Sem imel cez vikend priliko probat Renault Zoe Q210 ... to je bil moj prvi stik z EV... in sem bil kar pozitivno presenecen nad voznjo. Sicer to, da v notranjosti bilo prevec "beline" in da se doseg kar prevec hitro manjsa... sploh ce se peljes recimo po AC ali tam, kjer lahko malo bolj stopis na "gas" oz. mogoce bolj pravilno "pedal za pospesevanje"
... in moras res ves cas imeti na oceh tisti stevec, da se slucajno ne zgodi to, da bi kje ostal z "nepremicnino"
... Sicer se s problemi javnih polnilnic nisem spopadal, ker sem polnil samo doma na navadni vticnici... ravno pa malo prebiram glede tega, da ti problemi so in se zacnejo ze takoj s tem, da se ocitno velikokrat zgodi, da polnilna mesta niso delujoca ali so zasedena... poleg tega kot kaze zaenkrat ni nekega poenotenega standarda in moras prej poiskati informacije, kaj potrebujes za katero polnilno mesto za to, da se lahko priklopis in napolnis baterije ... Zaenkrat glede na to, da nisem se nikoli prej probal EV, nimam nobene kartice, s katero bi si lahko "odklenil" polnjenje... Se celo za pridobitev oz. zamenjavo Petrolove kartice je kot kaze problem ta, da moras, ce ze imas njihovo kartico, nekako "rocno" preklicati staro kartico in zaprositi za drugo, ki omogoca tudi polnjenje na elektro polnilnicah >>
http://www.petrol.si/na-poti/za-vozilo/elektromobilnost/kartica#kartica
Se najbolj "butast" del navodil se mi zdi, da moras napisati papirnati dopis... ki ga pa sicer lahko poskeniranega posljes tudi po e-posti
Poleg tega mi ni jasno... ali bi moral za polnitev na cimvec razlicnih postaj pridobiti vse razlicne kartice... ali je recimo dovolj, da imam eno in potem velja na vseh, ki so omenjene recimo na polni.si ... Ce rpav razumem, bi moral pristono izjavo poslati vsakemu ponudniku posebej, ce bi recimo zelel poktiri cimvec razlicnih lokacij polnjenja ...
Kakorkoli... prvi stik z EV je bil kar pozitiven... in nekih resnih problemov se nisem imel...
Pa se par slikic: