Razlog, zakaj vam ne dam službe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
http://www.finance.si/336413/Razlog-zakaj-vam-ne-dam-slu%C5%BEbe

nič ne škodi če si preberete
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
887
113
ni mi jasno, kako je prišel do te številke:
Citat:
Podjetje pod nobenim pogojem ne bi moglo na mesec zaračunati za več kot tisoč ur storitev
to je v podjetju, kjer je 14 zaposlenih (od tega je eden na dopustu, eden pa je direktor, ki dela 12 ur na dan in še ob koncu tedna)

tony

Guru
23. jul 2007
9.804
1.577
113
Tip je domišljav, ohol tepec na kvadrat, za katerega ne bi hotel delati noben normalen človek...
tongue-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
bla bla, greza madžara, ki se obnaša kot da je sam na svetu, ima pa tudi ženo, ki bi vejretno kaj delala, on pa neb zaposloval...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
v podjetju jih je 12 aktivnih delavcev + direktor z 12urami dnevni. = 13,5 delavca

čas po delavcu porablje za razno:
malica 0,5
izobraževanje 1h
organizacija dela 0,5
skupaj 2h delo ki se ne zaračuna
torej v povprečju 6 ur efektivnega dela pa še tega najbrž v 100% ne more zaračunat. ampak to še zmeri znese 1700ur. čeprov tud to ni realno.

lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Tip je domišljav, ohol tepec na kvadrat, za katerega ne bi hotel delati noben normalen človek...
tongue-1.gif

vedno znova me alter preseneča ... pa ne vem zakaj ne pričakujem da ste tu zbrani itak sama smetana slovenske inteligence
roza.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Dragi Alterjevci, ce slucanjo kdo NI bil mnenja, da tudi v Sloveniji obstaja folk, ki se ga ne splaca zaposliti, prosim, poglejte spodnja dva ogvorora.

Cifra, koliko ur lahko zaracunas stranki pride ven zaradi ljudi kot sta tadva. Dvomim, da sta sposobna skupaj sestaviti vec kot 4 polno efektivne ure na dan, pa se to ob neprestanem pritozevanju.

Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bla bla, greza madžara, ki se obnaša kot da je sam na svetu, ima pa tudi ženo, ki bi vejretno kaj delala, on pa neb zaposloval...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Se vidi, da noben podjetništva še povohal ni niti od daleč.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
3 leta materinskega dopusta???

Malo je pretiraval, ampak, in essence, ja.

Zenska sicer lahko dobi 3 leta porodniske, ampak samo prvega pol leta 80% place, potem pa "neplacana" po 6 mesecih - dobro, dobi 20.000 HUF ampak te dni je to okoli 70 EUR... Se je pa malo zajebal, ne more nabrat 2-4 mesecev dopusta, ker se neporabljeni dnevi vsako leto najkasneje Marca iznicijo. Lahko pa seveda pokuri ves dopust tistega leta - med 20 in 25 dnevi, glede na starost (od zaposlitve pa do 35 let, racunam, da je tam najvec noseck)+ 2 dni za enega, 4 dni za dva in 7 dni za 3+ otroke.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
s tem kar je napisal Madžar se lahko samo strinjam!
zmaga.gif

Zavedati se je potrebno da je pri nas delvec zavit v vato in se z njim tudi tako dela. ČE tega ne bi bilo tako in bi vse funkcioniralo ne bi bilo toliko brezposelnih!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
3 leta materinskega dopusta???

Malo je pretiraval, ampak, in essence, ja.

