16.02.2011 Apollo8
Zivjo....
stvar je taka stoji pa takole. Kljub temu da nas modre angele vsi poznate po tem kako surovo kaznujemo nedolzne ljudi je nekje globoko v nas zelo malo clovekoljubja.
nekje na dolenjskem bivata mama in hcerka (65 in 25 let). Tocne lokacije se ne vem. Zivita nekje v hribih v okolici novega mesta v neki podrtiji. Elektriko imata, tekoco vodo zajemata iz studenca. Gospa ima kmecko penzijo 170 EUR, punca pa je menda malce cudna in tako neperspektivna za zaposlitev. mam v planu it zadevo pogledat da pridobim vec podatkov. Je pa gor sla moja tasca in moja draga (ne vem zakaj sem izvedel sele danes za te njune podvige) in sta zaenkrat zrihtali da jima sedaj CSD vsak mesec da nekaj hrane, tasca jima pa nato zadevo odpelje do njunega doma. Problem je, ker nimata nobenega prevoznega sredstva in njuna pod od doma do otočca traja 2 uri (peš v eno smer). tasca je tudi v navezi s karitasom tako da ce prav razumem je za hrano poskrbljeno vsaj delno. Danes jima je tasca peljala nek rabljen jogi, ker je punca do sedaj menda spala na mrvi (?!)
Moja ideja je, da bi jima nekako zrihtali domovanje (po mojih info je bajta kar nekako v razsulu) in neko prevozno sredstvo (ne vem ali je punco mozno usposobit za B ali A (do 50ccm) kategorijo). Ko bom mel vec info bom porocal, dejte se pofockat tisti ki ste eventuelno zraven. Ko bom mel jasno sliko kok slabo stoji situacija bomo pa se ideje probal zbrat kaj narest.
gretzky
barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
Registriran od: 06.08.2007
Sporočil: 3947
Re: nova akcija [Re: Apollo8]
#1136972 - 16.02.2011 23:00
Jaz sem za. Kaj pa bi se naredilo? Kupilo kakšen kos pohištva? Obnovilo hišo (kakšna gradbeno-vzdrževalna dela)?
Če je spala na mrvi, potem najbrž tudi postelje nima? Da bi lahko naredili čimveč, bi kose pohištva nabrali preko kakšnih podarimo.si in podobnih?
Glede prevoznega sredstva sem malo skeptičen. Če je hčerka "malo čudna", potem najbrž tudi za vožnjo ni najbolj primerna.
Preveri malo pa potem poročaj.
--------------------
Accelerate 'till you see God ....then brake.
Apollo8
Mahoney
Re: nova akcija [Re: gretzky]
#1136977 - 16.02.2011 23:06
Ja, jaz sem imel v mislih pohistvo in kaka vzdrzevalna dela... bomo vidl kok stran je studenec. elektriko mata, mogoce bi se dal kako pumpo namontirat. bom preveril in porocal... sam sluzbeno se bom tezko tja zapeljal ker mamo vecino "strank" v naslednjih dnevih blizje ljubljani in na gorenjskem =) Mogoce za vikend.
Glede prevoznega sredstva sem mislil zato, ker bi si potem lahko same hodile po hrano na csd in karitas. Pa mogoce bi nam ratal tamalo se kam poturit da bi kaj delala. Vprasanje a je cudna iz zdravstvenih razlogov al je sam tom nesocializirana. Je pa to menda vas Koti severno od NM.
patriot
Sloven´c
**
Re: nova akcija [Re: Apollo8]
#1138114 - 18.02.2011 11:01
Podobno je tudi s tistim, kateremu sva z Turbokurbo peljala hrano in nekaj obleke. Tak, ki ima daleč za v službo in "če je malo čuden" ne bo dobil dela, sploh, če je že dolgo doma. Drugo je, če gre takoj po šoli v kako delavnico, kjer skrbijo za take in je doma blizu avtobusnega prevoza. Poznam vsaj 4 primere.
Zadnjič je eden od teh celo poskusil vozit tisto čudo od 50km/h, ampak so obupali.
Kar se hrane tiče, vem da pri nas razvaža CSD in morajo nekaj malega dat za to. Po moje je vsepovsod enako. Kako to, da hči nima socialne podpore?
Časovno mi ne bo zneslo pomagat, bom pa prispeval kak €, če boste zbirali.