Resnica nazivu narodnega heroja

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To je bilo pa tudi vse...
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No, del britanskega matičnega ozemlja (otok guersney al kaj že) je bil med 2. svetovono vojno okupiran s strani nemčije. Britanska vlada je prebivalcem in civilnim oblastem ukazala, da naj bodo lepo pridkani...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Marijan F. Kranjc jih navaja 169.[/url]

Mozno, do 1957 je bilo toliko. V vsakem primeru stevilka ni niti vazna ,ker gre za majhno skupino ljudi. Od tega je mogoce le pescica zivih (ce sploh). Res aktualna i pereca problematika.

Kako že pravijo dol: Na mrtvog lava i zec [censored] diže, ali po naše: Po mrtvem levu še zajček opleta s tičem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Meni so stvari povsem jasne, tebi pa očitno ne. Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili...ja ker je pogoj herojska drža proti razrednemu sovražniku, so vsi ti heroji torej bili poleg tega ustrezno marksitično idelološko opremljeni. Preposto. Razne zate in tvojo kolegico.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Meni so stvari povsem jasne, tebi pa očitno ne. Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili...ja ker je pogoj herojska drža proti razrednemu sovražniku, so vsi ti heroji torej bili poleg tega ustrezno marksitično idelološko opremljeni. Preposto. Razne zate in tvojo kolegico.

Se enkrat....
Da so lahko delali so delali so morali obstajati in njihov obstoj pod nacisti je bil pod velikim vprasajem gleda na to da so Slovani. Oni so heroji. Tvoje pljuvanje po njih pa govori precej vec o tebi in tvoji vzgoji kot o njih. Ce bos preveril seznam da bos ugotovil "ideoloska opremljenost" ni bila pogoj. Ocitno ni dovolj preprosto zapisano za nekatere.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Usoda nacifašizma in s tem povezana usoda Slovencev se ni odločala v nekaj manjših spopadih in akcijah na ozemlju Slovenije, ampak na velikih bojiščih in v velikih bitkah ter strateških bombardiranjih, katerih izid je zlomil navezo berlin-rim-tokio. Za naziv heroja pa smo že ugotovili, da je bil nujen pogoj herojska drža proti razrednim sovražnikom, zato verjetno res ni bilo potrebno pri opisu vsakega heroja in njegovih dejanj še dopisati, da je bil znan po tem, da je imel ustrezno herojsko držo proti razrednemu neprijatelju, saj je bilo to samoumevno za naziv heroja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Za naziv heroja pa smo že ugotovili, da je bil nujen pogoj herojska drža proti razrednim sovražnikom, zato verjetno res ni bilo potrebno pri opisu vsakega heroja in njegovih dejanj še dopisati, da je bil znan po tem, da je imel ustrezno herojsko držo proti razrednemu neprijatelju, saj je bilo to samoumevno za naziv heroja.

Ste ugotovili?
crazy1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.713
2.426
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili

glih ti veš od koga si
hysterical-1.gif

Si defitivno od mame, vse ostalo je lahko kaj drugega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.511
7.705
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
zanimivo bi bilo izvedet kaj so bile te akcije po vojni v katerih je umrlo teh 66 narodnih herojev. A to so bile akcije ko je revolucionarna nova oblast med svojimi cistila? Sej unih 10000+ ki lezijo po kocevskih jamah je tud padlo v akciji po vojni. Vprasanje samo cigava akcija zoper koga je bila.

Kot sem ze napisal - ti kvazi narodni heroji so isto zlorabljena zadeva kot nosilci spomenic itd... In v novodobnih zdruzenjih je isto - tok zgodbic o veteranih iz leta 91 kot sem jih slisal - razne tajnice ki so bile v zakloniscih, ljudje ki so bili vseh 10 dni v tujini itd...

Zal je NOB prekrit s kupom gnoja ki so ga nanj vrgli tisti ki so ga izrabili za izvedbo revolucije. In zalostno je poznati ljudi, ki so pri 16 sli v partizane, ljudi ki so bli kurircki itd... Pa jih je potem socializem 50 let tlacil. In ravno zaradi takih (ki so zame vsi heroji - lahko bi sedeli in cakali doma kot vecina drugih) se mi zdijo razni narodni heroji ena navadna politizacija NOB.

