da boš s svojim stanovanjem rešil svoj pravi problem
wink-1.gif
. Sam sem kar nekaj časa živel samsko življenje v svojem stanovanju, pa se mi ni niti enkrat zdelo, da sem osamljen...
Pa še ena zadeva: napisal si, da te pred osamo rešuje služba. To temeljito premisli, ker zadeva definitivno ni ok.
wink-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kot prvo ne obremenjuje se z ostalimi, kako imajo že punco in otroke.
Kot drugo ne veš koliko stane otrok, vrtec, šola, ..., če si lahko prvoščiš potem kar, to kar eni počnejo in računajo na državo, ne vem kdo je tu bolj bolan, naj za otroke poskrbijo sami.
Kot tretjič, če imaš doma plac in se razumeš potem zakaj nebi ostal doma
Kot četrtič še enkrat PORKADIJO NEHAJTE SE ŽE OBREMENJAVT Z DRUGIMI, ker tak ki se take igre gre je z njim nekaj hudo narobe. A če ima sosed nov avto ga moraš tud ti imet, če gre sosed na Karibe moraš tud ti it, če ima sosed novo teraso moraš tud ti jo met.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zakaj pa sam ne bi imel? Razen, če imaš tak dobrega soseda, da ti svoje brezplačno posoja ...