Menjava kotnega ventila

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.111
5
38
papua nova gvineja :)
Ker je puščalo iz podometnega kotlička, sem ga šla spucat, odstranila vodni kamen in v školjko zdaj ne pušča več. Ampak ko sem ponovno odprla vodo, je začelo puščati na spoju s cevjo, kot je označeno na sliki. Iskala sem že po spletu, pa ne najdem kakšnega posnetka, kako to zamenjati. Strah me je, da če to odvijem, da bo vse začelo puščati. Če vodo na ventilu zaprem, ne pušča. A je fejst komplicirano to zamenjat? A je dosti, če zamenjam samo cev ali moram celotni del, torej tudi ta del, ki gre v steno. Ne spoznam se ravno na imena teh delov, zato se opravičujem za morebitna napačna poimenovanja .

Priponke

• 20260318_220656.jpg
    20260318_220656.jpg
    3,5 MB · Ogledi: 107

tony

Guru
23. jul 2007
10.952
1.848
113
Bi se dalo puščajoči del malo zategniti, morda bi pomagalo.?

Sicer pa drži, če zapreš vodo, ne bo več puščanja in porabe vode.

Običajno sicer kotlički niso posebej dobro narejeni z mislijo na popravila, vse je v plastiki in ko enkrat začne zafrkavati je najbolj enostavno zamenjati cel kotliček... Menjava ni posebej komplicirana (čeprav je zraven voda je to gotovo izvedljivo opravilo za nekoga, ki to dela prvič), poglej kakšen YT video menjave kotlička za EU trg...

20 let nazaj je kpl kotliček stal 10 EUR, danes bo 3x ali 4x dražji...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.111
5
38
papua nova gvineja :)
Bi se dalo puščajoči del malo zategniti, morda bi pomagalo.?

Sicer pa drži, če zapreš vodo, ne bo več puščanja in porabe vode.

Običajno sicer kotlički niso posebej dobro narejeni z mislijo na popravila, vse je v plastiki in ko enkrat začne zafrkavati je najbolj enostavno zamenjati cel kotliček... Menjava ni posebej komplicirana (čeprav je zraven voda je to gotovo izvedljivo opravilo za nekoga, ki to dela prvič), poglej kakšen YT video menjave kotlička za EU trg...

20 let nazaj je kpl kotliček stal 10 EUR, danes bo 3x ali 4x dražji...
Kako naj zamenjam cel kotliček, če je vgrajen .

tony

Guru
23. jul 2007
10.952
1.848
113
Je to Geberitov podometni (vgrajen v steno?) kotliček?

Potem je vredno poskusiti dobiti Geberitovo tesnilo in poskusiti z menjavo. :zmaga:

Rikolus

Majstr
19. jul 2007
2.436
125
63
Kot so že predlagali, najprej zamenjat tesnilo. Če ne pomaga, zamenjat cev