@eazy ob vseh znanih zgodovinskih dejstvih, zgodovina ne bi bila bistveno drugacna pa ce bi partizansko gibanje v sloveniji bilo ali pa ne. No povojna bi morda bila drugacna v smislu tega kdo bi pri nas prevzel oblast, vendar menim da bi vsi mi enako ali pa bolje ziveli tudi ce partija ne bi izvedla revolucije.

Na njegovem linku je poimenski seznam in kraj/nacin smrti. Ce se ze komu da ali zdi smiselno po 45ih letih prekopovati zivljenja 150tih Slovencev. Preden zacnes uporabljati "kvazi" vsaj priblizno prever usode teh ljudi.

Po bitki je lahko biti general... Ce bi evropski narodi razmisljali na podoben nacin bi Evropa koncala pod nacisti.

Česa ne razumeš? Mene zanima kako lahko kot narodni heroj padeš v akciji po koncu vojne?! Ko je konec sovražnosti? In na linku ki ga omenjaš ni možno ugotoviti kdo od tistih na seznamu se morda uvršča v tistih 66 ki so umrli v nekih akcijah po vojni. kaj so bli to? Vosovci ki so jim spodletele likvidacije? A veš če je vojne konec in ni več sovražnika ki bi te lahko ubil ker se je pač predal, potem mi ni jasno kako jih je lahko kar 66 umrlo iz ljubega miru.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili

glih ti veš od koga si
hysterical-1.gif

Si defitivno od mame, vse ostalo je lahko kaj drugega.

Ne wem sicer, kako je pri vas, pri nas zadeve kar držijo...kaj so pa tvoji predniki delal??? a so v dobrovniku stražil jude v madžarski uniformi pa govorili 'igen' okupatorju?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Česa ne razumeš? Mene zanima kako lahko kot narodni heroj padeš v akciji po koncu vojne?! Ko je konec sovražnosti? In na linku ki ga omenjaš ni možno ugotoviti kdo od tistih na seznamu se morda uvršča v tistih 66 ki so umrli v nekih akcijah po vojni. kaj so bli to? Vosovci ki so jim spodletele likvidacije? A veš če je vojne konec in ni več sovražnika ki bi te lahko ubil ker se je pač predal, potem mi ni jasno kako jih je lahko kar 66 umrlo iz ljubega miru.

Cisto preprosto, vojna se ni ustavila tocno dolocenega dne za vse... Se dolgo po WWII so partizani lovili "ostanke" po gozdovih. Tudi pri aretaciji Draze M. (po oh in sploh pomembnem koncu sovraznosti) se je streljalo. Ce te tako zelo zanima usoda 66 ljudi v vsaj 25mio drzavi gres lahko preverjeti datum in vzrok vsakega posebaj. Streljalo se je tudi pri sprejemu emigrantskih "gostov", ki so hodili v YU zganjat p..... Eden najbolj znanih sprejemov se je zgodil 1974
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ja pa leta 1981 je en albanec skenslu do smrti 4 policaje mogoče so tud ti ratal heroji, sicer ni bil ravno razredni sovražnik...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Se nekaj zanimivih podatkov:
Od '45 do '85 so emigranti izvedli 657 teroristicnih akcij, umrlo je 82 Jugoslovanov i nekaj tujcev. Na ozemlju YU so uspesno izvedli 40, 60 krat pa niso bili tako uspesni
evil.gif
Vse skupaj je umrlo 30 ljudi.

