Regionalne ceste - in budale

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj je treba noret po teh cestah? Sem imel včeraj skoraj 3-4 trčenja zaradi budal na cestah.

Se npr. pelješ 90-95 km/h po regionalki...oz. še bolje, se peljemo tako trije avtomobili en za drugim že par kilometrov..., ko pripelje neka budala od zadaj in prične prehitevat vsa tri vozila naenkrat 50 m pred ovinkom v levo. Nasproti seveda pripelje avtomobil...in namesto, da bi model pobremzal in zapeljal nazaj na vozni pas,...ne on GAS-a in gremo, sej bo šlo! Ostali trije, ki jih je prehiteval panično stiskajo bremzo, ker vidijo DA NE BO ŠLO....in za par metrov se izogne 15 ljudi čelnemu trčenju.

Pa Presneto kaj profitiraš na ovinkasti vijugasti cesti, če pelješ al 90-95 al 105, s tem da moraš prehiteti še 30 vozil, se 10 skoraj čelno zabit ipd... Takmu folku bi jaz vzel izpit.

enako je s kontra strani. Se peljem v desni ovinek....pridem v položaj, ko se cesta zravna...in vidim, da nasproti nekdo prehiteva celo kolono vozil. In kar gre...in gre...in gre....jaz po bremzi...vidim, da je nevarno..še po bremzi...še...tisti za mano se mi skoraj v rit zabije...še po bremzi...in pridemo za las mimo.

Pa WTF?

Upam, da se je tisti voznik vsaj tok posral, da ne bo več tam prehiteval na blef cele kolone (ali avta pred nepreglednimi ovinki).

Da ne začnem o tistih, ki s takim veseljem sekajo ovinke, kot da je enosmerna cesta.
bonk.gif

Jebeš alkohol, pa stardece...sam sem bil največkrat v nevarnosti karambola zarad takih budal.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Mah. Takih polcaji itaq nea najdejo. Če boš pa ti v naselju vozil 54 km/h, boš pa kasiral pike in štrafe.
jezen.gif

Že večkrat bil v situaciji, ko je blo treba reševati situacijo zaradi podobnih budal.
stupid-1.gif

Še boljši so tisti, ki vozijo preko sredinske črte že po ravni cesti...
10.gif

kladu

Pripravnik
10. feb 2010
60
0
6
To so lokalpatrioti, ki mislijo, da se jim nič ne mora zgodit, ker so se že tisočkrat peljali po tisti cesti. In tak ne bo spremenil navade dokler ne bo fajn počilo. Se mi zdi, da je najhujša cesta glede tega tista proti Kočevju. Tam pa res vidiš vsega boga
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tam sem se peljal...Od Ljubljane proti Vinici in nazaj. Tam pri Semiču je največ talentov.

EDIT: Aja, cesta je pa tok v kurcu, da tisto še C od ceste ni.
bonk.gif
Kao od tam naprej je pa RES poškodovano.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dejstvo je, da si očitno turist, in takšni turisti in nedeljski šoferji z LJ tablicami nam grete po dolenjskem že pošteno na živce. Verjamem, da je nekomu malo počil živec, ko se je za vami cijazil. Nekaj podobnega, kot se Ljubljančani pizdijo čez provincialce, ki da jim zgubljeni delajo gužvo po mestu.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Če je omejitev 90 in nekdo iz LJ vozi toliko je čisto ok in je daleč od cijazenja. A za vas domačine veljajo drugačni predpisi kot za ostalo rajo?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz mu samo ne verjamem, da so se peljali 90. To se preprosto ne dogaja, ko se zberejo turisti v kolono. Ali pa če so zaradi mene posamično. Ne ne, 60 - 70, več pa se že ne da peljat.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če peljem 90 po luknjičasti cesti je pomojem dovolj.
wink-1.gif

