resni problemi z garminom

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Kolega ima še en problem,odgovora pa se nisem zasledil tukaj.
Kolega ima dostavo in ima več garminov novih in starih.Na nekaterih so še original karte,na drugih piratske.
Ker preko svojega kompa v pisarni pošilja preko nekega programa koordinate direkt na garmin ,morajo garmini biti nenehno priklopljeni na napajalni kabel.naj pa omenim,da ima zato posebne kable in ne teh,ki so priloženi ob nakupu,ti kabli bi naj uravnavali napetost.
PROBLEM:
od časa do časa se kakemu garminu zmeša,pol dneva kaže lepo pol pa frizne,vcasih celo tako,da ga ni mogoče ugasniti.
Dogaja se,da naenkrat ne kaze več ali samo pol karte.
To delajo novi in stari,tudi z original kartami.Nihče pa ne prizna,kje je problem ali pri garmin napravi,ali je problem v tem,da ima tisti program kakšnega hrošča ,ki pošilja koordinate ali je problem,ker je garmin nenhno na napajanju in pride kljub temu,do kakšnega pregretja ali se mu zmesa zato,ker ko program dostava pošilja koordinate na garmina povzroči kakšnen problem na karti.
če ponovno nalozim karto in jo izdelam seveda ponovno v mapsousu,je mord nekaj dni spet ok,pol pa se kakšen spet sesuje.
gre za naprave 255 in 1300.
Je lahko problem morda tudi to,da je potrrebno stare naprave updatati,ker so morda nekompatibilne z novimi kartami.
Morda je problem,ker je ze marsikdo kaj gor dajal?
Ali bi bilo dobro garmina format in naloziti gor firmware od enakega modela in nato še enkrat naloziti nanj karte.
Ima kdo kak pameten odgovor ali nasvet?

lep pozdrav

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Tule bi bilo najbolj pametno preklopiti na kako drugo rešitev (industrijsko sledenje vozil z primerno opremo in softwarom / fleetmanagementom) - vse ostalo bo bolj tak-tak.

Navedeni Garmini so bolj kot ne namenjeni "osebni" uporabi in ne neprekinjenemu "komuniciranju" z zunanjimi napravami oz. krmiljenju "od zunaj".

Aja - če pa je škoda denarja za "pravi fleetmanagement" pa ostane varianta kot jo ima sedaj - malo denarja, malo muzike.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Mi lahko napišeš kaj več o ! fleetmanagementom ! oz. kje se da o tem povprašati v sloveniji.
Hvala ti za odgovor

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Tu je ena od možnosti (ni pa edina - obstajajo tudi rešitve iz "tujine") - samo se (brez heca) sedaj ne spomnim iz glave imen. Ne poznam pa nobene od teh rešitev v "life" uporabi - imajo pa osnovo vsi bolj kot ne enako (GPS enoto v vozilu - GPRS vmesnik ("mobilni telefon") - centralno enot s GPRS vmeniskom "doma" - ustrezni software za obdelavo in komunkacijo.

Pri nas imamo lastni razvoj (glavni štos je bil interface med "internim programom" in prenos podatkov v kamion in nazaj - in sistem ni naprodaj
tongue-1.gif
.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
da ne odpiram nove teme, me zanima kaj bi bilo to da garmin ko ga prižgeš deluje vse do tistega ciklusa ko napiše da nalaga zemljevide potem pa neznano crkne in se ugasne, tako se je že neštetokrat nardilo. Ko ga priklopim na USB kabel se sploh ne more povezati z računalnikom da bi mu saj software še enkrat naložil, a ima kdo kako rešitev! Ne najdem pa nikjer kako bi ga resetiral?

ma kdo kako idejo?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Priklopi ga na USB in pusti, da se do konca napolni. To je kolegu isto delalo na nuvi 205, je že mislil iti po novo napravo, ker bi naj ta crknila, po tem postopku je pa začudeno začela delati.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ma z kartami nisem nč strikal...sicer so res z visokogorskih pašnikov ampk je naprava delala par mesecev brez problemov...zdj naenkrat jo pa je nekaj zribalo...

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Poskusi še tole.
15 sekund je potrebno držati gumb za prižiganje medtem, ko je garmin na USB-ju.

To so na servisu svetovali za mojega 760 in ga je prebudilo. Poskusi, škoditi ne more.

lp

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Jaz sem imel danes podobne probleme z nuvijem 310, ko sem ga priklopil na računalnik je kar nekaj zatrokiral in se potem sploh ni hotel več postavit, pa tudi priklop preko USB ni bil več možen. Našel sem povezavo do navodil in programov - www.garmin.be , ki pomagajo ponovno naložiti software, tako da mi je uspelo ponovno obuditi garmina. S tem programom ti naloži osnovni software, potem pa ga premo updaterja nadgradiš na najnovejšega.

Sam sem moral držati gum za priklop garmina, da je šel na pre-boot mode, potem pa v točno določenem trenutku vstaviti usb kabel v napravo, da je računalnik prepoznal novo napravo in prenesti replacement_software.rgn v program updater, šele potem sem gumb za vklop spustil in naredila se je nadgradnja. Ni bilo enostavno, potrebnih je bilo kar nekaj poizkusov, ker če sem prehitro ali prepozno vstavil usb kabel, mi napravo ni zaznalo.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
V kdo za kak link kjer bi dobil firmware za verzijo 1300 ,za stare verzije ga imam.

hvala in lp