O cem si filozofiral? O koncu sovraznosti?
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Od '45 do '85 so emigranti izvedli 657 teroristicnih akcij, umrlo je 82 Jugoslovanov i nekaj tujcev. Na ozemlju YU so uspesno izvedli 40, 60 krat pa niso bili tako uspesni
evil.gif

smirk-1.gif

aja in leta 1974 je šlo za narodnoosvobodilni boj???? Ja mogoče res, ampak v tem primeru bi se za 'svobodo' borila kvečjemu druga stran...
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
evil.gif

smirk-1.gif

aja in leta 1974 je šlo za narodnoosvobodilni boj???? Ja mogoče res, ampak v tem primeru bi se za 'svobodo' borila kvečjemu druga stran...
grin1.gif

Ne, ce ustasi iz WWII pridejo v YU po koncu vojne gre skupinski turizem. Morebiten obracun se kvalificira kot "druzinsko nasilje"
stupid-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.511
7.705
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
evil.gif

smirk-1.gif

Glede na znano dejstvo, da je SDV tudi v tujini organizirala teroristične napade, ki so fingirali delovanje Jugoslovanskih emigrantov, so te tvoje statistike zaneslive ravno toliko kot štetje prometa lokalnega pijančka. Znani so primeri vpradov tujih terorističnih skupin, veliko vprašanje pa je, koliko je bilo umorov s strani SDV ali njenih predhodnic, ki pa so bili prikriti s fingiranim terorizmom.

Ampak glej razlika med nama je ta, da jaz skušam objektivno gledat na zadeve ti pa se ne moreš otresti tega kar so te kot pionirčka naučili in si nisi sposoben priznati da je bila velika večina stvari v jugi vsaj delna ali pa popolna laž. in zato ker primerov ko so folku na veliko lagali ni malo in ker je vsem jasno da se je v določenih obdobjih juge nad morebitno opozicijo izvajalo takšno ali drugačno nasilje, zato nihče več ne verjame trditvam ki so jih postavili uradniki v času juge.

To je tko kot župnik ki ti celo življenje govori da ne krast, pol ga pa ti dobiš da krade. A mu boš karkoli še verjel? Je verjetno ne ane oz bo vedno senca dvoma. In ko se na nekem seznamu pojavi 66 ljudi ki so umrli v akcijah po vojni, se vsakdo resen vprasa kake akcije zaboga so pa to imeli. In glede na osebna pričevanja ljudi ki so bili v partizanih od leta 41 pa niso dobili spomenice ker so jih za njihovo enoto ze razdelili vec kot pa je sploh blo not folka (ja ddddddd od 30 jih je 20 dobilo, še 20 je bilo pa politično primernih ki pa partizanov od blizu tudi povohali niso), lahko razumeš da se mi zdijo vsa ta odlikovanja ravno tako zlagana kot je bil zlagan sam sistem v jugi

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
teli iz 2 svetovne vojne so morali biti pa še kar stari leta 1974 potem je šlo za obračun ostarelih 'gerojev' in ustašev???? V glavnm, vsi v topicu so dojel point, razen tebe. In ga tudi nikdar ne boš, tko da lahko kar nehamo. Ajd, qohen...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Kaj tocno si zelel povedati? Da je imela YU nekaj proti ustaski/cetniski emigraciji?
shocked-1.gif

Da so obracunavali ceprav sem ti ze zapisal podatke o zrtvah?
smirk-1.gif

Pripadniki SDV so nekaj prikrivali tako da so aretirane postavili pred sodice
aplauz.gif

Nimam prav nobenih dvomov da lahko 66 ljudi brez problema umre po uradnem koncu sovraznosti. To je bila ogromna povrsina, ogromno ljudi. Tudi pri najbolj znani aretaciji OZNE (sodelovalo ogromno ljudi) ni slo vse po planu in bi brez problema lahko umrlo 50-60 obvescevalcev. Pa govorimo o samo 1 akciji
smirk-1.gif

Govoriti o zlaganih odlikovanjih pri poimenskem seznamu (umorjenih, mucenih do smrti, deportiranih v Aushwitz, itd) je malce bolano.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
teli iz 2 svetovne vojne so morali biti pa še kar stari leta 1974 potem je šlo za obračun ostarelih 'gerojev' in ustašev???? V glavnm, vsi v topicu so dojel point, razen tebe. In ga tudi nikdar ne boš, tko da lahko kar nehamo. Ajd, qohen...

spet "ste"? katero imaginarno skupino predstavljas?
17758-icon_confused.gif