Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Marijan F. Kranjc jih navaja 169.[/url]
Mozno, do 1957 je bilo toliko. V vsakem primeru stevilka ni niti vazna ,ker gre za majhno skupino ljudi. Od tega je mogoce le pescica zivih (ce sploh). Res aktualna i pereca problematika.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Meni so stvari povsem jasne, tebi pa očitno ne. Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili...ja ker je pogoj herojska drža proti razrednemu sovražniku, so vsi ti heroji torej bili poleg tega ustrezno marksitično idelološko opremljeni. Preposto. Razne zate in tvojo kolegico.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Za naziv heroja pa smo že ugotovili, da je bil nujen pogoj herojska drža proti razrednim sovražnikom, zato verjetno res ni bilo potrebno pri opisu vsakega heroja in njegovih dejanj še dopisati, da je bil znan po tem, da je imel ustrezno herojsko držo proti razrednemu neprijatelju, saj je bilo to samoumevno za naziv heroja.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
zanimivo bi bilo izvedet kaj so bile te akcije po vojni v katerih je umrlo teh 66 narodnih herojev. A to so bile akcije ko je revolucionarna nova oblast med svojimi cistila? Sej unih 10000+ ki lezijo po kocevskih jamah je tud padlo v akciji po vojni. Vprasanje samo cigava akcija zoper koga je bila.
Kot sem ze napisal - ti kvazi narodni heroji so isto zlorabljena zadeva kot nosilci spomenic itd... In v novodobnih zdruzenjih je isto - tok zgodbic o veteranih iz leta 91 kot sem jih slisal - razne tajnice ki so bile v zakloniscih, ljudje ki so bili vseh 10 dni v tujini itd...
Zal je NOB prekrit s kupom gnoja ki so ga nanj vrgli tisti ki so ga izrabili za izvedbo revolucije. In zalostno je poznati ljudi, ki so pri 16 sli v partizane, ljudi ki so bli kurircki itd... Pa jih je potem socializem 50 let tlacil. In ravno zaradi takih (ki so zame vsi heroji - lahko bi sedeli in cakali doma kot vecina drugih) se mi zdijo razni narodni heroji ena navadna politizacija NOB.
@eazy ob vseh znanih zgodovinskih dejstvih, zgodovina ne bi bila bistveno drugacna pa ce bi partizansko gibanje v sloveniji bilo ali pa ne. No povojna bi morda bila drugacna v smislu tega kdo bi pri nas prevzel oblast, vendar menim da bi vsi mi enako ali pa bolje ziveli tudi ce partija ne bi izvedla revolucije.
Na njegovem linku je poimenski seznam in kraj/nacin smrti. Ce se ze komu da ali zdi smiselno po 45ih letih prekopovati zivljenja 150tih Slovencev. Preden zacnes uporabljati "kvazi" vsaj priblizno prever usode teh ljudi.
Po bitki je lahko biti general... Ce bi evropski narodi razmisljali na podoben nacin bi Evropa koncala pod nacisti.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Obstajam, ker so moji predniki delali otroke...
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Obstajam, ker so moji predniki delali otroke, ne pa zaradi nekih partizanov, me niso oni naredili
glih ti veš od koga si![]()
Si defitivno od mame, vse ostalo je lahko kaj drugega.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Česa ne razumeš? Mene zanima kako lahko kot narodni heroj padeš v akciji po koncu vojne?! Ko je konec sovražnosti? In na linku ki ga omenjaš ni možno ugotoviti kdo od tistih na seznamu se morda uvršča v tistih 66 ki so umrli v nekih akcijah po vojni. kaj so bli to? Vosovci ki so jim spodletele likvidacije? A veš če je vojne konec in ni več sovražnika ki bi te lahko ubil ker se je pač predal, potem mi ni jasno kako jih je lahko kar 66 umrlo iz ljubega miru.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Se nekaj zanimivih podatkov:
Od '45 do '85 so emigranti izvedli 657 teroristicnih akcij, umrlo je 82 Jugoslovanov i nekaj tujcev. Na ozemlju YU so uspesno izvedli 40, 60 krat pa niso bili tako uspesniVse skupaj je umrlo 30 ljudi.![]()
O cem si filozofiral? O koncu sovraznosti?![]()
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Od '45 do '85 so emigranti izvedli 657 teroristicnih akcij, umrlo je 82 Jugoslovanov i nekaj tujcev. Na ozemlju YU so uspesno izvedli 40, 60 krat pa niso bili tako uspesniVse skupaj je umrlo 30 ljudi.![]()
aja in leta 1974 je šlo za narodnoosvobodilni boj???? Ja mogoče res, ampak v tem primeru bi se za 'svobodo' borila kvečjemu druga stran...![]()
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
teli iz 2 svetovne vojne so morali biti pa še kar stari leta 1974 potem je šlo za obračun ostarelih 'gerojev' in ustašev???? V glavnm, vsi v topicu so dojel point, razen tebe. In ga tudi nikdar ne boš, tko da lahko kar nehamo. Ajd, qohen...