referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Toleranca kristjanov je veliko na visjem nivoju
bonk.gif

http://www.thisislondon.co.uk/...toos/article.do
Seveda je. Kristjani samo govorijo o označevnju, muslimani pa to tudi naredijo.
(al' malo z bičanjem označijo, al' kako rok'co preč, al pa glavo)

Hm, ocitno premalo beres o Juzni ameriki. Nc drgacni niso. V bistvu nc prec ne dajo. Kr lincajo ce je treba.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
OK
V evropi živi 499,021,000 ljudi, površina je 4,3 miljone m2 in imamo 86 đamij. V muslimanskem svetu ( podatki se nanašajo na zgornji link, ki prikazuje cerkve v tem svetu) živi 900,000,000 ljudi na površini 12miljonov km2 in imajo 15 cerkev.
Kje je tu pravica? Kdo je bolj strpen?
Bolj berem ta topic bolj sem prepričan, da đamije sploh ne rabimo. Smo premajhni in imamo premalo vernikov. Brezveze nekaj gradit če se potem ne uporablja edino če mislijo imet tam še skladišče orožje ali laboratorij za biološko orožje potem pa rečmo da sem za.

Statistika ti dela probleme. Omenil si ljudi, povrsino in dzamije. Nisi pa vzel v obzir razmerje kristjanov:muslimanov v enem in drugem delu.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Toleranca muslimanov klik je na izredno visokem nivoju, ni kej...

---
Ni ravno apetitlih slika
wink-1.gif

o lej ga... liberalc se je oglasu
hysterical-1.gif

Nisi bil ti nekaj glasen, kako protikadilski zakon krši človekove pravice? A đamija ti pa ne diši, al kako?
smirk-1.gif
če bi bil pismen potem bi opazil da sem se v tej temi že oglasil. načeloma nimam nič proti džamiji če ne izstopa iz okolice (nima 40+m minareta) ... kaj musličem minaret predstavlja me baš boli kita. enostavno ne sodi tako visok stolp na tisto mesto. ampak to je moje osebno prepričanje...
aja, še nekaj: liberalec ne pomeni da se strinjaš z vsem kar se ostali naprdnejo...sam tolk, za info...
smirk-1.gif

link in pa slikco pa sem prilepil za to, ker nekateri tako pojejo hvalospeve islamu (o tem, da je to religija miru) da sem moral dat tud še kakšen link da bodo pogledi uravnoteženi... btw moderator: ali je slika tasteless al ne - ta slika je resnična in ni prirejena. izi jo bo najbrž prepoznal...saj to je bila slika obglavljenega američana ki so ga obglavili v državi od koder naj bi prišel keš za slovensko džamijo...hmm...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

---
Ni ravno apetitlih slika
wink-1.gif

hysterical-1.gif

Nisi bil ti nekaj glasen, kako protikadilski zakon krši človekove pravice? A đamija ti pa ne diši, al kako?
smirk-1.gif
če bi bil pismen potem bi opazil da sem se v tej temi že oglasil. načeloma nimam nič proti džamiji če ne izstopa iz okolice (nima 40+m minareta) ... kaj musličem minaret predstavlja me baš boli kita. enostavno ne sodi tako visok stolp na tisto mesto. ampak to je moje osebno prepričanje...
aja, še nekaj: liberalec ne pomeni da se strinjaš z vsem kar se ostali naprdnejo...sam tolk, za info...
smirk-1.gif

link in pa slikco pa sem prilepil za to, ker nekateri tako pojejo hvalospeve islamu (o tem, da je to religija miru) da sem moral dat tud še kakšen link da bodo pogledi uravnoteženi... btw moderator: ali je slika tasteless al ne - ta slika je resnična in ni prirejena. izi jo bo najbrž prepoznal...saj to je bila slika obglavljenega američana ki so ga obglavili v državi od koder naj bi prišel keš za slovensko džamijo...hmm...