Sem tud jaz naletel na nedeljskega voznika z ljubljanskimi tablicami, ki je vozil 65 km/h. Sem počakal na dost pregledno ravnino in ga prehitel (pozornost na besedo "počakal") brez problema. Nisem ga šel takoj prehiteva, ko sem ga dohitel, ne glede na to ali je čez par metrov ovinek ali ne.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
problem tiste ceste je, sploh od ribnice do ljubljane, da ni velik prosotra za prehitevanje in potem se folk naveliča cjazenja v koloni in prehiteva vse kar je pred njim.

ako prođe, prođe

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz mu samo ne verjamem, da so se peljali 90. To se preprosto ne dogaja, ko se zberejo turisti v kolono. Ali pa če so zaradi mene posamično. Ne ne, 60 - 70, več pa se že ne da peljat.

Peljali smo se trije v koloni, ker nam je bilo 85-90 dovolj in se nobenemu ni zdelo vredno prehitevati za tisti 5km/h hitrejše vožnje. normalni ljudje na cesti pač.
smirk-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Rad bi slisal se zgodbo tistega, ki je prehiteval =) Ne da karkoli govorim proti ynosu, ampak treba je stvari videt objektivno.

Ni lepsega, kot da se po regionalkah cijazis za nekom, ki po ravninah sicer vozi 90, skozi ovinke pa stiska bremzo in zmanjsuje tolk da avto skor crkne. Seveda ga skozi ovinek ne mores prehitet, zato ga prehitis na ravnini z 90+ km/h.Ko pa se ga ze lotis prehitevat, le-ta turist stopi na gas in zmanjsa razdaljo med njim in spredaj vozecim avtom toliko, da se ne mores vrinit med njiju. Potem pa nastane burleska. Videno ze preveckrat.

Koliko profitiras po ovinkih, sprasujes? Na razdalji 100km profitiras 30 minut brez tezav. Pa ne govorim o norenju. Govorim o tekoci voznji po omejitvah ali tik nad njimi v primerjavi z izgubljenim turistom, ki nima niti toliko bontona, da bi se umaknil in hitrejse spustil mimo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.072
113
Recimo pri nas v provinci je cesta večinoma dovolj široka za dva tovornjaka in se BP srečata dva avta, omejitve, razen v krajih NI. Torej greš lahko 90 km/h, ampak ker so ovinki je povprečna hitrost domačinov cca. 60 km/h.

In potem pride "meščan" v provinco in vozi 1 meter od desnega roba, malce že čez črto oz. točno na njej. Povprečna hitrost je 20km/h .. s tem da po ravninah "stisne" in potem v ovinek lepo 15km/h (kjer gre drugače BP 70 km/h). Seveda ko sreča nasproti vozeče vozilo, ki drzvi z nezaslišanih 70km/h se ne umakne bolj na rob, ampak samo "ustavi" in medtem blenda, piska, bemnti ...

Ko ga kdo prehiti - aja, to je zelo težko zaradi načina vožnje - spet uporablja zvočne in svetlobne signale in je kratkomalo šokiran nad oliko in omiko nas na provinci!

Mene ne moti, če si pač prvič v nekih zabačenih krajih voziš počasi. To bo vsak toleriral; tudi to da če si navajen širokih cest pač ne upaš vozit čisto po robu, ok naj ti bo. Ampak zakaj k.urca je treba potem ob vsakem lokalcu, ki ga srečaš kazat sredinca in žugat ter blendat (pa to ne pomeni lokalnega 20letnega rally mulca, ampak tudi mamco pri 50h letih ki gre iz službe)?

