Referendum (anketa): Arbitražni sporazum

Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Sloven

• Skupaj glasov
    322
  • Glasovanje je zaprto .

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Vsaka verska skupnost lahko daje svoje mnenje........
očitno ti živiš v železnih cajtih, ko mnenja nisi smel meti..... oz si za morebitno nasprotno mnenje končal v gmajni.....

Javno mnenje je pravica vsakega..... tudi verske skupnosti........, če pa ti to mešaš z podpihovanjem rasnega nasilja ali kaj podbnega, potem mi je jasno, da to tolmačiš na ravni cicibančka....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, vsak lahko da mnenje.

Samo naj da Stres mnenje kot Tonček Stres in ne kot predstavnik Vatikana v Sloveniji v imenu svojih članov, ker za to nima nobenega pooblastila.

Njegovo delo in poslanstvo je duhovna oskrba in ropanje svojih članov, ne pa dajanje političnih izjav za njih.

Sicer pa RKC ima pri nas svojo stranko NSi, ki zagovarja njena stališča v okviru politike.

Mi ni znano, da bi si omenjeni organizaciji kdaj nasprotovali.

btw. verska skupnost lahko svobodno izraža-javno svojo veroizpoved...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
še enkrat verska skupnost, kot sama skupnost ali organizacija lahko da javno mnenje in čisto nič drugače... Mnenje ne sme vsebovati kakega kaznivega dejanja, podpihovanja sovraštva, nasilja itd....

Kakšno poslanstvo pa imajo je njihova zadeva, glede da pripadnost RKCju ali kakršnekoli drugi veri ni obvezno, je meni osebno vseeno... Bolj me moti to, da so nekatera članstva kot kmetiska zbornica, ki mi ne nuca nč, pa jo morm podpirat....

Tukaj na tabli pa slišiš tolmačenja abrveznikov, da RKC ne sme izražat mnenja in da je to kaznivo in protiustavno... Ravno včasih je to blo in so bili ljudje in organizacije (ljudje v njih), likvidirani zaradi tega...

to je vse... kr se tiče samih darov, je po moje čisto od posameznika odvisno, kolk da in če ne da ali pa kakorkoli..... Skrbet nas more pogojeno plačevanje, kot so dimnikarske storitve, kmetiske zbornice in podobno...

to pa je kraja v imenu zakona.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik reality pravi:

to je vse... kr se tiče samih darov, je po moje čisto od posameznika odvisno, kolk da in če ne da ali pa kakorkoli..... Skrbet nas more pogojeno plačevanje, kot so dimnikarske storitve, kmetiske zbornice in podobno...

to pa je kraja v imenu zakona.....

Skrbet bi nas moralo tudi to, koliko RKC dobi od raznoraznih ministrstev in tudi občin.

I

Izbrisan uporabnik #488

6. člen Zakona o verski svobodi.

Delovanje cerkve ali druge verske skupnosti ne sme nasprotovati morali in javnemu redu.

Razen tega pa ta tuja Cerkev širi nestrpnost med državljane. Povsem nemoralno je, da Cerkev sodeluje v politiki.

RKC počne prav to s svojimi izjavami, nasprotuje morali in javnemu redu in se zato nima kaj oglašati poleg dejstva, da gre za okupatorsko Cerkev na naših tleh oziroma Vatikansko podružnico.

Sploh ni res, da je to stvar posameznika koliko da... če je v ozadju prevara, goljufija, mora država poskrbeti, da državljani niso opeharjeni in tako biznismene ustrezno kaznovati.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Kaj je že nemoralnega v tem?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Da Tonček Stres v imenu vernikov RKC na naših tleh daje politične izjave?
To je iz vidika delovanja Cerkve nenormalno in nemoralno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Kdo pa daje izjave v imenu vernikov? Izjava je dana v imenu škofovske konference, torej slovenskega vrha organizacije. In ne, Stres ne zahteva od vernikov, kako morajo glasovati. Sporoča samo njihovo stališče, ki je za vernike popolnoma neobvezno. BTW, škofovska konferenca podpira arbitražni sporazum.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Če bi nas država zavarovala vsaj pred krajo in goljufijami s strani nje same, potem se bomo pred RKC že obvarovali.
Sicer pa mnenje ni enotno. Papež je izrekel samo stavek, da je "vesel, da je do sporazuma prišlo" (ali nekaj podobnega), SŠK pa je proti in sedaj razlaga, da so papeža napačno razumeli. Ampak mnenje lokalne cerkve in mnenje Vatikana se je v preteklosti že mnogokrat razlikovalo, tako da bi o izpostavi Vatikana v posameznih državah bolj težko govorili. No, razen pri tistih, ki vse vedo o cerkvi... Ali vsaj mislijo, da vse vedo...
Kar se pa res tiče sporazuma: mislim, da je negativna kampanja presegla meje dobrega okusa in da se bo to maščevalo tako, da bo sporazum na referendumu mogoče celo šel skozi. Brez kakršnekoli kampanje (ali z zelo umirjeno) po mojem ne bi šel skozi.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Torej z izjavljanjem referenduskem vprašanju

cerkeve nasprotujejo morali in javnemu redu...

