Regres po 6 mesecih zaposlitve

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Tudi jaz sem se prvič zaposlil s septembrom leta 2005. Pa takrat sploh nisem pomislil na regres, lani, pa sem za nazaj nekaj razmišljal in malce povprašal naokoli. Brez problema sem dobil izplačan sorazmerni delež z obrestmi vred, katere niti niso tako majhne.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ne vem točno, ampak so neke zakonsko predpisane, suče se pa pomoje okrog 12%. Je že nekaj časa nazaj, tako da za besedo me ne držat.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ja tko nekako. Mi je bilo na koncu žal, ker sem prwekmalu rekel, bi še za kak pir več dobil danes
smile-1.gif

Za posebne primere pa ne vem, kako se jim streže, jaz sem se samo pozanimal za mojo tretjino regresa.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
ksz

Za vse, ki ste dobili regres za 2, 3 mesece in podobno...
Ste v tem času dobili dopust?
Regres je nadomestilo za letni dopust in če tega ne koristiš tudi do regresa nisi upravičen...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
regres pač potem dobiš za 2meseca oz.. 2/12 ali 3mesece 3/12.

zakaj ga nebi dobil?
Citat:

131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.
(5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
lansko leto sem menjala sluzbo in sem delala v podjetju XX samo v januarju in februarju,

dodelili so mi pripadajoči dopust (ki ga nisem koristila - prenesla sem ga v drugo podjetje),

ampak so mi izplačali sorazmerni del regresa

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
ksz

Za vse, ki ste dobili regres za 2, 3 mesece in podobno...
Ste v tem času dobili dopust?
Regres je nadomestilo za letni dopust in če tega ne koristiš tudi do regresa nisi upravičen...

Smo
zmaga.gif
res je, če ne dopusta itak ni regresa..

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Dopusta ti ni treba koristit da dobiš regres. Dopust ti pripada, regres pa ti pripada na dodeljen dopust.