Rc igrače

Dani26

Zelenc'
17. feb 2011
1
0
1
Pozdravljeni

Kaj menite na ta avto na daljinsko vodenje ki gre 70km/h! Poglejte si tu: http://rccenter.si/
Imajo igrače na daljinsko in sem mislil, da bi kak tak rc avto ali rc helikopter nabavo za sina.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Kaj ti bo igrača ki 70 na uro beži stran od tebe. Za velike otroke.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.171
3.199
113
Če že hodiš okol trgovine vprašaj če je mogoče dobiti samo letalo EKSTRA 330l brez motorja , regulatorja ter RC naprave. Rabim ker je letalo v prafaktorjih.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Po mojem je ta avto čist prehiter in ga boste stolkli že prvi dan.
70km/h za tako majhno stvar je skor svetlobna hitrost, sploh, ko ti v prvih 5sekundah uide izpred oči in potem panično vrtiš komande - recept za katastrofo.
Moje mnenje.
smile-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
koker sem gledal so v tistile trgovini bolj kot ne NONAME izdelki, me prav zanima kako je z dobavljivostjo rezervnih delov. Smo imel enkrat na pisti test podobnih malo manj no name zadev a še vedno noname, k si je hotel uvoznik naredit malo reklame pa to, no pa smo narediuli "dan odprtih vrat" kao da bi lahko obiskovalci preizkušali njihove avte in jih tudi naročili za nakup.
No na koncu smo obiskovalcem dajali naše avte za vozit ker si nismo hoteli umazati blatnega imena blatni dol.
Skratka ja kakor se na hitro vidi, so fini avtočki za po dvorišču, tud percej dvomim v tistih 70km/h imam radar pa lahko izmerimo če je res. Naši avtki grejo preko 90km/h .

Če lahko predlagam trgovino potem bi predlagal www.primusr.com, res da nimajo skoraj nič na zalogi ampak zato lahko v parih dneh dobiš vse kar ponujajo v avstrijski trgovini. In rezervni deli so zagotovljeni, kar je najbolj pomembno.

Sem pozabil še to povedati da mi zgleda kvaliteta kot v tejle trgovini www.hobbyking.com ampak tukaj imajo vsaj prave cene.

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jah no glej vsak ima kak hobi ane zato ga še ne smeš obsojat. Ja pri nas se tam nekje začne ampak vsaj veš kaj imaš. Saj jih imaš tudi za 200 ampak pri tistem je pač kvaliteta tolko bolj vprašljiva, oziroma sama vožnja, karakteristike vozila. Sam sem si najprej kupil osnovo za 300 potem pa pač nadgrajeval. in kupil še kak avto za zraven. Tudi elektro avto je zelo dober, zame skoraj boljši od bencinarja saj ima veliko več navora v spodnjih obratih. Ampak se tudi tak avto začne pri 400 + brez komand in baterij seveda.
Ampak glej to kar človek prodaja na tisti rc strani so modeli in ljudje bodo v dobri veri da so kupili model za malo denarja kmalu razočarani ko jim bo stal na polički, ker ne bo rezervnega dela za dobit, ali pa se bo stalno kvaril.

Pri bencinskih modelih je še kako pomembna kakovost motorja, saj prvi liter bencina bo motor lepo deloval, ko pa se stvari enkrat obrabijo ali bognedaj pregrejejo je pa čist druga pesem, pri pregretem motorju težko ugotoviš kaj je narobe, ker še vedno deluje, le tako dobro ne več, štantgas crkuje, ne zavrti se do konca, ni vmesnih obratov, imaš občutek da je gas samo on off... pa še bi lahko našteval. Veliko takim stvarem se izogneš z nakupom boljšega modela. Ni nujno dragega, le fino je če se prej malce pozanimaš kaj kupit. Tudi komande so različne kvalitete in futaba še ni garancija za kakovost.
sam imam v dveh avtih servo motorje ki stanejo dobrih 100€ komad, ampak so dobri, hitri, vodotesni in imajo doživljensko garancijo.

Tu je razlika med igračo ki jo imaš za po dvorišču in igračo, ki ti lahko postane hobi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.315
9.932
113
Se ne bi mogel bolj strinjat. Najpomembnejši so rezervni deli. Sam sem svojo zadevo stolkel, čez 14 dni je že šibala naprej za par eur s kosi iz Kitajske. Pri temu lahko zgolj še vržeš v smeti, razen če je kaj standardno in morda paše od kakšne znane firme gor.

Off topic: kje dobit ugodno 1:10 karoserije? Po možnosti finiširane.

sad

Guru
24. avg 2007
21.315
9.932
113
Citat:
Uporabnik leni pravi:
@sad
poglej v www.lindinger.at če ti je kaj všeč potem pa lahko preko primusr naročiš.
Sicer pa poglej malo ebay in tuje RC strani dobiš marsikaj zanimivega za primerno ceno.
Koliko pa potem si še primus vzame?

SIcer pa, a trg rabljenih je kaj živ? Ker ne rabim zgolj novih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Takle avto (glej link spodaj) sem ravno par dni nazaj prodal
Sicer ni od iste firme, je pa vse ostalo isto, aja pa motor je bil moj še krtačni. In za tega se dobijo rezervni deli. Sem pa jst dal 2 let nazaj cca 100e manj za njega.

Kot si že napisal. Super za po dvorišču. Ko pa ga začneš žgat izven dvorišča pa začne crkovat. Pri men je prvi šel motorček. Ker sem gor priklopil lipote je šel še regler. In zabava se je končala. Sedaj s kitajske čakam en 1:28 model (ne delajo jih več in drugje se ne dobijo) za po dnevni sobi in navadne AAA baterije.
Offroaderja sem s težkim srcem prodal, sam boljš to kot, da se prahnabira na njega. Za to si je res treba vzet čas, denar in prostor!

http://rccenter.si/terenski/73-monstertruck-torche-pro-z-brushless-motorjem-m-1-10.html