KSZ
Če koga zanima moja "zanimiva" izkušnja s poceni avtomobilom.
Avto (Fiat Panda) sem rezerviral pri
www.lowcostautonoleggio.com. Od tukaj naprej je šlo več ali manj v skladu s tem napisom:
- bil je Focus prve generacije, imel 265.000 km in je bil stolčen na vseh koncih, notranjost primerna kilometrini (utrujena in umazana)
- ogledal se ni dalo nastaviti, ker je bil mehanizem polomljen
- električno odpiranje enega stekla ni delovalo, je pa steklo samo lezlo počasi dol, tako da sem ga enkrat na dva dni ročno porinil nazaj gor
- posoda z vitreksom je bila prazna
- radio (FM) ni deloval, je pa predvajal en CD, ki smo ga dobili z avtom
- osvetlitev polovice armaturke ni delovala
- vtičnica vžigalnika je bila brez elektrike
- ključavnice so bile že tako "utrujene", da se je ključ v njih obrnil le s pravilnim prijemom
- sem in tja je malo težje vžgal
- pri priganjanju je začel cukat
- user supporta ni (smo predrli eno gumo, telefona ni dvignil nihče, zaflikali smo jo sami pri lokalnem mojstru za 7 EUR, enkrat je bila že prej popravljena)
- rezervna guma je bila prazna (najverjetneje predrta), orodja za menjavo ni bilo v avtu
- pri vračilu avta ni nihče preveril, saj smo ga odklenjenega pustili na plačljivem parkingu na letališču
Razen tega je bil avto OK.
No, bil je 115 konjski dizel, nekaj od teh jih je seveda že pocrkalo, poraba je bila super majhna, tudi kadil (še) ni. Dobil sem ga s 1/4 tanka, s toliko sem ga moral tudi vrnit, zaradi česar ni bilo potrebno iskati črpalke v Marausi ob štirih zjutraj. Zdržal je do konca (prevozili cca. 550 km), nanj nimamo nekih slabih spominov, saj nas je konec koncev vedno dostavil na cilj. In to šteje.