Zapisal si vec neumnosti.... Pa dejmo po vrsti:
- drzava v kateri je bil obglavljeni ni imela pri zadevi nic (drzave je baje tesen koalicijski partner v "boju proti terorizmu")
- obglavila ga je skupina tujcev zaredi neizpolnjenih politicnih zahtev (in ne verskih), ubijajo tudi muslimane btw,
- ni bil ravno nedolzen civil ampak aero mehanik ameriske vojske in je aktivno sodeloval pri ubijanju "domacinov",
- obglavljenje ni nic manj smrtonosno od nekaj tonskih bomb ,ki vsakodnevno padajo po Iraku, Afganistanu, Palestini.... Pa bilo zelo neumno zaradi teh bom obsojati vse kristijane ali Biblijo. Kajne?

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zapisal si vec neumnosti.... Pa dejmo po vrsti:
- drzava v kateri je bil obglavljeni ni imela pri zadevi nic (drzave je baje tesen koalicijski partner v "boju proti terorizmu")
- obglavila ga je skupina tujcev zaredi neizpolnjenih politicnih zahtev (in ne verskih), ubijajo tudi muslimane btw,
- ni bil ravno nedolzen civil ampak aero mehanik ameriske vojske in je aktivno sodeloval pri ubijanju "domacinov",
- obglavljenje ni nic manj smrtonosno od nekaj tonskih bomb ,ki vsakodnevno padajo po Iraku, Afganistanu, Palestini.... Pa bilo zelo neumno zaradi teh bom obsojati vse kristijane ali Biblijo. Kajne?

če je kdo zapisal neumnosti si to ti:
- baje tesen koalicijski partner SA seveda je. na papirju.
- obglavili so ga "domačini". bomo drugač povedal: obglavili so ga muslimani
- kuhar potem tudi "aktivno sodeluje" pri ubijanju? kaj pa tekstilna delavka ki šiva uniforme?
bonk.gif

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Pa bilo zelo neumno zaradi teh bom obsojati vse kristijane ali Biblijo. Kajne?
kaj pa Jihad je drugega kot vojna proti zahodu - proti vsemu kar ni "našega" ?
kaj pa pobijanje civilistov v španiji, angliji,... je potem? a so vsi tisti civilisti tudi "aktivno sodelovali" z ameriško vojsko pri spuščanju bomb al kaj?

dej ne bluzi.
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
1) Glede na to da drzava muci/usmrti vecino osumljenih za terorizem sodeluje malce vec kot samo na papirju,
2) Njihova ali njegova verska pripadnost nima veza, usmrtili so ga zaradi politike. Usmrtili so ze ogromno muslimanov zaradi kolaboracije.
3) Da, tudi kuhar okupacijske vojske sodeluje pri okupaciji. Med WWII so koalicijske sile redno pobile vse "kuharje", njihovo druzino in vse sorodnike). Pa se kako mesto okoli njih. Tudi slovenski partizani niso prevec filozofirali glede tega.
4) Jihad ni vojna, se manj pa vojna proti zahodu.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
4.) Tudi muslimani si prirejajo religijo svojim potrebam, tako kot kristjani. Tako Jihad pomeni v islamu nekaj cisto drugega,
a skozi desetletja so ga sami definirali kot "vojna proti nevernikom". In ker jih je v zadnjih desetletjih najbolj razp...la amerisko-izraelska
generacija, je sinonim pri njihovih mudzahedinih jihad tocno vojna proti le-tem.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Dejstvo je, da se muslimani derejo "Alah je velik!" preden nekoga zakoljejo ali pa se razstrelijo. Po tem sklepam, da ima vera veliko pri tem nasilju. Podobno so se drli kristjani v srednjem veku, "Bog ti odpusti!".
In Jihad je verska vojna, ki jo predpisuje Koran. Menda je neka podobna klavzula tudi v eni od krščanskih zavez, ampak krščanstvo se je do danes dokaj civiliziralo. Islam pač še ne.

lp

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Ce bi krscani v imenu oceta,sina in svetega duha sesuli stolpnico v NY, bi kmalu govorili podobno o krscanstvu. Tud nasa "civilizacija" ni glih blesceca. Dandanasji problem je da vsako nepravilnost v krscanstvu pripisujemo posameznikom, pri muslimanih pa islamu.
In medijske hise so definitivno najboljsi marketing vsemu temu.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ce bi krscani v imenu oceta,sina in svetega duha sesuli stolpnico v NY, bi kmalu govorili podobno o krscanstvu.

