Renault 1.9 dCi Vs. 1.5 dCi 2004

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.393
5.667
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
. Zato sem sam raje vzel bencinarja, ker sem bil z denarjem omejen in sem kupoval letnik 2001 (laguno), ker nisem nor da bi jo vzel z 1,9 dci motorjem.

1.8 16V
sprasujem se.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kaj pa če bi pogledal za kakšnim Fordom, Volvotom ali VAG-om?

Recimo Golf MK4 1.9tdi 90 ali 110km, solidno ohranjen je okoli 3000€
Prostorsko mislim da je tam tam z meganom.
Edino letnik je okoli 02

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Če pa res želiš Megana in dizel potem pa 1.9dci in menjaš ojnične ležaje takoj ko ga kupiš.
Preveriš še delovanje vseh injektorjev in po potrebi zamenjaš slabe injektorje.

Potem pa se furaš po pameti in servisi na 15k km in menjava naftnega filtra na max 60k km

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja 1,8. 1,6 nisem dobil spodobne. Da bi slabo potegnila - ne vem, proti scenicu z 1,6 motorjem je raketa. Poraba pa - večja je kot sem pričakoval, a ker delam kratke relacije ni tak problem. Iz NM do Vrhnike po lokalnih cestah (ni vinjete) je bila 7, trenutno za okrog in na šiht je pa 8,2. Res pa vozim šele drugi rezervoar. Bom videl kaj bo, če je kak pameten nasvet pa na dan z njim.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Kaj pa če bi pogledal za kakšnim Fordom, Volvotom ali VAG-om?

Recimo Golf MK4 1.9tdi 90 ali 110km, solidno ohranjen je okoli 3000€
Prostorsko mislim da je tam tam z meganom.
Edino letnik je okoli 02

Gledal sem tudi čisto na splošno in mi je megane še najbolj všeč, samo ko ne bi imeli takih problemov z mašinami. golfo in passatov ne najdem primerljivih. So samo cca 3 leta starejši ali pa z 250kkm. Volvotov pa tudi ni nekej ful... Stari focus se mi ne dopade, novejši je pa spet toliko dražji... je pa nekaj mondeotov...

Torej 1.9 dci, menjava ležajev in kontrola injektorjev. Kaj pa turbinca? Berem da je precej problemov tudi z njo

lp

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Če bi lahko izbirali med naslednjima renaultovima mašinama 1.9 in 1.5 dizel, okoli letnika 2004, katerega je bolj smotrno izbrati in zakaj?

Če je možno, potem letnik 2005 1.9dci 131KM. Tu je edina slabost FAP filter, ampak je v primeru okvare odstranitev FAPa še najmanjši strošek.
Pri 120KM različici so na veliko crkovale turbine, čeprav naj bi napako odpravili z letom 2004. Priporočljivo je, da se olje menja na 15.000km S tem se življensko dobo turbine bistveno podaljša!
Če ne, bi se bolj nagibal proti 1.5dci. Pri dci82 je pogosta okvara visokotlačne črpalke, posledično je treba menjati še šobe in očistiti celotni sistem, kar nanese okoli 1500€, če se odločiš za obnovljene dele. Lahko pa preventivno obnoviš črpalko in imaš mir.
Pri močnejšemu dciju naj bi bili problemi z oljčnimi ležaji, kateri se tudi preventivno menjajo ob velikem servisu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

motor v tej vectri je DTI. Isuzujev....bojda šrot. Najbolj pri opelnu je CDTI motor. Le ta pa ni Oplov
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6393721&show=1

Kaj pa tole?
Opel, kaj pa vem... načeloma mi ni preveč všeč ampak za tolk denarja se pač ne smeš nekaj ekstra zmišljevat in pričakovat. Mogoče rajš Astro s tako mašino, Vectra je že kar velik avto... So mašine OK?
kot, da bi izbirali med slabimi avti. Izbral si slabo zakaj nebi še slabše? Pa kaj a ni pri avtu najpomembneje, da se z njim voziš od točke a do točke b z čim manjšimi stroški. Izgled avta? Pa kdo še gleda na izgled avta pred stroški vzdrževanja??? Ko kupuješ rabljen avto je itak vseeno kako izgleda, ker to ni nov avto, da bi ti kdo zavidal kak dober nov avto si kupil. In bi se potem vsi obračali za tabo. Ti časi so minili in pleh je pleh. Izguba denarja v zameno, da si mobilen. Če pa kupiš Renault-a z DCi si na izgubi denarja pa še mobilen nisi, ker moraš še dodatno hraniti mehanike, ki se ukvarjajo s tvojo zgrešeno naložbo. Pamet v roke......

