Resnica o dokumentarcu Zeitgeist

Resnica o Zeitgeist

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
trust, dober si,
zmaga.gif

na zelo zvit nacin poves kaj si mislis o tem dokumentarcu,

termin ogleda je izvrstno izbran
aplauz.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj misliš, da bi se morala prevrnit kot drevo v gozdu?

Jaz mislim, da bi se mogla vrhova dvojčkov odlomit in pasti vstran, antena na vrhu vsakega dvojčka bi se morala obrnit za 180 stopinj. Večkrat kot sem videl posnetek rušitve dvojčkov, bolj je izgledalo, kot da bi se nosilni stebri lomili od vrha navzdol nadstropje za nadstropjem. Men se je zdelo kot, da je ekipa začela na vrhu in v vsakem nadstropju požagala nosilne stebre.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
hja ... no ... hmmm ...

Narobe misliš.
evil.gif

Na vseh posnetkih se zelo lepo vidi, da se je rušitev začela v tistih štukih, kamor sta trčila aviona. Pač tam, kjer so bili nosilni stebri močno deformirani oz. celo pretrgani. Potem pa dalje po načelu hišica iz kart. Vrhnja dela sta se pa sesula vase šele mnogo nižje spodaj, ko je bilo že vse skupaj zavito v prah in dim.

Zakaj pa bi se morala antena obrnit za 180 stopinj, to pa veš samo ti.
sprasujem se.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Če ste gledali na youtubu, ko so snemali v živo spodaj par 10m od WTC-ja in intervijuvali ene gasilce, se je večkrat slišal močan pok, gasilci samo wtf?? in vsi gledali gor, kaj se dogaja

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Poskusne eksplozije so delal pred taglavno, saj to že vsi vemo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Trk letala je povzročil deformacijo stebrov na mestu trka. Vsaj en steber, če ne dva, je bil gotovo manj poškodovan, zato bi se moral vrh nagnit, zavrtet in padet navzdol. Tako je moje mnenje.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
9.11. me je okrog 15.ure poklical kolega iz USA, in mi samo rekel "DAJ NA CNN".

To storim, gledam par minut in vidim, kako se letlao zaleti v WTC.
OK, najprej pomislim, da je to posnetek. Šele čez nekaj minut ugotovim, da sem pravzaprav v živo videl, ko se je drugo letalo zaletelo v stolp.

Skratka, meni se zdi čudno to, da je bil CNN na tako odlični poziciji, kot bi gledal pripravljeni prenos nekega dogodka.

Še danes mi ni jasno!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
konstrukcija ni bla sposobna prenest nagibov...
konstrukcija se je prej sesedla sama v sebe kot bi se uspela nagnit
kapiš? če bi imel beton ali cigle bi še nekak šlo recimo.....

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Kolkor se spomniim ,so v filmu povedali, da bi dvojčka prestala trk letala bilokje na stolpnici...
Da bi se odlomil, pa misli verjetno kot drevo, če je odneslo recimo 2 nadstropji, bi se vrh pač nagnil.
Še vedno ni jasno, kaj je to pokalo. Nosilni stebri, zakaj pa? Je to pokanje pomenilo odstopanje stebrov od vsebine, jedra stolpov?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kolkor se spomniim ,so v filmu povedali, da bi dvojčka prestala trk letala bilokje na stolpnici...

"Pozabili" so povedati, da je to letalo Boeing 707 (največje potniško letalo tistega časa ob projektiranju dvojčkov) pri pristajalni hitrosti (pa še o tem niso nikoli našli kakih dokumentov, verjetno je samo urbana legenda).
Ne pa Boeing 757 s 7x večjo kinetilno energijo ob trku.
ne-ne-1.gif

Glede na dokumente je bolo potrganih kar precej več stebrov, no, saj so se konci odlomili.