če čebula nebi imela če, ne bi bila čebula ampak bi bila bula.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
@all: Joj nehite se že prepričevat da je ena vera slabša kot druga. Vse vere so obup in krive za ogromno hudega v preteklosti na tem svetu. Ne se sprenevedat pa priznajte si tako eni kot drugi. Nobena vera ni brez fanatikov ki delajo zgago po svetu in sploh nima nobene veze katerih je več in katerih je manj.

Bolj bo "zanimivo" kako se boste med sabo gledali takrat, ko bomo med kakšno (svetovno) vojno ki se bo sigurno nekje začela (čez 5, 10, 20, 50let). Se boste klali na srebreniško al po dachausko?
In to samo zaradi vere, nekaj kar naj bi nekdo nekoč rekel in so nekateri to zapisali, ovčke so se rojevale, tiste ovce ki so črne ovce pa poznamo kot verske fanatike.

Torej, kaj boste kej počeli med vojno?
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na RTV SLO teletekstu (stran 731) je "bleferanketa" o tem "bleferendumu".
Povejte svoje "mnenje" !
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kje sem pa jaz kaj napisal proti đamiji
confused-1.gif

Pa najprej moraš vedeti kaj citiraš, šele nato ti lahko povem da je bila v postu slika trupla z odrezano glavo.

Bo ok?

Tole se sploh ni nanašalo na tebe oz tvoje moderatorstvo... komentar je bil izključno na Aresa in njegove izjave
wink-1.gif

nahrung002.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

---
Ni ravno apetitlih slika
wink-1.gif

hysterical-1.gif

smirk-1.gif
smirk-1.gif

Če nebi bil pismen, tudi tega tvojega posta nebi opazil
smirk-1.gif

Sicer pa sem že dojel, da ti "razmišljaš s svojo glavo" in se šteješ med neke kvazi intelektualce in stpneže dokler ni treba strpnosti pokazat v praksi. Predvidevam, da ti je urbanizem precej blizu, glede na to, da sodiš o tem ali 40m visok stolp paše na neko lokacijo (katera sploh še ni točno določena)... boš mogoče svoje fobije pred muslimani zavil v celofan in rekel, da je to pač tvoje "osebno mnenje"?
smirk-1.gif

Slikce nisem pravi čas videl ampak glede na to kaj praviš da je na njej, se strinjam, da je to kruto dejanje muslimanov.... Me kar malo skrbi, da bodo tudi muslimanski skrajneži, po zgledu Američanov, ugotovili, da je veliko bolj sterilno, če med folk pošiljaš Nighthawke in Tomahawke s 400kg+ eksploziva. Je pa res, da ni tako ekskluzivno, kot če nekomu odrežejo glavo... sej veš... take ovčke, kot si ti bl na to padajo, pa pol spregledajo bigger picture
wink-1.gif

ingodwetrust_s3.jpg

smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
@all: Joj nehite se že prepričevat da je ena vera slabša kot druga. Vse vere so obup in krive za ogromno hudega v preteklosti na tem svetu. Ne se sprenevedat pa priznajte si tako eni kot drugi. Nobena vera ni brez fanatikov ki delajo zgago po svetu in sploh nima nobene veze katerih je več in katerih je manj.