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
1.7 je Isuzu, 2.0 in 2.2 sta Oplova. Zadnja dva res da nista neka bisera kar se tiče moči, ampak daleč od tega, da bi bili šrot. Avto s 2.0 je šel od bajte pri 280kkm, avto z 2.2 pa pri 417kkm in z nobenim ni bilo nekih problemov

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:

Kaj pa tole?
Opel, kaj pa vem... načeloma mi ni preveč všeč ampak za tolk denarja se pač ne smeš nekaj ekstra zmišljevat in pričakovat. Mogoče rajš Astro s tako mašino, Vectra je že kar velik avto... So mašine OK?
kot, da bi izbirali med slabimi avti. Izbral si slabo zakaj nebi še slabše? Pa kaj a ni pri avtu najpomembneje, da se z njim voziš od točke a do točke b z čim manjšimi stroški. Izgled avta? Pa kdo še gleda na izgled avta pred stroški vzdrževanja??? Ko kupuješ rabljen avto je itak vseeno kako izgleda, ker to ni nov avto, da bi ti kdo zavidal kak dober nov avto si kupil. In bi se potem vsi obračali za tabo. Ti časi so minili in pleh je pleh. Izguba denarja v zameno, da si mobilen. Če pa kupiš Renault-a z DCi si na izgubi denarja pa še mobilen nisi, ker moraš še dodatno hraniti mehanike, ki se ukvarjajo s tvojo zgrešeno naložbo. Pamet v roke......

Torej, kaj predlagaš?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:

Kaj pa tole?

Torej, kaj predlagaš?

sam res ej... renault je šrot, s katerim se ne da peljati, opel ni uporaben, v eni temi nekaj dni nazaj sem omenil range roverja, pa sem dobil odgovor, da je zanič in da ni zanesliv. Sam osebno vem za 2 nova pasata, ki sta v zadnjih dveh letih pri cca. 70.000km "pihnila" turbino. Hondo ima kolegica pa tudi ni brez servisov.

Kaj zavraga potem sploh kupiti? Ker bi 80% samo zaradi mnenja na internetu prešaltal na drugega proizvajalca. Ker me je resno strah se peljati iz Celja v Ljubljano. Da bi šel na morje pa sloh ne pomislim več... in priznam, sem že malce preveč obremenjen s tem...

Zato prosim za predloge, kaj si potem kot povprečen prebivalec slovenije naj kupim, da ne bo izrednih servisov, da bo mala poraba, da ne bo izgube vrednosti...?

p.s. zadnjih 15 let si "žal" lastim že 9. renaulta, pa delovni avto je tudi kangoo. Večina je bila dizlov. Se pravi na vzorcu desetih avtov bi omenil, da razen rednih servisov na nobenem avtu nisem zamenjal niti ene stvari. Nikoli tudi nisem ostal na cesti. Je pa res, da je bilo več kot polovica avtov novih. Daleč od tega, da bi se avte posebej pazilo. Pred leti so tudi vsi videli le cvička...

Kamele0N

23. jul 2008
42.393
5.667
113
Hyundai/Kia z 1.6 CRDi motorji nimata problemov......vzameš 2007/2008 ko še nima DPFja da je še dodatno bulletproof

Zdej pa opazuj alter premiumce kako me bodo napadl
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.393
5.667
113
Za ta dnar dobiš še 1x starejša nemška kola.......vzet morš pa etak 2.0TDI biser....v 95% prevrten

Dobiš pa 2 nova prjatla.....soseda Žarkota k zna motor do zadnjega šravfa.......pa njegovga najboljeg prjatelja Markota k ti ga pol še šravfa
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.478
113
SV SLO
Pa dajmo nisem rekel, da je renault slab samo DCi- ja se izogibaj. Bencinsko gnani Renaulti so ok. Niso nepokvarljivi ampak, če se kaj pokvari je to neprimerno ceneje kot pa če se pokvari dizelski renault. Ko je moj brat kupoval novega renaulta, mu je prodajalec odsvetoval nakup dizla. Zakaj???? Če so dizli dražji in bi prodajalec iztržil večjo provizijo. Mora biti nek vzrok? Pa je bila ravno generacija 2004-2005.
Tudi sam sem imel v lasti Renault R5, sorodniki R4. To so bili avti po katerih se mi še danes kolca, ker jih ne delajo več.

Mogoče bi bilo pametno razmišljati v smeri nakupa JTD (preizkušeno motor brez napak čez 200.000 km pa nič posebnega) HDI prav tako brez napak (iz prve roke 250.000 km pa nobene napake, poznam primerek z prevoženimi 500.000 km pa nobene napake na motorju) pa dobro tudi 1.9 TDI z generacijo 90,110,115,131 PS ne moreš kaj dosti zgrešit. Veliko izbire, veliko manj pokvarljiva roba kot DCi.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
VAG 115KM radi bati skozi karter pogledajo, Težave z LMM in pa turbine.

1.9dci je problem pri turbini, da je oljna črpalka prešvoh. S pametno vožnjo (ne teraš mrzlega in servisi na 15k km) bi znal zelo dolgo obdržati turbino dobro. Čeprav sama turbina ni problem. Če ti crkne se še vedno lahko voziš. Obnova turbine je pa max 350€. Odšraufaš par šraufov in popravljeno nazaj gor pa gas dalje (če ni kej IC napihnilo)

Torej, kupiš 1.9dci, preventivno zamenjaš ojnične ležaje, preveriš delovanje šob in obnoviš turbino (ko je enkrat turbina še cela in je potrebno samo zamenjti ležaje... stane obnova 250€).

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
VAG 115KM radi bati skozi karter pogledajo, Težave z LMM in pa turbine.

Daj prosim ne nabijaj neumnosti. 1.9 TDI 115km nima nobenih težav z bati, ki bi pogledali skozi karter ...
smirk-1.gif
... še manj pa s turbinami. Z LMM pa se bile težave samo na serijskih, potem so bile odpravljene (in to že davno tega).