Primer iz tega tedna; ata star cca. 60 let z rdečim BMW M3 (najprej sem sicer mislil da gre za predstavnika južnih narodov z M nalepko in fake 4 izpušnimi cevmi) .. ga dohitim ker vozi penzionistično vožnjo. Ko vidi da sem zadaj začne kazat mišice svojega BMWja, skratka kjer je kaj ravnine gas do daske, potem pa polno na zavoro in 20km/h skozi ovinek! Se mi ni dalo ukvarjat z njim in sem vozil v 5. nonstop, tako da je na začetku ravnine me pustil zadaj na sredi ovinka sem se mu pa približal na min. varnostno razdaljo ... in to se je dogajalo 20km. Tip je bil tako zagnan, da so mi na koncu že smrdele nejgove zavore in sem moral zapreti okna ter upalit klimo! Verjetno je zelo potešil svoje bavarski ego, ker ga jst z ljudskim vozom nisem uspel prehitet (sicer če bi se mi ravno dalo in bi sredi daljšega ovinka napolnil polžka nebi imel ata za burek) .. na koncu ko sem zavil na končno destinacijo me je celo pozdravil z vsemi štirimi žmigavci (verjetno je mislil da sem obupal, ali pa da mi je bila njegovo vožnja zelo všeč). Skratka edino s čimer se lahko tip pohvali je, da je imel zaradi (ne)dinamike vožnje zagotovo porabo 30l/100km, jst pa zadaj manj kot 6l/100km!
bonk.gif

Sicer zdej močno posplošujem, ampak skoraj tako kot avtor teme in ostali "meščani", ki mislite da so na selu samo divjaki brez kulture in z več poguma kot pameti!
10.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Recimo pri nas v provinci je cesta večinoma dovolj široka za dva tovornjaka in se BP srečata dva avta, omejitve, razen v krajih NI. Torej greš lahko 90 km/h, ampak ker so ovinki je povprečna hitrost domačinov cca. 60 km/h.

In potem pride "meščan" v provinco in vozi 1 meter od desnega roba, malce že čez črto oz. točno na njej. Povprečna hitrost je 20km/h .. s tem da po ravninah "stisne" in potem v ovinek lepo 15km/h (kjer gre drugače BP 70 km/h). Seveda ko sreča nasproti vozeče vozilo, ki drzvi z nezaslišanih 70km/h se ne umakne bolj na rob, ampak samo "ustavi" in medtem blenda, piska, bemnti ...

Ko ga kdo prehiti - aja, to je zelo težko zaradi načina vožnje - spet uporablja zvočne in svetlobne signale in je kratkomalo šokiran nad oliko in omiko nas na provinci!
A ni enkrat uporabnik Ex-Hair, dal en posnetk, ko je hotel enega dedija s terencem prehitet ta je pa zanalašč vozil tako, da ni šlo prehiteti? Če se komu, da naj poišče ta posnetek
smile-1.gif

edit: našel posnetek

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ziher obstajajo tudi takšne budale na cesti, ki ne pustijo prehitet in vozijo močno pod omejitvijo. Ampak pretiravat pa tud ni treba, 15km/h v ovinek.
hysterical-1.gif
To je kot bi jaz pisal, da sem šel 130 km/h po regionalki, pa me je potem en v ovinku prehitel pri 150km/h. Prasec!

Glede na to, da se srečuješ s samimi počasnelami na cesti in te verjetno nihče ne prehiti na regionalki, si verjetno eden tistih bedakov na cesti, ki ogrožajo življenja ali se motim?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.072
113
Ta posnetek odraža realno stanje vsakega 10ga meščana, ko pride na provinco ... tale recimo še hitro vozi skozi ovinke!
evil.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Dejstvo je, da si očitno turist, in takšni turisti in nedeljski šoferji z LJ tablicami nam grete po dolenjskem že pošteno na živce. Verjamem, da je nekomu malo počil živec, ko se je za vami cijazil. Nekaj podobnega, kot se Ljubljančani pizdijo čez provincialce, ki da jim zgubljeni delajo gužvo po mestu.

bonk.gif
Tudi Dolenjci vas preziramo...
Tudi če se je vozil 30, pred ovinkom nimaš kaj prehitevat. In če ti gre nekdo na cesti na živce, ostani doma. Zarad takšnih ljudje umirajo na cestah.