467716-post_slo.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Okolju nemoteča džamija
Slovenski muslimani so si enotni, da naj bi bil videz nove džamije prilagojen predvsem ljubljanskemu okolju. "Glavno je, da džamija je, ni pa nujno, da je nekakšen 'vau'. Mislim, da ne sme izzivati po nepotrebnem,” je povedal košarkarski trener Mehmed Bečiroviæ. Prav tako meni generalni direktor Mednarodnega inštituta za balkanske in bližnjevzhodne študije Zijad Bečiroviæ, ki pravi, da je pri gradnji džamije treba upoštevati kulturno in zgodovinsko ozadje slovenske družbe. “Arhitekti in urbanisti sami najbolje vedo, kaj bo primerno za Ljubljano. Želje posameznega muslimana tu ne igrajo nobene vloge,” je še povedal.
http://www.zurnal24.si/cms/novice/slovenija/index.html?id=61495

http://www.zurnal24.si/cms/novice/svet/index.html?id=32987

Citat:
Obratno, zadeva se šele začenja, neizvedljivi načrt je izvor bodočih težav glede evropskosti tajnega izobraževalnega programa, velikih nastanitvenih kapacitet zaprtega tipa, neracionalnih prometnih rešitev, varstva dediščine in nepremičninskih protipravnosti. Težav, ki jih skupaj s tremi Koželjevimi variantami »na fuš«, z neopredeljenim »slovenskim islamskim izrazom« evropske arhitekture, s seganjem objekta v kulturni spomenik Železniških delavnic in z gostinskim vrtom, nadkritim prireditvenim odrom in pokrito klančino v garažo na isti minimalni »ozelenjeni ploščadi« še tak arhitekturni natečaj ne bo razrešil.

Vse kot posledica pogoltnosti župana graditi 40-metrske stolpnice skupaj z Energoplanom v 120-metrskem pasu med Parmovo in džamijo, ki jo je podžupan zlonamerno premaknil stran od Parmove v šišensko stanovanjsko okolje Medvedove in Ruske, onemogočil predvideni »zeleni klin« med Šiško in Bežigradom, zaril džamijo med dva spomenika, Železniške delavnice in postajo v Šiški čez tire na 45 m. To povzroči tudi predimenzionirano komunalno infrastrukturo in nakup zemljišč za dovoz 3.988 m2 na škodo Islamske verske skupnosti, ki ji župan zamolčuje njihovo komercialno ceno in kjer je treba porušiti in plačati 12 objektov.

Slovenski muslimani »trenutno osredotočeni hvaležno le na nakup 11.364 m2« bodo žrtve zemljiške špekulacije tudi v tem pravnem poslu. Župan jim prodaja »mačka v žaklju«, kajti od tega je neoperativnih skupaj cca 5.650 m2, deloma pripadajo kulturnim spomenikom, deloma rezervatu drugega tira gorenjske železnice, deloma pa so sploh izven zazidalnega območja. Kako bodo muslimani pridobili 17.091 m2 zemljišč za gradnjo v predpisani eni etapi in v lastni režiji, ve samo skupni bog »ljudstev s knjigo«.

http://www.jazbinsek.net/?p=466

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če nebi bil pismen, tudi tega tvojega posta nebi opazil
smirk-1.gif
dvomim. najbrž gledaš avatarje
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Sicer pa sem že dojel, da ti "razmišljaš s svojo glavo" in se šteješ med neke kvazi intelektualce in stpneže dokler ni treba strpnosti pokazat v praksi. Predvidevam, da ti je urbanizem precej blizu, glede na to, da sodiš o tem ali 40m visok stolp paše na neko lokacijo (katera sploh še ni točno določena)...
seveda, se oglasi nekdo ki je izredno "strpen"....malo preberi svoje poste in potem preberi definicijo kaj strpnost sploh pomeni. sskj ti bo dal odgovor.
smirk-1.gif

žal so tvoji "strpni" posti izredno nestrpni. Do drugače mislečih seveda. In ti, "strpnež" imaš jajca nekomu govoriti da je nestrpen
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
boš mogoče svoje fobije pred muslimani zavil v celofan in rekel, da je to pač tvoje "osebno mnenje"?
smirk-1.gif
ne, govoril in trdil bom da je to mnenje celotne Ljubljane
13.gif

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Me kar malo skrbi, da bodo tudi muslimanski skrajneži, po zgledu Američanov, ugotovili, da je veliko bolj sterilno, če med folk pošiljaš Nighthawke in Tomahawke s 400kg+ eksploziva.
Ti jih imaš dejansko za tako neumne da tega niso še pogruntal?
bonk.gif
Najbrž so tud že ugotovili da letala jim ne bodo kaj dosti koristila, ane? Pa mogoče tud to, da bi potem najbrž boljš če si probajo zrihtat rajš kakšen nuke...ampak za to je treba imet resurse...

