Reakcija na Omega 3 kapsule

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja. Jajca se dobijo lažje "domača" ampak če nisi iz vasi...kaj boš
smile-1.gif

Problem je tudi da t.i. bio jajca pomenijo zgolj to, da hrana od kure ni gensko oporečna, še vedno pa se jo lahko futra z "žiti", torej treba paziti, da so jajca proste reje, da se kura pase zunaj.

Za meščane...hofer ima takšne jajce, bojda, po 1.99 za 6 jajc.

Čeprav...tudi jaz ne vem s čim futra kmet svoje kure pozimi...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Itak da žiti...

Daj ne seri, kure stolčejo tolk robe, ni šans da jih boš futral brez žit in kakega dodatka. Mi jim zdaj pozimi futramo valjano koruzo + valjan oves. Vsak dan so na prostem, včeraj pa naredile kak kilometer okol in pobrale vse kar so "rabile". Vsak drugi dan dobijo žgance (krompir + kaka zelenjava + otrobi).

Itak niso pozimi tako kvalitetna jajca, so pa še vedno vrhunska. Tukaj mate skoraj vse o jajcih v detajle...malo preveč, ampak z večino se strinjam: http://www.nutrigenomika.info/recepti/jajca.html#kura

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ok wtf?

Za optimalno prebavljivost in presnovljivost izbor, način priprave, količine, kombinacije in specifične priloge prilagodimo trenutnemu položaju lune.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa še razmerje o6 in o3 v morski hrani.

Wild-Fish1.png

Da ne boste mislili, če jeste ribe, da je pa to avtomatsko gut. Spet morajo biti ribe divjega ulova in ne gojene. Na srečo so tu zelo poceni rešitve.

Recimo lidl ima sardine v paradižnikovi omaki po 60centi na konzervo. Pri konzervah je še treba paziti, da ni olje rastlinsko, ker potem daš dreku focn, namreč rastlnsko olje je pa čisti omega 6 strup. No pa tudi cheap shit olivno ni najboljša izbira. Naravni sok ali kak paradižnikov gre skozi.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Tudi sam sem prešaltal na sardele namesto 'lososovih' omega 3 kapsul. Pa vsak dan še eno pest orehov..

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Lidlove. Mercator ima za 0,7€ samo sardele v rastlinskem olju. Morm it še v Hofer pogledat.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jest bi najraje videl sardele v lastnem soku (in ne v teh najcenejših nikakvih kvazi olivnih oljih) ampak v SLO zadeve ni za dobit ...WTF (če ima kdo info kje pri nas se dobijo naj napiše)...hrvati vem da jih imajo (mogoče dobimo ko hrvati Mercator kupjo..hehe)...in potem bi lepo sam z domačim pravim olivcem prelil zadevo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To sem tudi jaz iskal ja, pa nikjer našel
frown-1.gif

Te iz lidla bi naj imele samo sardine in paradižnikov sok, nič olja dodatnega.

Drugače pa imaš v tušu ene ful dobre sardine iz hrvaške, z domačim olivnim, direkt čuti se, da je kvaliteta olja na mestu. Ampak stane konzerva 2.5 ojra
wink-1.gif

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
S kakšnim namenom pa jih ješ?

Baje so super za lepe lase, nohte, kožo in pa nasploh za ožilje, srce... Znižujejo tudi krvni tlak, čeprav jaz imam že tako prenizkega
rolleyes-1.gif
. Omega 3 kislin telo ne more samo proizvajati, zato naj bi jih dodajali.