Zenska sicer lahko dobi 3 leta porodniske, ampak samo prvega pol leta 80% place, potem pa "neplacana" po 6 mesecih - dobro, dobi 20.000 HUF ampak te dni je to okoli 70 EUR... Se je pa malo zajebal, ne more nabrat 2-4 mesecev dopusta, ker se neporabljeni dnevi vsako leto najkasneje Marca iznicijo. Lahko pa seveda pokuri ves dopust tistega leta - med 20 in 25 dnevi, glede na starost (od zaposlitve pa do 35 let, racunam, da je tam najvec noseck)+ 2 dni za enega, 4 dni za dva in 7 dni za 3+ otroke.

a si ti prebral do konca članek ? si spljoh pismen ? tip je iz madžarske in opisuje tamkajšnje razmere.
sicer pa je dokaj podobno pri nas v slovenistanu.

tony

Guru
23. jul 2007
9.804
1.577
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif

vedno znova me alter preseneča ... pa ne vem zakaj ne pričakujem da ste tu zbrani itak sama smetana slovenske inteligence
roza.gif

Oprosti, mogoče je pa samo moj šef, za razliko od tega Madžara, normalen.
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sem pismen, hvala. V par jezikih. Tudi nekaj kulture imam v sebi, za razliko od tebe. Pismen sem celo, nekaj malega, ne bos verjel, v Madzarscini. In kar sem ti napisal so cifre za Magyarország.

Da ne omenjam, da sem dnevno v obeh pozicijah. In da sem verjetno edini na tem forumu, ki lahko kompetentno opisuje in komentira dejansko stanje v dezeli avtorja tega sestavka.

Uganes zakaj?
smile-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
959
472
63
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
v podjetju jih je 12 aktivnih delavcev + direktor z 12urami dnevni. = 13,5 delavca

čas po delavcu porablje za razno:
malica 0,5
izobraževanje 1h
organizacija dela 0,5
skupaj 2h delo ki se ne zaračuna
torej v povprečju 6 ur efektivnega dela pa še tega najbrž v 100% ne more zaračunat. ampak to še zmeri znese 1700ur. čeprov tud to ni realno.
lp

če je direktor res le direktor (hkrati lastnik v tem primeru) in ne izvaja dela s katerim si firma ustvarja prihodke , potem njegove ure ne

moreš prodat...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
edini na tem forumu...ahaha mater se ti cenis visoko...

uganem zakaj - verjetno ker si najvecji car...in edini podjetnik tukaj na tem forumu....jah da ne pozabim verjetno tudi najpametnejsi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif

roza.gif

Oprosti, mogoče je pa samo moj šef, za razliko od tega Madžara, normalen.
smile-1.gif

kaj pa on od svojih zaposlenih zahteva takega, da te je tak zmotlo
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Nisem podrobno bral do konca, ampak dejstvo je, da zaščita posameznih kategorij delavcev (npr. starejši) pomeni, da če padem v tisto kategorijo in sem brez službe, službe 99% ne bom dobil. Je pa fino za ljudi, ki službo imajo in sodijo v izbrano kategorijo. Sta dva vidika, sindikati zagovarjajo pravice že zaposlenih, za sposobne brezposelne se ne potegujejo. Ti seveda ne plačujejo njihove članarine. Zato je malo mimo, da v socialnih pogajanjih brezposelni nimajo svojih predstavnikov in si moč delijo s sindikati.
Z regulacijami in zaščitami zgubljajo predvsem brezposelni in delno tudi delodajalci.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
edini na tem forumu...ahaha mater se ti cenis visoko...

uganem zakaj - verjetno ker si najvecji car...in edini podjetnik tukaj na tem forumu....jah da ne pozabim verjetno tudi najpametnejsi

Ne bom oporekal, verjetno imas prav.
evil.gif
Ampak specificno za to kar je Andor pisal, in za drzavo za katero je pisal, pa skoraj garantiram, da sem najvecji in najpametnejsi car na forumu.

Ampak, bog ne daj, tega se pri nas ne spodobi rect, ane? "Dej tipa po glavi, previsko se ceni!". Slovenceljni. :S

Ostane njegove poste imas pa na: http://andorjakab.blog.hu. Ga bom se malo citiral. "I reserve all my rights to be an [censored]. A moron. An asshole."