ČLOVEK TI SI BOLAN ali samo resno zahojen..... To kar naštevaš ti je kaznivo dejanje, torej bodo o kaznivem dejanju ljudje odločali na referendumu...

oprosti si zahojen in to fest...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kva je luftar al kvazi komunist...... ti ne morš bit ne eno ne drugo...
Klošarček ti je najbližje in tvoj dedi.....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj vse ne pride v moj E-nabiralnik.
bonk.gif

Me zanima, če tisti ki je to risal, zanalašč zavaja ali je samo tako neumen.
priden.gif

940344-zemljevid.jpg

Priponke

• 940344-zemljevid.jpg
    940344-zemljevid.jpg
    277,4 KB · Ogledi: 182

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zanimivo, zdaj se je Janša jasno izrazil, zakaj mu arbitražni sporazum ne paše:
Citat:
Pet arbitrov ne bo hodilo po kopenski meji, pač pa bodo gledali zemljevide, kjer so vrisane katastrske meje in te pri določanju mikrolokacije mejne črte ne gredo v prid Slovenije, pravzaprav posegajo v stanje 25. junija 1991. To je tudi razlog, da je Hrvaška od nekdaj zahtevala določanje meje po mednarodnem pravu, je dejal Janša.

Po besedah Janše je možno le majhno odstopanje, kar pomeni, da Slovenija izgublja 800 hektarjev na levem bregu Mure pri Hotizi in še na nekaj mestih pri Muri, ozemlje na Trdinovem vrhu, zemljišča ob Dragonji in tako naprej. "Tisti, ki je pristal, da se bo meja na kopnem določala po mednarodnem pravu, je v bistvu pristal na to, da bo Slovenija izgubila marsikaj, kar je njeno in je bilo njeno ob osamosvojitvi in kjer na posamičnih točkah živijo tudi Slovenci," je povedal Janša.
http://www.planet.si/portal/si...newsId=11368430

Ali drugače, mednarodno pravo in dejanski kataster sta škodljiva za Slovenijo. A potem pravi, da argumentov sicer nima, je samo trmast? Juhej
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
JJ in Pahor sta nesposobna.... mislim, da bomo dosegli nek status, ki ga pravzaprav že imamo, vendar sem vseno za sporazum, ker na koncu za nas nebo nič drugače in končno bo konec teh nacionalnih izpadov na obeh straneh, vsaj zaradi meje..

Vem pa da Pahor ni nikoli nič dobrga spelou in tudi to ne bo... samo po sebi je dobro edino, končno ureditev glede meje, kakršnakoli pač bo....

Za Luko Koper pa ne bo nič drugače in noben jim ne bo omejeval in pregledoval na poti do mednarodnih vod....

to vejo vsi politiki, samo prcajo ovce... Sencerja pa je očitno nategnu ministront pred oltarjem in zato tak gnev do RKC-ja.. sam pa nabija totalitaristična sranja, ker če si proti nečem, rušiš javni red po njegovem...

to je vse

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Torej z izjavljanjem referenduskem vprašanju

cerkeve nasprotujejo morali in javnemu redu...

ČLOVEK TI SI BOLAN ali samo resno zahojen..... To kar naštevaš ti je kaznivo dejanje, torej bodo o kaznivem dejanju ljudje odločali na referendumu...

oprosti si zahojen in to fest...

Tako je, z političnimi izjavami deluje nenormalno in nemoralno.
Seveda je kaznivo dejanje, če veš da ni posmrtnega življenja, in na ta način ekskluzivno ponujaš nekaj za kar veš da ne obstaja in pri tem izvlečeš mastne novce.
Zadeva temelji na laži... pri čemer pač navajajo, da v to verjamejo, da se lahko izmotavajo... in da jim država gleda skozi prste.

I

Izbrisan uporabnik #488

No ko grem zdaj domov že vidim klerojanševestični propagando, plakate s temi zemljevidi na stojalih...

So pa prebrisani, ker včeraj smo imeli odvoz kosovnih odpadkov... da so danes postavili...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
fak si ti zažagan.....

edina stvar ki je nenormalna tuki si ti.. in tvoje frustracije. Ampak sem vidu da si zakone razlagaš kot froc.... V vero se ne spuščaj, sej enostavnega texta ne razumeš, ki jih navajaš...