Reakcija na Omega 3 kapsule

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Mislim enega pametnega nasveta v celi temi.

Glede na simptome OPja gre očitno za alergijo na nekaj v tem prehrambenem dodatku, verjetno ne za samo olje ampak za nek dodatek (ampak nikoli se ne ve).

Taka rekacija kot je opisana že meji na anafilaktični šok in se ni za zajeb... ker je lahko že naslednji poskus SMRTEN.

Dokler se ne ugotovi kaj je alergen odsvetujem bilokakšno eksperimentiranje s temi ali s podobnimi prehranskimi dodatki. Škatlico z navodili spravit in jo ob priliki (čimprej) odnest k osebnemu zdravniku in zahtevat test na alergije.

Torej ne se hecat ker je lahko naslednja stopnja obisk matilde!
10.gif

a ti veš kaj je anafilaksa?
če veš potem ne piši traparij.

na temo:

prvo sploh ne vem zakaj folk če uživa raznovrstno prehrano kupuje in uživa razne dodatke.zdravi ljudje tega ne potrebujemo za normalno delovanje.
opisani simptomi so stranski učinki in nikakor ne alergijska reakcija.sicer so stranski učinki pri omega 3 zelo zelo redki vendar so.

http://www.drugs.com/sfx/omega-3-side-effects.html

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Res zelo čudna reakcija, v vseh letih prvič slišim.....če je to zaradi tega potem seveda takoj nehaj jemati omega 3. Jest sem jih pojedel že par tisoč, 6 na dan trenutno in nikoli popolnoma nič....vsi pregledi pri doktorju tudi BP...nobenih odstopanj v negativo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Amerikanizacija. Pred leti smo se jim smejali po TV, ko zraven obroka že otrok vzame 5 raznih tabletk. Zdaj je to tu. Čudno da eni sploh še živimo.

Rezultat pa je več ali manj le drag urin.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Ti se zgleda bolj na to spoznaš...

glede razmerja omega 3 in 6 bi naj bilo 1:3 (slednjih telo ne proizvede samo) je dobro konopljino olje za uživat, sem bral...

Tudi en izkušen človek je razlagal, da je pomembno prav razmerje, ne samo količina enih ali drugih maščob.

Zakaj so torej te omega3 kapsule sploh dobre?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Še vedno pa je možno, da vnesemo hrano s pravim razmerjem, če jemo pravo hrano. Je pa takšno hrano sila težko dobiti, pa še draga je. Govora je seveda o mesu živali, ki bivajo v naravi, jejo samo "naravno" hrano, itd.

Torej problem je sledeč, če poskusim na hiterco, enostavno razložit. Jesti je bolje maščobno hrano, kot hidrate (hidrati so že jasna zgodba, smo že pisali o tem tu). Poleg tega pa je zadnja leta moderno jesti oreščke, avokado, rastlinska olja... Problem pa je, da moderna hrana ne vsebuje pravega razmerja o3 in o6 maščob, saj vsebuje več slednjih in da pridemo do pravega razmerja, potrebujemo še dodatno o3. Ni sicer zdaj to nek tak problem, da bi ljudje takoj nehali dihat, ampak z leti se pač razvijejo razna obolenja, itd.

Če pa se komu da brat: http://chriskresser.com/how-much-omega-3-is-enough-that-depends-on-omega-6

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Napisano je relativno enostavno in razumljivo. Poguglaj, tega je polno, če se ti zdi preveč amatersko in bi rad bolj strokovno.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Jst sem imel podobne občutke v možganih kot ti, ko sem nekajkrat pil konopljino olje. Ne vem zakaj?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
omega 3 je kemija?

Govorimo o tabletah (!), ki jih uživa v katerih je omega3.

Ločiš razliko?

Kaj je dejansko noter razen proizvajalca noben ne ve....

(in potem smo nekje tam: Zakaj mesar neje hrenovk? Svojih zato, ker ve kaj je notri, tujih pa zato ne, ker ne ve kaj je notri).

Polnozrnat kruh je najbolj zdrav...če odmisliš 200 dodatkov, ki jih vsebuje.
crazy1.gif

Ni mi jasno zakaj bi se moral na neko stvar navajat, če ni nobene potrebe po tem. Ješ raznoliko hrano in telo že poskrbi, da dobi iz nje vse kar potrebuje.
Samo ne, ker je reklama na televiziji, dobiš stahovito željo in potrebo da začneš uživat nek umetni pripravek - seveda vse z vidika zdravja. Tudi če se ti potem cel dan nagravžno riga po ribah, imaš reakcijo....ni za obupat...slej kot prej se navadiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
"tableta" je iz želatine in glicerina. Nič od tega ni ravno jaka kemija. Problem so "vegi" kapsule, ker te so pa res kemija, ker želatina ni vegi.

Zakaj pa dodatno omega 3 pa sem razložil in prilimal link, kjer je še bolj podrobno razloženo.