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Je pa res, da ni tako ekskluzivno, kot če nekomu odrežejo glavo... sej veš... take ovčke, kot si ti bl na to padajo, pa pol spregledajo bigger picture
wink-1.gif

seveda, seveda...ja, zaradi rezanja glav sem spregledal...
hysterical-1.gif

kaj misliš, kaj bi bilo bolj "ekskluzivno": a) rezanje betice b) "goba" nad <vstavi poljubno mesto na zahodu> ?
smirk-1.gif

drugače pa, tvoj post: -10/10

PS:
NIKOLI nisem govoril da sem strpnež. Če pa ti enačiš besedo strpnež z besedo liberalec potem se boš moral pa še marsičesa naučit.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je bil včeraj Jarc na TV.
O lažeh v katera se je ujel ne bi.

Je pa zanimivo, da je pripravljen zapravljat čas in denar za take bedarije, za kaj bolj pametnega pa ne.
Zakaj se namesto vnaprej na propad obsojenega referenduma ne trudi za :
- referendumska zahteva za manj strupov v ljubljanski pitni vodi (saj se mu stranka imenuje Lista za čisto pitno vodo. A je tisto le kamuflaža ???) To za razliko od bav-bav muslimanov dejansko pobija Slovence.

- referendum o višjih plačah - itak
- referendum o pomoči Slovencem, ki jim je narava uničila hiše (plazovi, "tornado"...)
- precej stvari, ki bi Slovencem dejansko prav prišle

Ne, lajati o džamiji je boljše. Šur.

Zakaj bi si izgradil večjo štalo, če pa lahko namesto tega zažgem sosedovo ?
Tipično.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
KSZ.....

Glejte tudi kristjani živimo po določenih pravilih, ki so napisana v svetem pismu in povzeta v 10 božjih zapovedih. Imamo en kup pravil ki izvirajo še iz časov pred kristusom. Plus to da Vatikan redno dodaja nova in nova pravila. Zdej v razvitem svetu določena pravila drugače kot na papirju ne obstajajo več, zaradi zastarelosti in v določenih primerih ker so skregana z zdravo logiko, razn za določene ekstreme, ki pa so na srečo v manjšini.

Isto velja za muslimane, budiste, žide, hare krišne ipd., ipd.. Tudi oni imajo določena pravila ki so napisana v njihovih svetih knjigah in jim jih diktirajo njihovi verski voditelji. Če v koranu piše da morajo vero širiti z orožjem bi moral do sedaj v sloveniji in na sploh po svetu doživljati pravi masaker z strani muslimanov, ampak temu zanimivo ni tako.

Kar se samega minareta tiče, nimam čisto nič proti. Pa tudi dretje iz zvočnikov bi preživel, kajti sedaj živim praktično 50m zračne linije od 3 cerkev, ki med sabo tekmujejo katera bo bolj pogosto in čim bolj glasno zvonila. Naučil sem se sprejemati, brez obtoževanja brez zmerjanja. Poznam kar nekaj muslimanov(beguncev iz bosne), in moram rečt da so zelo dobri ljudje. Vedno pripravljeni pomagat in to z nasmeškom na ustnicah. In če želijo imeti verski center naj ga imajo. Koneckoncev kdo sem jaz da bi jim branil njihovo temeljno ustavno pravico.

Sem zelo tolerantna oseba, sprejemam vse in vsakogar, dokler on sprejme mene. Takega kot sem, brez očitanja in brez obtoževanja(za slovenske razmere veljam za zelo normalnega da ne bo pomote da sm kakšen nenormalnež). In še nekaj, glede na dejanja posameznikov ne obtožujem celotne rase ljudi, NIKOLI. In ko bomo enkrat vsi pravi in čisti slovenci potegnili glavo iz riti, se ne bomo mogli načuditi koliko drugačnega sveta obstaja zunaj meja naše male kokoške.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.