Zakaj je pa imel CNN kamere že tam ob drugem trku? Ja hudiča, prvi trk je bil kake pol ure prej, če pa taka ugledna TV hiša ni sposobna namontirat 20 kamer za živo predvajanje v največ 10 minutah, potem pa ...
confused-1.gif

Od prvega trka pa tako ali tako obstajata samo dva posnetka amaterjev.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
ja... če bi blo zazidano tak kot se spodobi... ne pa da so šparali na protipožarni zaščiti
smile-1.gif

pa saj so lepo razložili... prvi so popustili notranji sredinski stebri, kjer je bla najvišja temp.
posledično se je samo sesedel skup brez nagibanja

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pa akj ste vsi mahnjeni na te Američani, k tok komentirate, kaj pa druge vsebine dokumentarca.
Banke
Religija (sonce-Kristus)
itd.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
meni je del o religiji najbolj zanimiv. to da je krscanstvo povzelo bozanstva od prej in jih "moderniziralo" je ze nekaj casa znano in tudi logicno.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
A nista bila stolpa narejena iz notranje "nosilne" konstrukcije, letalo pa je priletelo v zunanji del.
Kar pomeni da je glavni del stavbe ostal nepoškodovan. Kako se lahko vseeno vse sesuje?

Pa une eksplozije so tud ...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Ni res! Misliš, da bi američani šli razvijat internet (kolikor vem so bili oni "naročniki" v cernu), če ne bi bilo grožnje da radioaktivni delci blokerajo signal radijskih valov (mogoče tudi sam crap nalagam
grin1.gif
se mi pa zdi da imam kar prav).
Mal je krep ja, nisi pa čist falil
grin1.gif

V kratkem. Jedrski udar bi onesposobil vse električne stroje v določenem radiju. Zato bi bilo tvegano imet en ali pa dva centralna računalnika po nekih fiksnih komunikacijah. Treba je bilo računalnike razpršit v mrežo, ki nima centralnega nadzora. Od tu potreba po decentraliziranem omrežju. To je pa v glavnem vse kar je vojska nardila, omrežje je prešlo v univerzitetno sfero in tam je nastajal internet kot ga poznamo danes.

Citat:
Mogoče, ampak šele čez 20 let, po vsej varjetnosti pa ne. A ni blo leta 1800 tako, da so mislil, da je vse kar je lahko izumljeno že izumljeno, pa poglej kje smo zdej, kemija, vojska zihr pospešila, strojnice in letala tudi, reaktivni pogon - dolfi med 2 sv vojno hotel met...
Kontrolo atomov so pa japonci dobil od američanov Varjetno bi se vse dalo narediti v mirnem času, ampak počasneje in polovico od teh stvari se ne bi spomnili...
Si zihr glede tvojega mišljenja?
Ti sklepaš po posledicah. Človeštvo je ves čas živelo v vojnah, torej so vojne koristne za razvoj, saj smo danes precej tehnološko napredni. Treba pa je pogledat celoto. Vojna tehnologija zahteva izume in aplikacije samo določenega tipa. Torej vzpodbuja razvoj uničevalne tehnologije, ki mora biti vrhunsko podprta. Iz te podpore padajo drobtine ostalim kot koristna tehnologija za vse, kot si navedel primer začetka interneta. Samo bistvo tehnologije pa je za človeštvo škodljivo. A rabi vsak bombo v kleti? Zaradi tega dobiš vtis, da vojna vzbodbuja razvoj.

Dejansko pa je ves razvojni čas in denar, ki je usmerjen v uničevanje, kontrolo, ... izgubljen za koristen razvoj, ki bi bil v dobrobit vseh. Brez vojn bi torej imeli veliko več človeku koristne tehnologije, kot jo imamo danes.

Vojna tudi ni potrebna kot vzpodbujevalec razvoja in idej. Nasprotno, mir je prava vzpodbuda za kreativen in radoveden človeški um.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Letalo samo je povzročilo malo škode, glavnino je povzrročilo gorenje hektolitrov kerozina, ki se je iz letalskih rezervoarjev razlilo po bajti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
A nista bila stolpa narejena iz notranje "nosilne" konstrukcije, letalo pa je priletelo v zunanji del.
Kar pomeni da je glavni del stavbe ostal nepoškodovan. Kako se lahko vseeno vse sesuje?

Pa une eksplozije so tud ...

letalo je prebilo dovolj daleč, da je poln rezervoar goriva naredil svoje na slabo protipožarno zaščiteni nosilni konstrukciji
ostalo pa je igranje domin