Razen če daš mesečno velik dinar za bio/eko hrano, pa še to ni čisto to, ker pri nas je bio/eko tudi, če se živali pita s žiti.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
No ok....samo glede tega da naj bi samo proizvajalec vedel kaj je notri je malo mimo a ne, sploh pa so te zadeve kaj podvržene kontroli, sicer je pa že darjan povedal kako pa kaj...sploh pa prednost kapsul je da se ti razgradijo v želodcu...razlog pa naj vsak sam potestira in si kupi ribje olje v lekarni pa lepo po žlici
smile-1.gif
...ok zdej smo že kar iz konteksta, sem samo dal svoj argument glede teh zadev kaj vsebujejo in kaj ne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Hm hm hm...kontroli..kaki že?

Niti se ne ve od kje pride osnova, iz česa je narejena, kako obdelana da se dobi zadevo takonkot bi jo radi potrošniki...na koncu pa nekdo zapakira v lično embalažo in proda kot made in eu.

Zraslo pa na gojiščih na Norveškem, odpadki prepeljani na Kitajsko, s kemijo dobljeno ven kar je želja, dostavljeno v eu, ostanke pa tudi da grejo v rižote z ribo.

Reakcija je verjetno od....?....koga že
wink-1.gif

Saj meni je vseeno...a vsak naj nzase presodi kaj bo metal vase.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
No ja...to je res, ampak tudi za ostalo hrano ne boš nikol točno vedel od kod pride, razren če ješ samo zelenjavo iz lastnega vrta in če imaš srečo, da v bližini ni kake fabrike.

Tudi ribe, ki jih kupiš v ribarnici so lahko pitane s bogvečem, čeprav piše, da so divji ulov.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Blagodejni učinki omege-3 maščobne kisline so:
pomaga pri astmatikih, saj omili vnetja pljučnih tkiv
povečuje gostoto kosti - priporočljivo za otroke in starostnike
izboljša se presnova ogljikovih hidratov (pomaga pri hujšanju)
preprečuje zmanjšanje mišične mase
pomaga pri zdravju srca in ožilja: - topi strdke v žilah (preprečuje trombozo)
- blaži krčne žile
- uravnava holesterol in pritisk
- topi maščobo v krvi (trigliceride)
- proti infarktu in kapi
omili putiko
vpliva na prostato
vpliva na kožo - luskavica in srbečica
pomaga pri glavobolu in migreni
Zaradi svoje čistosti je zelo primerna za otroke. Pri otrocih, ki redno uživajo omega-3 maščobne kisline, so raziskovalci opazili boljši vid, izboljšano koordinacijo gibov (rokopis) , boljšo koncentracijo (izboljšanje tudi pri hiperaktivnih otrocih), boljšo govorno sposobnost in na koncu boljši uspeh, kot pa pri vrstnikih, ki omege-3 niso uživali.
Omega 3 maščobne kisline vplivajo proti starostnemu propadanju možganov
močno vpliva na krepitev imunskega sistema
Pomaga pri t.i. avtoimunih boleznih (nesposobnost imunega sistema, da loči svoje od tujega - telo ustvarjanja protitelesa, ki uničujejo lastne celice), kot so: Parkinsonova in Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, ter celo rak.
pri Omegi-3 plus se ne spahuje po ribjem olju.
Omega 3 maščobne kisline so nujne za proizvodnjo hormonov - ščitnični hormon, rastni hormon, hormon DHEA, ki je odgovoren za topljenje maščobnih oblog na trebuhu.

Baje tudi zelo dobro vpliva na delovanje možganov - boljša koncentracija, boljše pomnjenje, hitrejše razmišljanje, boljši vid, preprečevanje depresije ... Skratka cel kup pozitivnih učinkov. Z normalno prehrano je težko doseči vnos količine, ki jo recimo dobiš iz treh kapsul dnevno.

Sem pa sam čutil tisto ribje olje še dva dni po jemanju. Govorim o tem produktu:
332Natural%20Wealth%20Omega-3%20VELIKA.jpg

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tole pa fajn drago. V mullerju so omega 3 istih količin in stane 3.5€ 60 kapsul.

Kaj piše na teh tvojih, sestavine vse so?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Te so bile 20€ v lekarni. 100 kapsul.

Hranilne vrednosti: v 1 kapsuli
Energijska vrednost 10,48 kcal/44KJ
En. vrednost iz maščob 9 kcal/37KJ
Beljakovine 0,24g
OH 0,13g
Maščobe
od teh
nenasičene maščobne kis. 0,3g
EPK in DHK 0,3g
ostale nenasičene 0,4g

1 kapsula vsebuje 1000mg koncentriranega ribjega olja, ki je vir naravnih esencialnih maščobnih kislin omega-3 (300mg), med katerimi vsebuje EPK, DHK in ostale nenasičene maščobne kisline. EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca, koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250mg EPK in DHK.

Kak mi je žal, da ne morem tega jemat.
frown-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kako so ratali fancy s tem sranjem. Ko sem bil otrok, sem moral vsak dan spiti eno žlico tega smrdljivega olja zaradi D vitamina. O drugih oh in ah učinkih se jim takrat verjetno še ni sanjalo.
smile-1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Daj poskusi orehovo olje. Jaz sem zamenjal, ker mi Omega 3 kapsule niso pasale, podobni simptomi kot ostali ki so tukaj pisali.